Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Απίστευτο! Ψαράς στη Γάζα έπιασε στα δίχτυα του μπουκάλι με μήνυμα που έριξαν στη Ρόδο

Για τον Παλαιστίνιο ψαρά Τζιχάντ αλ-Σολτάν, η ψαριά του επιφύλασσε μια έκπληξη – ένα μήνυμα σε ένα μπουκάλι που βρέθηκε στα δίχτυα του...

Απίστευτο! Ψαράς στη Γάζα έπιασε στα δίχτυα του μπουκάλι με μήνυμα που έριξαν στη Ρόδο

Για τον Παλαιστίνιο ψαρά Τζιχάντ αλ-Σολτάν, η ψαριά του επιφύλασσε μια έκπληξη – ένα μήνυμα σε ένα μπουκάλι που βρέθηκε στα δίχτυα του κοντά σε μια παραλία της Γάζας.

Το μπουκάλι ταξίδεψε στη Μεσόγειο για περίπου 800 χιλιόμετρα από τη Ρόδο, όπου ρίχθηκε στο νερό από ένα ζευγάρι Βρετανών οι οποίοι έκαναν διακοπές στο ελληνικό νησί τον Ιούλιο.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διακοπές στη Ρόδο και θα θέλουμε να μάθουμε πόσο μακριά έφθασε αυτό το μπουκάλι, ακόμα κι αν είναι απλά η διπλανή παραλία», ανέφερε το μήνυμα που περιείχε το μπουκάλι και που έφερε τις υπογραφές «Ζακ και Μπεθ». 


Απαντώντας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφερόταν στο μήνυμα, ο Σολτάν ανακάλυψε ότι πρόκειται για την Μπέθανι Ράιτ, φοιτήτρια, και τον φίλο της Ζάκ Μάρινερ.

«Γεια, ευχαριστούμε που μάζεψες αυτό το μπουκάλι. Ως ανταμοιβή, να κάποια πανέμορφα λουλούδια», έγραφε το ζευγάρι στην επιστολή του.

Μέχρι το μπουκάλι να φθάσει στις ακτές της Γάζας την περασμένη εβδομάδα, τα λουλούδια είχαν μαραθεί. 

Αλλά ο Σολτάν δήλωσε σήμερα ότι χάρηκε στη σκέψη πως τα κύματα μπόρεσαν να μεταφέρουν ένα ξέγνοιαστο μήνυμα σε ταραγμένα νερά που τελούν υπό ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό και περιορισμούς στην αλιευτική ζώνη.

«Ως ψαράς, ένιωσα ότι αυτό το γράμμα ταξίδεψε διασχίζοντας σύνορα και διεθνή ύδατα χωρίς περιορισμούς ενώ εμείς, ως ψαράδες, δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε πέρα από τα έξι μίλια», δήλωσε. 

«Ελπίζω μία ημέρα να γίνουμε ελεύθεροι όπως αυτό το μπουκάλι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ