Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Υποκριτές

Ήταν πριν από 4 χρόνια όταν ο τότε απαράδεκτος υπουργός παιδείας έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ρίχνοντας την προτελευταία από τις σταγ...

Υποκριτές

Ήταν πριν από 4 χρόνια όταν ο τότε απαράδεκτος υπουργός παιδείας έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ρίχνοντας την προτελευταία από τις σταγόνες που είχε στο παγούρι του. 

Είχε ήδη πέσει τσεκούρι στους μισθούς μας και η φορολογία είχε αυξηθεί στα ουράνια. Η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη είχε καταργηθεί στην πράξη. Το πειθαρχικό άλλαξε αντικαθιστώντας το τεκμήριο της αθωότητας με το τεκμήριο της ενοχής. Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα είχε αυξηθεί. Η τιμωρητική ψευτοαξιολόγηση ήταν προ των πυλών. Ήρθε και η αύξηση του ωραρίου κατά 2 ώρες και το γλυκό έδεσε. 

Τότε ήταν που για πρώτη και τελευταία φορά (δυστυχώς) ο κλάδος μας προσπάθησε να σηκώσει κεφάλι αποφασίζοντας απεργία μέσα στις εξετάσεις. 

Θυμόμαστε όλοι τον τότε Πρόεδρο της Ο.Λ.Μ.Ε. (ο οποίος ετοιμάζεται να επανέλθει δριμύτερος) να απαντάει δουλικά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

- Τι θα γίνει αν η κυβέρνηση σας επιστρατεύσει;
- Εε … αν μας επιστρατεύσουν, τι να κάνουμε; Θα πάμε κανονικά στα σχολεία μας.

Φυσικά η επιστράτευση ήρθε και φυσικά η τότε συνδικαλιστική ηγεσία μας (που παραμένει ίδια και σήμερα) μας πούλησε, μη τολμώντας να ηγηθεί ενός περήφανου κλάδου. 

Τότε ήταν που εναποθέσαμε τις ελπίδες μας στην ΑΔΕΔΥ. Και η ΑΔΕΔΥ ανταποκρίθηκε. Εξήγγειλε 24ωρη απεργία, αλλά δύο μέρες πριν τις εξετάσεις! Την ημέρα που δεν γίνονταν μαθήματα στα σχολεία. Την ημέρα που συνεδρίαζαν οι σύλλογοι διδασκόντων!

Το καλοκαίρι που ακολούθησε έπεσε και η τελευταία σταγόνα με τις διαθεσιμότητες και έκτοτε δεν ξανασηκώσαμε κεφάλι. 

Τώρα 4 χρόνια μετά η ΑΔΕΔΥ εξαγγέλλει πάλι 24ωρη απεργία για τα μάτια του κόσμου. Μόνο που τώρα είναι μέσα στις εξετάσεις!

Τι έγινε παιδιά; Μας δουλεύετε; Μα τι λέω; Δεν χρειάζεται ν’ απαντήσετε. Ρητορικό είναι το ερώτημα. Φυσικά και μας δουλεύετε. Έτσι κι αλλιώς κι εσείς εντολές εκτελείτε.   

Το ποτάμι που ονειρεύεστε δεν υπάρχει πια. Εσείς το μετατρέψατε σε ρυάκι. Για την ακρίβεια ξεροπόταμος είναι, που άμα βρέξει πολύ θα σας πάρει και θα σας σηκώσει.

Όχι μόνο δεν θα απεργήσω αύριο, αλλά καλώ και όποιον συνάδελφό μου έχει ακόμα κάποιο ίχνος αξιοπρέπειας, να κάνει το ίδιο, παρακούοντας τα φαρισαϊκά κελεύσματα των συνδικαλιστάδων.

Θα χρειαστούν πολλές σταγόνες για να ξαναδημιουργηθεί το ποτάμι. Δεν αρκεί μια απλή ψιχάλα.

Γιώργος Βαρδακώστας