Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Πώς θα καταλάβεις ότι σε απατάει

Αν έχετε υποψίες ότι ο σύντροφός σας, τελευταία, μπορεί να μην είναι τόσο πιστός, ίσως ήρθε η ώρα να ψάξετε κάποια πράγματα. Και όχι, ...

Πώς θα καταλάβεις ότι σε απατάει

Αν έχετε υποψίες ότι ο σύντροφός σας, τελευταία, μπορεί να μην είναι τόσο πιστός, ίσως ήρθε η ώρα να ψάξετε κάποια πράγματα. Και όχι, δεν εννοούμε το κινητό του, αλλά τη στάση του σώματός του. 

Ναι, ναι, αυτό που διαβάσατε. Ίσως αυτός είναι ο πιο αξιόπιστος (και χωρίς το ρίσκο που ελλοχεύει αν μπείτε στη διαδικασία να ψάξετε το κινητό του) να καταλάβετε αν ο σύντροφός σας υπάρχει περίπτωση να σας έχει απατήσει πρόσφατα. 

«Τι σχέση έχει η στάση του σώματος;», θα σκεφτείτε. Σύμφωνα με την ειδικό στη γλώσσα του σώματος, Patti Wood, μεγάλη. Όπως εξηγεί, «μια έλξη και σεξουαλική επαφή με έναν καινούριο άνθρωπο μπορεί να αυξήσουν την τεστοστερόνη στον ανδρικό οργανισμό και να επιφέρουν μικρές αλλαγές στο σώμα». Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες, όπως επισημαίνει, είναι η απόσταση που χωρίζει τα πόδια καθώς στέκεται όρθιος.

Σε μια φυσιολογική, χαλαρή κατάσταση κάποιος στέκεται με τα πόδια του στο άνοιγμα των ώμων. Με το να στέκεται κάποιος με τα πόδια μακριά το ένα από το άλλο, προσπαθεί να δημιουργήσει μια σταθερή βάση για τον εαυτό του. Συνήθως μάλιστα αυτή η στάση συνοδεύεται και από μερικές ακόμα σωματικές εκφράσεις όπως, να φουσκώνει το στήθος περισσότερο και να τραβάει τους ώμους πίσω, στάση που καταφανώς δείχνει ότι κάποιος νιώθει αυτοπεποίθηση. 

Πως όμως αυτό αποδεικνύει ένα πρόσφατο άπιστο παρελθόν; 

Στην πραγματικότητα, όπως εξηγεί η ειδικός, είναι η υποσυνείδητη προσπάθεια ενός άντρα να αποκτήσει περισσότερο όγκο, να φαίνεται πιο ογκώδης και πιο ψηλός, το οποίο σύμφωνα με τη Wood είναι σημάδι δύναμης και κυριαρχίας το οποίο, όπως πιστεύει, μπορεί να δείχνει ότι ένας άντρας έχει βρει ένα νέο ενδιαφέρον το οποίο θέλει να διατηρήσει. 

Άλλη μια επεξήγηση είναι ότι με αυτή τη στάση ένας άντρας αφήνει πιο «εκτεθειμένη» και «ευάλωτη» την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Με αυτό τον τρόπο, που μοιάζει με επίδειξη ανδρισμού, στέλνει ένα σημάδι ότι δεν φοβάται και ότι είναι αρκετά δυνατός σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να του επιτεθεί.

«Είναι ένας τρόπος να πει «αυτός είναι ο χώρος μου, μου ανήκει και δεν κουνιέμαι», εξηγεί η ειδικός. Και, συνήθως, όταν ένας άντρας, αρχίσει ξαφνικά να στέκεται σε αυτή τη στάση (ενώ δεν το συνήθιζε), σημαίνει ότι το σεξουαλικό του ενδιαφέρον τη δεδομένη περίοδο είναι στα ύψη.

Φυσικά, η Wood επισημαίνει ότι δεν πρέπει να λαμβάνουμε αυτή την άποψη ως μονόδρομο, οπότε -προς Θεού- προειδοποιεί να μην αρχίζετε να στραβοκοιτάτε το σύντροφό σας ! Μπορεί απλώς να θέλει να ενισχύει την αυτοπεποίθηση του για οποιοδήποτε άλλο λόγο!