Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή μηχανογραφικών

Την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων (Μ.Δ.2017) αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτω...

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή μηχανογραφικών

Την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων (Μ.Δ.2017) αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Έτσι, αντί για σήμερα, Παρασκευή, που έληγε η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν τα δελτία τους μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, 18 Ιουλίου.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο, για την υποστήριξη των υποψηφίων κατά την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν την Τρίτη (18/7/17), κατά τις ώρες λειτουργίας σχολείων.

Οι φετινές αλλαγές

Αν και είναι μόλις η δεύτερη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβρη σε αρκετές αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο, με ευνοημένους κυρίως τους υποψήφιους του 2ου, 3ου και 5ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή των θετικών, των ιατρικών και των οικονομικών σπουδών.

Ειδικότερα:
  • Στις θετικές και τεχνολογικές σπουδές ανοίγουν οι σχολές Πληροφορικής και Στατιστικής.
  • Στις επιστήμες Υγείας ανοίγουν οι σχολές Δασολογίας και Χημείας.
  • Στις επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής ανοίγουν επιπλέον τμήματα ΤΕΙ, κυρίως στο αντικείμενο της Πληροφορικής και της Διοίκησης.
  • Μεγάλοι χαμένοι οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών (1ο πεδίο) και των Παιδαγωγικών (4ο πεδίο) που περιορίζονται σε πολύ λίγες επιπλέον επιλογές όπως θεατρικές σπουδές και τμήματα ψηφιακών μέσων.