Ανοιχτή επιστολή στον κ. Πολάκη

Ανοιχτή επιστολή στον κ. Πολάκη

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Αγαπητέ κε Πολάκη,

Διάβασα με ενδιαφέρον τη νέα σου ανάρτηση στο διαδίκτυο, όχι βέβαια απο το δικό σου προφίλ, όπου με έχεις αποκλείσει απο μια κόσμια ερώτηση που είχα κάνει, ίσως γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να εξαφανιστεί μια ερώτηση που δεν μπορούσε να δοθεί πειστική απάντηση.

Γράφεις για μύλο του παλιού συστήματος, μέσα απο ένα κόμμα, χωνευτήρι παλιών Πασοκικών στελεχών ακόμα και πρώην υπουργών που κυβερνάει με τη βοήθεια παλιών Νεοδημοκρατών. Αν αυτό θεωρείται οτι δεν είναι μέρος του παλιού συστήματος, αν δεν είναι η οπτικοποίηση της παροιμίας "Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς" δεν ξέρω τι είναι.

Γράφεις "Για να καλύψουμε 2,5 εκατομ. ανασφάλιστους με δωρεάν περίθαλψη και να διαγράψουμε τα χρέη τους στην εφορία"

Πες μου αλήθεια βρήκες τα κονδύλια για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους ή μήπως μοιράζεις ήδη κακές υπηρεσίες υγείας σε περισσότερους ανθρώπους χωρίς να μπουν στο σύστημα τα ανάλογα χρήματα;

Γιατί αυτό δεν είναι αγαθοεργία, δεν είναι κατόρθωμα, μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα το λέει ο λαός. Και δεν το κάνατε από την καλή σας την ψυχή, αλλά για να μην περνάει όπως την κατοχή το κάρο του δήμου να μαζεύει νεκρούς. Για τέτοια κατάντια του συστήματος υγείας μιλάμε.

Τα χρέη στην εφορία, όπου μεταφέρθηκαν τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία δεν τα χάρισες απο την δική σου τσέπη, αλλά χάρισες πάλι χρήματα οφειλόμενα των ταμείων που ή θα τα πληρώσουν οι υπόλοιποι ή θα γίνει ακόμα πιο φτωχή η συμμετοχή τους στην υγεία και θα πρέπει να πληρώνει ο κόσμος από την τσέπη του ή θα καταρρεύσουν τα ταμεία.


Ο συμβιβασμός που υπογράψατε, ήταν ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού, τον οποίο κοροϊδέψατε προεκλογικά και επι ένα εξάμηνο, πληρώνοντας τις δόσεις προς το ΔΝΤ και την ΕΕ με ζεστό χρήμα, στραγγίζοντας όλους τους λογαριασμούς του Δημοσίου, των Δήμων, των ταμείων, γενικά όπου είχατε πρόσβαση.

Εγώ που δεν έχω σπουδάσει Ιατρική, που δεν έχω δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, αν αναλάμβανα υπεύθυνη θέση σε ένα τόσο σοβαρό υπουργείο, τα πρώτα 2 πράγματα που θα έκανα θα ήταν να βρώ 14 εκ ευρώ (τόσα χρειάστηκαν) για να αντικαταστήσω τα σαράβαλα ασθενοφόρα με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα του ΕΚΑΒ που μένουν στο δρόμο (επώνυμη μαρτυρία διαδικτυακού φίλου μου όταν πήγε να παραλάβει τον πατέρα του),

Μετά θα φρόντιζα ώστε να μην πεθαίνουν άνθρωποι στα νησιά (αν θυμάσαι , για την ερώτηση μου αυτή έφαγα αυτό το block) και να υπάρχουν αρκετά κρεβάτια ΜΕΘ ώστε να μην υπάρχει το φαινόμενο των διασωληνομένων ασθενών στους διαδρόμους, ούτε να βρίσκονται οι γιατροί στη δύσκολη θέση να επιλέγουν ποιος πρέπει να σωθεί και ποιος να αφεθεί στα χέρια του Θεού.

Θα θεωρούσα κατάντια να περιμένω τις δωρεές ιδιωτών (ίδρυμα Σ. Νιαρχος) για 143 ασθενοφόρα και σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο, σε μια χώρα όχι της Αφρικής, όχι της Ασίας ή της Λατινικής Αμερικής αλλά της ΕΕ

Θα θυμάσαι την γυναίκα που πέθανε στη Φολέγανδρο φέτος περιμένοντας να την μεταφέρουν στην Αθήνα, θα θυμάσαι την κοπέλα που είχε χτυπήσει με σκεπάρνι ο πρώην συζυγός της και μόλις βγήκε από την εντατική, κόλλησε μικρόβιο και πέθανε.

Δεν ξέρω αν τα θυμάσαι αυτά, ίσως να είναι μικρολεπτομέρειες ή παράπλευρες απώλειες των μνημονίων. Και είναι 2 μόνο πρόσφατα γνωστά γεγονότα που αναφέρω, αν θες θα σου γράψω ολόκληρες σελίδες.

Θυμήθηκες όμως σίγουρα τους Άραβες που ανέβασαν αραβικής ιδιοκτησίας δορυφόρο σε ελληνική τροχιά και πανηγύρισες.


Θυμήθηκες ευγενέστατα, να μας προ τρέψεις να φάμε τα σκώτια μας, για το ελληνικό πενταετές που έλαβε επιτόκιο μεγαλύτερο από της Μποτσουάνας τελικά.

Θυμήθηκες τον Βαρουφάκη τώρα και δεν ξέρω ποιον άλλο θα θυμηθείς αύριο.

Θυμήσου όμως ότι έχεις δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη πρώτα, οπότε άσχολήσου σε παρακαλώ πρώτα με την υγεία και τους συμπολίτες μου που υποφέρουν και άφησε πυραύλους, ομόλογα και Βαρουφάκηδες για κάποιους άλλους.Σχετικές αναρτήσεις

Πολιτική 5041899328493753998

Δημοσίευση σχολίου

Τοπικές επιχειρήσεις

Τοπικές επιχειρήσεις

Ενημέρωση στο email σας

Εισάγετε το email σας:

Πρόσφατα

Δημοφιλή

Σαν σήμερα

Προβολή επιχειρήσεων

Text Widget

Connect Us

item