Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ένα δάσος στο κέντρο της Κατερίνης - Μπορείς να μαντέψεις πού;

Πριν από μερικές μέρες σε δημοσίευμά μας αναφέραμε την παρουσία φιδιού στο χώρο μεταξύ της εφορίας Κατερίνης και της Διεύθυνσης Δευτε...

Ένα δάσος στο κέντρο της Κατερίνης - Μπορείς να μαντέψεις πού;

Πριν από μερικές μέρες σε δημοσίευμά μας αναφέραμε την παρουσία φιδιού στο χώρο μεταξύ της εφορίας Κατερίνης και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Πιερίας. Ωστόσο κανείς αρμόδιος δεν συγκινήθηκε και η κατάσταση παραμένει ως έχει.

Σήμερα παρουσιάζουμε άλλη μία περιοχή στο κέντρο της Κατερίνης με πολύ πυκνή βλάστηση, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Αγριόχορτα με ύψος από 1,5 έως 2 μέτρα κατακλύζουν έναν χώρο ενός περίπου στρέμματος σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης.


Όπως μπορείτε να δείτε, η πρόσβαση στο χώρο αυτό είναι εντελώς αδύνατη από ανθρώπους, ενώ αντίθετα είναι τέλειος βιότοπος για άλλου είδους ζώα, όπως φίδια ή τρωκτικά. Ο κίνδυνος για την ασφάλεια και την υγιεινή των περιοίκων είναι προφανής. Σε λίγες μέρες μάλιστα, όταν τ' αγριόχορτα ξεραθούν, θα υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς.  


Τα αγριόχορτα φτάνουν μέχρι την άκρη του δρόμου (σ.σ. δεν υπάρχει πεζοδρόμιο, αν και ο Δήμος έχει φροντίσει να φτιάξει πεζοδρόμια, ακόμα κι εκεί που θα έπρεπε να υπάρχουν δρόμοι) με αποτέλεσμα τα αμάξια να παρκάρουν ακριβώς δίπλα από τα αγριόχορτα. 

Ο οδηγός είναι αδύνατο να βγει από το όχημα από την πλευρά αυτή. Αντίθετα αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει την πόρτα του συνοδηγού για να βγει κατευθείαν μέσα στο δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αν πάλι είναι άτυχος και δεν διαθέτει αμάξι που κλειδώνει με τηλεχειριστήριο, θα αναγκαστεί να κάνει το γύρο του αμαξιού και να μπει μέσα στο ρουμάνι για να καταφέρει να το κλειδώσει.


Αν ακόμα δεν καταφέρατε να καταλάβετε πού βρίσκεται αυτό το μικρό δάσος, σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται για το τέρμα της οδού Κλεισούρας, ακριβώς μπροστά από το 1ο γενικό λύκειο Κατερίνης.

Να τονίσουμε ότι ακόμα και αυτές τις μέρες υπάρχει καθημερινή προσέλευση γονέων και μαθητών στο σχολείο, προκειμένου να δοθούν οι βαθμοί και να γίνουν οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά.


Τέλος να σημειωθεί ότι τις απογευματινές ώρες το σχολείο σφύζει από ζωή, αφού κατακλύζεται από μαθητές που βρίσκουν καταφύγιο για αθλοπαιδιές κ.λ.π. Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα συμβεί, αν πέσει μία μπάλα στο χώρο αυτό;  



Δείτε ακόμη:

Φίδι στην εφορία Κατερίνης