Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ο ανέντιμος συμβιβασμός του κ. Τσίπρα

Αγαπητέ Πρωθυπουργέ μας,  δεν σε ψηφίσαμε για να είσαι «έντιμος» με τους δανειστές μας (που αποκαλούσες κάποτε τοκογλύφους) και ανέν...

Ο ανέντιμος συμβιβασμός του κ. Τσίπρα
Αγαπητέ Πρωθυπουργέ μας, 

δεν σε ψηφίσαμε για να είσαι «έντιμος» με τους δανειστές μας (που αποκαλούσες κάποτε τοκογλύφους) και ανέντιμος με όλους εμάς τους απλούς πολίτες. Δεν σε ψηφίσαμε για να μας φλομώνεις στα ψέματα, ούτε για να υποτιμάς τη νοημοσύνη μας.

Σταμάτα ν’ «αγωνίζεσαι», σταμάτα να «διαπραγματεύεσαι», γιατί δεν αντέχουμε άλλο. Επειδή κάποιος έκανε το λάθος και σε ψήφισε, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι και ηλίθιος. Δεν μπορεί να αφαιρείς από τον φτωχό 500 € από τη μείωση του αφορολόγητου και να του επιστρέφεις 150 € από την ενδεχόμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αν πιάσεις τους παρανοϊκούς στόχους των εξωφρενικών πλεονασμάτων του 3,5 %. Αλήθεια, ποια χώρα στον κόσμο έχει τέτοια πλεονάσματα; 


Ζητάς μετάγγιση, αλλά ο αιμοδότης έχει στερέψει από αίμα, γιατί εσύ και η «αριστερή» κυβέρνησή σου του έχετε στραγγίξει και την τελευταία σταγόνα.

Δεν έχουν όλοι οι συνταξιούχοι γεροντική άνοια. Δεν μπορείς να τους αφαιρείς μία σύνταξη με τη μείωση του αφορολόγητου και να τους τάζουν οι υπουργοί σου 13η ή ακόμα και 14η σύνταξη, αν πιάσετε τους στόχους. 


Αντίθετα, σε στόχους έχουν μετατρέψει οι πολίτες τις φωτογραφίες σας και προπονούνται πετώντας βελάκια, ελπίζοντας να σας πετύχουν κάποια στιγμή σε κάποια γωνία.

Δεν μπορεί από τη μια να καταγγέλλουν οι «μάγκες» υπουργοί τα βοθροκάναλα της διαπλοκής και από την άλλη η Τράπεζα Αττικής να δίνει στον κολλητό σου μεγαλοεργολάβο και υποψήφιο καναλάρχη 39 δάνεια μόνο μέσα στο 2015! 

Βλέπετε τον εαυτό στον καθρέφτη και αυτοθαυμάζεστε. Ακούτε τη φωνή σας και εκστασιάζεστε. Ανακαλύπτετε θριάμβους εκεί που υπάρχουν μόνο ήττες. Αυτολιβανίζεστε αντί να αυτομαστιγώνεστε. 


Χάσατε την ικανότητα να κυβερνάτε (αν την είχατε ποτέ) από τη στιγμή που σταματήσατε ν’ ακούτε. Η εντιμότητα δεν έχει καμία σχέση με τη δική σας συμπεριφορά.

Έντιμο είναι να παραδεχτείς ότι είσαι ανίκανος, ότι δεν τα καταφέρνεις και να μας αδειάσεις την γωνιά μια ώρα αρχύτερα. 

Fremdschämen για λογαριασμό σου Πρωθυπουργέ μας.

Ο ανεκδιήγητος