Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Επιστολή - κάλεσμα του αιρετού Μπουλούμη Δημήτρη

Αγαπητοί συνάδελφοι Στις 10 Μαΐου θα κληθείτε να επιλέξετε για άλλη μία φορά τους συναδέλφους που θα σας αντιπροσωπεύσουν στο 18ο ...


Αγαπητοί συνάδελφοι

Στις 10 Μαΐου θα κληθείτε να επιλέξετε για άλλη μία φορά τους συναδέλφους που θα σας αντιπροσωπεύσουν στο 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών (Κ.Ε.Ε.) ως μοναδική ακομμάτιστη παράταξη ζητά τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές και τη στήριξή σας στην παράταξή μας, εφόσον βέβαια πιστεύετε ότι αυτή έχει προσφέρει θετικά στοιχεία στη λειτουργία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε., αλλά και στη λειτουργία του συνδικαλιστικού μας οργάνου, που είναι η Ε.Λ.Μ.Ε.

Εδώ και 4,5 χρόνια από την ίδρυση της κίνησής μας μολονότι δώσαμε άνισο αγώνα, έχοντας απέναντί μας οργανωμένους κομματικούς στρατούς και μολονότι ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθούν αλλαγές στη λειτουργία συλλογικών οργάνων, όπως είναι το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και η Ε.Λ.Μ.Ε., αφού οι αποφάσεις σ’ αυτά παίρνονται κατά πλειοψηφία, εντούτοις καταφέραμε να υλοποιήσουμε όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες μας, με τις οποίες διεκδικήσαμε την ψήφο σας στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Στηρίξαμε με αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα τα δίκαια αιτήματα όλων των συναδέλφων χωρίς να υπολογίζουμε κανένα κόστος, ψυχικό, σωματικό, οικονομικό ή παραταξιακό. Δε λειτουργήσαμε σε καμία περίπτωση ψηφοθηρικά ή με γνώμονα προσωπικά οφέλη και μελλοντικά ανταλλάγματα, κάτι το οποίο βλέπουμε εδώ και χρόνια στις κομματικές παρατάξεις.

Σ’ αυτές τις εκλογές σας δίνεται η ευκαιρία μέσω των αντιπροσώπων σας, να μεταφέρετε στο κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο της Ο.Λ.Μ.Ε., σημαντικές προτάσεις και προβλήματα που αφορούν τον κλάδο μας. 

Ζητάμε για άλλη μία φορά να μας δώσετε κουράγιο να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο που αναλάβαμε ως Κ.Ε.Ε., διότι δε βασιζόμαστε σε κομματικούς μηχανισμούς και παρασκηνιακές κινήσεις και συναλλαγές, παρά μόνο στη δική σας συμμετοχή και στήριξη.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως μία μεγάλη αποχή της τάξης του 45% που είχαμε στις προηγούμενες εκλογές, δεν αποτελεί τον καλύτερο τρόπο διαμαρτυρίας ενός κλάδου και ευνοεί αποκλειστικά τις κομματικές παρατάξεις, που θέλουν και μπορούν να ασκούν ψυχολογική πίεση στους συναδέλφους. Επίσης πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι πολλά κεκτημένα του κλάδου έχουν χαθεί και ακόμη περισσότερα κινδυνεύουν να χαθούν, από την αδιαφορία αρκετών συναδέλφων για τα κοινά προβλήματα του κλάδου αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα των ειδικοτήτων, παρέχοντας πρόσφορο έδαφος για εκμετάλλευση από τους επιτήδειους.

Σήμερα κινδυνεύουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, είτε κατέχουν θέση ευθύνης, είτε έχουν οργανική θέση, είτε πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση, είτε είναι στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε., αλλά πολύ περισσότερο οι αναπληρωτές, οι ωρομίσθιοι και τα άνεργα παιδιά μας, που περιμένουν με αγωνία να προκύψει μία θέση εργασίας και για αυτά.

Επιβάλλεται λοιπόν ως κλάδος να στείλουμε μαζικά ένα μήνυμα με τη συμμετοχή μας σ’ αυτές τις εκλογές και όχι με την αποχή, για να μη παραχωρήσουμε ως κλάδος και άλλα όπλα στα χέρια όσων μας έχουν στοχοποιήσει. Εξάλλου η αποχή και η αδράνεια δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαμαρτυρηθεί κάποιος για τα κακώς κείμενα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, αφήνοντας άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον του.

Αγαπητοί συνάδελφοι πιστεύουμε πως αξίζει να θυσιάσετε και εσείς που απέχετε από τις εκλογικές διαδικασίες, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας, ώστε να συμμετάσχετε ενεργά στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων και να μας δώσετε δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δίπλα σας, στηρίζοντάς σας σε δίκαια αιτήματα.

Εν κατακλείδι, μόνο μέσω του ενσυναισθήματος θα μπορέσετε να καταλάβετε την πίκρα και απογοήτευση που αισθανόμαστε, όταν μετά από τόσες θυσίες για τον κλάδο, βλέπουμε τόσο μεγάλα ποσοστά αποχής, και σας καλώ να φανταστείτε για λίγο, πώς θα νιώθατε εσείς, αν με ανιδιοτέλεια προσφέρατε επί χρόνια στον κλάδο με κάθε δυνατό τρόπο και κάποιοι συνάδελφοι δεν προσέφεραν ούτε το αυτονόητο. 

Σας καλώ όλους λοιπόν να μας δείξετε με τη συμμετοχή σας στις εκλογές αυτές, αλλά και ακόμη πιο ενεργά με τη συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιό μας, αν αξίζει να συνεχίσουμε τον αγώνα για το καλό του κλάδου. 


 Παράκληση

Όποιος συνάδελφος μπορεί να αφιερώσει λίγο από τον ελεύθερο χρόνο του την ημέρα των εκλογών, συμμετέχοντας στην εφορευτική επιτροπή, παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου στο τηλέφωνο 6947842040, διότι ακόμη και ο ορισμός των μελών της εφορευτικής επιτροπής, αποτελεί ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. 

Με εκτίμηση

Δημήτρης Μπουλούμης