Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Γιατί τελικά οι γυναίκες καταψύχουν τα ωάρια τους;

Φαίνεται τελικά πως εμείς οι γυναίκες δε φυλάμε μόνο μία θέση στην καρδιά μας μέχρι να εμφανιστεί ο τέλειος ή έστω ο κατάλληλος για εμάς...

Γιατί τελικά οι γυναίκες καταψύχουν τα ωάρια τους;
Φαίνεται τελικά πως εμείς οι γυναίκες δε φυλάμε μόνο μία θέση στην καρδιά μας μέχρι να εμφανιστεί ο τέλειος ή έστω ο κατάλληλος για εμάς άνδρας, αλλά και το γενετικό μας υλικό με την προοπτική να δημιουργήσουμε μαζί του την οικογένεια που ονειρευόμαστε.

Αυτό, αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα σε γυναίκες, που κατέφυγαν στην κρυοσυντήρηση ωαρίων για μη ιατρικούς λόγους, στην οποία κύρια διαπίστωση ήταν ότι η συχνότερη αιτία πίσω από την επιλογή αυτή των γυναικών ήταν η έλλειψη του κατάλληλου συντρόφου μας λέει η μοριακή βιολόγος Χαρούλα Μπιλάλη Μαθιοπούλου.

Περιμένοντας τον κατάλληλο σύντροφο

Στην έρευνα συμμετείχαν 31 ετεροφυλόφιλες γυναίκες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Νορβηγία, ηλικίας μεταξύ 32 και 44 ετών, που είχαν αποφασίσει να καταφύγουν στην κρυοσυντήρηση ωαρίων και οι οποίες ρωτήθηκαν για τα κίνητρα που τις οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Σε αντίθεση με την επικρατούσα αντίληψη γύρω από την «κοινωνική» κρυοσυντήρηση ωαρίων, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι καμία από τις συμμετέχουσες δε δήλωσε πως πήρε αυτή την απόφαση για επαγγελματικούς λόγους.

Αυτό που οδήγησε τις συγκεκριμένες γυναίκες στη μέθοδο της κρυοσυντήρησης ωαρίων ήταν η εύρεση του εν δυνάμει σωστού πατέρα για το παιδί τους – έναν σύντροφο, ο οποίος θα αναλάμβανε το ρόλο του πατέρα αφοσιωμένα και με τον οποίο θα μοιραζόταν τις απολαύσεις και τις δυσκολίες της ανατροφής των παιδιών εξίσου.