Μάχη με τις φλόγες σε Ζακύνθο και Κρήτη

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που καίει την περιοχή του Σκοπού στη Ζάκυνθο λίγα χιλιόμετρα, από το χωριά Αργάσι και Καλαμάκι, χωρί...

Μάχη με τις φλόγες σε Ζακύνθο και Κρήτη

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που καίει την περιοχή του Σκοπού στη Ζάκυνθο λίγα χιλιόμετρα, από το χωριά Αργάσι και Καλαμάκι, χωρίς πάντως να έχουν κινδυνεύσει κατοικίες.

Όλο το βράδυ και κάτω από δύσκολες συνθήκες, 30 πυροσβέστες, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα, με 14 οχήματα και δύο υδροφόρες, έδιναν μάχη με τις φλόγες για να εμποδίσουν την πυρκαγιά να κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές.

Η πυρκαγιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έχει κάψει 250 στρέμματα δασικής έκτασης στη θέση Σκοπός, ενώ με το πρώτο φώς της ημέρας, δύο αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ», κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού, σε δύσβατα σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβέστες.

Για την πυρκαγιά μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διοικητής της Περιφερειακής διοίκησης Πυροσβεστικών Σωμάτων Ιονίων Νήσων, αντιπύραρχος κ. Γεωργάκοπουλος, ο οποίος τόνισε:

«Η πυρκαγιά στη θέση Σκοπός, αντιμετωπίστηκε έγκαιρα με όλές τις δυνάμεις που είχαμε στο νησί και με τη συνδρομή εναέριων μέσων. Είμαστε σε γενική επιφυλακή στο νησί, από το πρωί γίνονται επιχειρήσεις για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς με κάθε μέσο.»

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης δύο σοβαρές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας στους Πεύκους Σητείας και στην Ανατολή Ιεράπετρας. Η πυρκαγιά στους Πεύκους εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση, ενώ στην Ανατολή σε δασική έκταση.

Και στα δύο σημεία επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, το έργο των οποίων δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι. Από το πρωί στην περιοχή της Ανατολής επιχειρεί και πυροσβεστικό ελικόπτερο ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν και οχήματα των ΟΤΑ.


Σχετικές αναρτήσεις

φωτιά 8354263622494322976

Δημοσίευση σχολίου

Τοπικές επιχειρήσεις

Ενημέρωση στο email σας

Εισάγετε το email σας:

Πρόσφατα

Δημοφιλή

Σαν σήμερα

Προβολή επιχειρήσεων

item