Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Διάσημος ταυρομάχος σκόνταψε στην κάπα του και ο ταύρος διαπέρασε τον πνεύμονά του

Σοκαρισμένοι έμειναν οι θεατές ταυρομαχίας όταν παρακολούθησαν έναν από τους διασημότερους ταυρομάχους, τον Ιβάν Φαντίνιο, να πέφτει...

Διάσημος ταυρομάχος σκόνταψε στην κάπα του και ο ταύρος διαπέρασε τον πνεύμονά του

Σοκαρισμένοι έμειναν οι θεατές ταυρομαχίας όταν παρακολούθησαν έναν από τους διασημότερους ταυρομάχους, τον Ιβάν Φαντίνιο, να πέφτει νεκρός στην αρένα έπειτα από μία δική του αστοχία. Το γεγονός συνέβη στη γαλλική πόλη του Mont-de-Marsan, κοντά στα ισπανικά σύνορα.

Ο 36χρονος κρατούσε μπροστά του για να προκαλέσει τον ταύρο όταν τυλίχτηκε στο πόδι του και σκόνταψε, χωρίς να προλάβει να απελευθερωθεί εγκαίρως με αποτέλεσμα ο ταύρος να του επιτεθεί και με το κέρατό του να διαπεράσει τον πνεύμονα.

Διεκομίσθη αμεσότατα στο ιατρείο του σταδίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρεται έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο ασθενοφόρο και μόλις έφθασαν στο νοσοκομείο οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν.

Ο Φαντίνιο ήθελε να γίνει ταυρομάχος από την ηλικία των 14 ετών αν και δεν υπήρχε οικογενειακή παράδοση. Ήταν ένας επαγγελματίας ταυρομάχος για 12 χρόνια. Ήταν παντρεμένος και είχε μια κόρη. Καταγόταν από τη χώρα των Βάσκων της Ισπανίας και αντιμετώπισε εκατοντάδες ταύρους κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο αμφιλεγόμενο και αιματηρό αυτό άθλημα.

Ήταν ο πρώτος Ισπανός ταυρομάχος που πέθανε στην αρένα από το 1992. Οι ταυρομαχίες με ισπανικό στιλ προστατεύονται νομικά στα τμήματα της νότιας Γαλλίας, όπου το συγκεκριμένο "άθλημα" επιτρέπεται.

Περίπου 1.000 ταύροι κάθε χρόνο θανατώνονται με αυτόν τον τρόπο στη Γαλλία.