Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Συμμετέχω + αποφασίζω + ψηφίζω = είμαι ελεύθερος

Μπήκα στην Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών στις εκλογές του ΠΥΣΔΕ το 2014 με προηγούμενη σχετική εμπειρία να είναι η ενασχόληση με τα...

Συμμετέχω + αποφασίζω + ψηφίζω = είμαι ελεύθερος

Μπήκα στην Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών στις εκλογές του ΠΥΣΔΕ το 2014 με προηγούμενη σχετική εμπειρία να είναι η ενασχόληση με τα κοινά ως πρωτοετής στο πανεπιστήμιο, άπειρα χρόνια πριν. Γιατί λοιπόν πήρα τέτοια απόφαση; Ο βασικός λόγος ήταν η προσπάθεια για λύση ζητημάτων που αντιμετώπιζα στον εργασιακό μου χώρο όπως η ενεργοποίηση των μαθητών, η μείωση της γραφειοκρατίας στο σχολείο, η ανάδειξη του σχολικού χώρου ως συντελεστή μάθησης, η εισαγωγή και χρήση των νέων τεχνολογιών, η δίκαιη κατανομή των εξωδιδακτικών εργασιών στους συναδέλφους και πολλά άλλα.

Μα θα αναρωτιέστε αν υπάρχει χώρος σε μια συνδικαλιστική παράταξη για τέτοια ζητήματα. Η απάντηση είναι ναι για τη δική μας παράταξη και όχι για τις υπόλοιπες κομματικά εξαρτώμενες παρατάξεις. Αυτές χρησιμοποιούν την Ε.Λ.Μ.Ε. για τον αγώνα που κάνουν για την επικράτηση του κόμματός τους. Ψηφίσματα, αποφάσεις, παρεμβάσεις αποφασίζονται ανάλογα με το αν εξυπηρετούν τη δεδομένη στιγμή τις κομματικές επιταγές και επιλογές. 

Δεν πρέπει να είναι αυτός ο ρόλος της Ε.Λ.Μ.Ε  και της Ο.Λ.Μ.Ε. Αν εμείς δεν ενδιαφερθούμε για τα δικά μας προβλήματα, τότε ποιος θα το κάνει; Όταν θέλεις κάτι ν’ αλλάξει, δεν μπορείς να περιμένεις ν’ αλλάξει από μόνο του ή να ελπίζεις ότι θα βρεθεί κάποιος άλλος να το κάνει. Κάποιες φορές σκέφτηκα ν’ αποχωρήσω. Δεν είναι εύκολο να συνεχίζεις, όταν οι γύρω σου αδιαφορούν και απέχουν. Όμως στην Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών αγαπούμε αυτό που κάνουμε. Διεκδικούμε το δικαίωμα να είμαστε ελεύθερα σκεπτόμενοι και ακηδεμόνευτοι πολίτες. Και το πετυχαίνουμε μένοντας μακριά από κάθε κομματική καθοδήγηση και καθορίζοντας οι ίδιοι τις ιδέες και τις αποφάσεις μας. Πιστεύουμε ότι μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο για μας και τα παιδιά μας.

Σας καλώ λοιπόν να συμβάλετε με τη συμμετοχή σας σ’ αυτήν την προσπάθεια και να μας στηρίξετε με την ψήφο σας στις εκλογές των αντιπροσώπων για το 18ο συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε., την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Γιάννης Κολόμβας
Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών