Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Οργανικά κενά και πλεονάσματα - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συνεδ...

Οργανικά κενά και πλεονάσματα - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πιερίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Θέμα: Συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 23-05-2017 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να τηρηθεί, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των οριστικών τοποθετήσεων στις 10-06-2017.

Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θεωρώ ότι μπορεί να μην τηρηθεί, γι’ αυτό κρίνω σκόπιμο να μην ανακοινωθεί ακόμη. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι πρέπει να παρακολουθούν τακτικά τις ανακοινώσεις, που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Β΄/θμιας Εκπ/σης, ώστε να μην χάνουν τις προβλεπόμενες προθεσμίες.

Θέμα 2ο: Συζητήθηκε πρόταση που κατέθεσε ο αιρετός της ΚΕΕ Μπουλούμης Δημήτρης, με την οποία ζήτησε από το συμβούλιο να συνυπολογιστούν και οι ώρες των project στα Γενικά Λύκεια σε όσες περιπτώσεις εμφανίζεται κενό 10 ή 11 ωρών, ώστε να δοθούν και αυτά τα κενά. Η πρόταση απορρίφθηκε 3:2 μειοψηφώντας οι δύο αιρετοί. 

Θέμα 3ο: Εξετάστηκαν τα οργανικά κενά – πλεονάσματα σε επίπεδο σχολικών μονάδων στα σχολεία γενικής αγωγής.

Ο σχετικός πίνακας με τις αντίστοιχες οδηγίες και προθεσμίες αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ/νσης. 

Ο αιρετός της ΚΕΕ Μπουλούμης Δημήτρης καταψήφισε τα εν λόγω κενά-πλεονάσματα για τους εξής λόγους: 

Α) επειδή χάνονται πολλά οργανικά κενά λόγω μη υπολογισμού των ωρών των project, λόγω της αύξησης του διδακτικού ωραρίου, της αύξησης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, της κατάργησης της μείωσης του ωραρίου των υπευθύνων των εργαστηρίων πληροφορικής και φυσικών επιστημών, της κατάργησης της τεχνικής υποστήριξης των project, τον περιορισμό της μείωσης του ωραρίου των υπεύθυνων εργαστηρίων των ΕΠΑΛ, της κατάργησης των ειδικοτήτων στη Β΄ τάξη των ΕΠΑΛ και τη μείωση του ωρολογίου προγράμματος των Γυμνασίων κατά 3 ώρες.

Β) εξαιτίας της περιορισμένης δυνατότητας ελέγχου του νέου προγράμματος «ΑΘΗΝΑ», που εφαρμόζεται για πρώτη φορά από την υπηρεσία για την εξαγωγή των οργανικών κενών, μολονότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από τον Προϊστάμενο Διοικητικών Θεμάτων, προκειμένου να βελτιωθεί η διαδικασία εξαγωγής οργανικών κενών-πλεονασμάτων.

Επίσης συζητήθηκε πρόταση του αιρετού της ΑΑΚ Μιχάλη Ντελή με την οποία πρότεινε να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση των συναδέλφων ΠΕ και ΤΕ κατά τον υπολογισμό των οργανικών κενών-πλεονασμάτων. Αυτή καταψηφίστηκε 4:1 μειοψηφώντας ο αιρετός της ΑΑΚ. Το αιτιολογικό της πλειοψηφίας ήταν ότι οι ΤΕ έχουν ανάθεση μόνο σε εργαστηριακά μαθήματα, ενώ οι ΠΕ έχουν και σε θεωρητικά. 

Θέμα 4ο: Εξετάστηκαν 2 αιτήσεις εκπ/κών για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου. Εγκρίθηκε ομόφωνα η μία και απορρίφθηκε ομόφωνα η άλλη, διότι υπάγονταν στην αρμοδιότητα άλλου ΠΥΣΔΕ.

Θέμα 5ο: Εξετάστηκε η αίτηση βελτίωσης εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ02.50 της ειδικής αγωγής. Δεν ικανοποιήθηκε λόγω μη ύπαρξης οργανικού κενού στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα. 

Θέμα 6ο: Τροποποιήθηκε ο πίνακας προακτέων εκπ/κών της 01-01-2016 λόγω λάθους, που προέκυψε σε άλλο ΠΥΣΔΕ από αναγνώριση προϋπηρεσίας δύο εκπ/κών.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Τα κενά που προέρχονται από παραιτήσεις/συνταξιοδοτήσεις εκπ/κών δε θα ληφθούν υπόψη στον υπολογισμό των οργανικών κενών για το σχολικό έτος 2017-2018, αλλά μόνο αυτά που αφορούν αυτοδίκαιες παραιτήσεις. Τα εν λόγω κενά θα υπολογιστούν στις αντίστοιχες διαδικασίες του επόμενου σχολικού έτους. Τα παραπάνω αναφέρονται σε σχετικό έγγραφο της προϊσταμένης της Γενικής Δ/νσης Προσωπικού Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης.

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών