Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Αποδομώντας τις έμφυλες ταυτότητες - Κατάμεστη η Εκάβη

Η εκδήλωση, που κράτησε πάνω από 2,5 ώρες και διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου, τα είχε όλα. Ο τίτλος της ημερίδας που τελούσε...

Η εκδήλωση, που κράτησε πάνω από 2,5 ώρες και διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου, τα είχε όλα. Ο τίτλος της ημερίδας που τελούσε υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος:

«Έμφυλες ταυτότητες ως διδασκαλία στα παιδιά μας»


Οι εξαιρετικοί ομιλητές:

  • Διονύσιος Μακρής (Δημοσιογράφος), 
  • Δημήτριος Νατσιός (Δάσκαλος) και 
  • Απόστολος Χατζητόλιος (Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ) 
ανέλυσαν με θέρμη όλες τις πτυχές του θέματος, αναδεικνύοντας την "άλλη άποψη", την άποψη των πολλών που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την άποψη του υπουργείου παιδείας, που αποφάσισε ξαφνικά και αυταρχικά την πραγματοποίηση στα Γυμνάσια της χώρας των θεματικών εβδομάδων με μήλο της έριδας τις "έμφυλες ταυτότητες".



Φυσικά οι ψευτοπροοδευτικοί φιλοκυβερνητικοί παράγοντες της περιοχής είχαν προλάβει να χαρακτηρίσουν την εκδήλωση ως σκοταδιστική και τους παριστάμενους ως σκοταδιστές. Ωστόσο, όσοι ήμασταν παρόντες, αισθανθήκαμε να πέφτει άπλετο φως στα σκοτεινά κίνητρα της κυβερνητικού ψευτοπροοδευτισμού.

Ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Απόστολος Χατζητόλιος


Την παρουσίαση και συντονισμό της ημερίδας είχε ο Δημοσιογράφος Ευγένιος Παπαδόπουλος. Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις εκ μέρους του κοινού.


Ο Πρόεδρος της Σχολής Γονέων κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης


Ένταση δημιουργήθηκε όταν μια νεαρή φοιτήτρια παίρνοντας το λόγο διατύπωσε την άποψη ότι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις, με τα πνεύματα τελικά να ηρεμούν.


Η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης φιλόλογος (αδιόριστη) Μαρία Σατραζέμη

Μοναδική παραφωνία η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου, που αποφάσισε λίγο πριν το τέλος να διαβάσει μια έκθεση ιδεών που είχε γράψει για την Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό, χωρίς καμία απολύτως αναφορά για το θέμα της ημερίδας. 

Η παρέμβασή της αρχικά προκάλεσε θυμηδία και στη συνέχεια εκνευρισμό στους παρευρισκόμενους, ενώ στο τέλος ακούστηκαν και διαμαρτυρίες και γιουχαΐσματα, με αποτέλεσμα ο συντονιστής της εκδήλωσης να προσπαθήσει (χωρίς επιτυχία) να τη διακόψει. 

Καλό είναι την επόμενη φορά που η εξαφανισμένη Ένωση Γονέων θα αποφασίσει να συμμετέχει στη συνδιοργάνωση κάποιας εκδήλωσης, να ενημερώνεται προηγουμένως για το θέμα της εκδήλωσης, ώστε να αποφεύγει τον αυτοεξευτελισμό της.  

Την ημερίδα συνδιοργάνώνουν οι φορείς:
  • Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Κατερίνης, 
  • Ένωση Θεολόγων Ν. Πιερίας, 
  • Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Πιερίας, 
  • Ενωμένη Ρωμηοσύνη, 
  • Σχολή Γονέων Κατερίνης, 
  • ΓΕΧΑ Κατερίνης, Ιεραποστολικός Σύλλογος «Κυριακή». 


Ο πρόεδρος των θεολόγων Πιερίας Ιωάννης Μπεϊνάς

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κανταρτζής

 Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μπέης 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Λυκείου Κατερίνης
οδοντίατρος Αντώνης Καλλιφατίδης

ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος

Η πολιτευτής και δημοσιογράφος Μαρία Νικολαΐδου