Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Γυμνάσιο Αλωνιών στο χρηματιστήριο Αθηνών

Για 1η φορά στα 140 χρόνια λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης χτύπησαν μαθητές και μάλιστα παιδ...

Γυμνάσιο Αλωνιών στο χρηματιστήριο Αθηνών
Για 1η φορά στα 140 χρόνια λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης χτύπησαν μαθητές και μάλιστα παιδιά που διακρίθηκαν στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Παρουσίασαν μάλιστα τις καινοτόμες μαθητικές τους επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, «Εικονική Επιχείρηση».


Πρόκειται  μεταξύ άλλων για την ομάδα του «Smileybin»  που πήρε το 1ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016» . Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας - Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας «MetLife Life Changer Award», Ευρωπαϊκό «Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας» στην πρόεδρο της «Smileybin» Μαρία Κοκάλα.

«Smileybin» είναι ένας έξυπνος κάδος ανακύκλωσης με σύστημα επιβράβευσης για τους χρήστες. Τα ανακυκλώσιμα υλικά ζυγίζονται και συγκεντρώνονται εκπτωτικοί πόντοι στα δημοτικά τέλη είτε σε καταστήματα.

Οι μαθητές επιβραβεύονται

Σκοπός της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι να επιβραβευθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες για την εξαιρετική τους πορεία στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και να ενθαρρυνθούν κι άλλα παιδιά στην Ελλάδα να ακολουθήσουν.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε και μια σύντομη παρουσίαση του σημαντικού έργου του ΣΕΝ/JA Greece στα σχολεία της Ελλάδας. Πρόκειται για τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό που δίνει τη μεγάλη ευκαιρία στα παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην επιχειρηματικότητα από τα σχολικά κιόλας χρόνια και τα προετοιμάζει για την ζωή μετά το σχολείο. Ουσιαστικά αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας.

Τι είναι το ΣΕΝ/JA Greece

To «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece» είναι το ελληνικό σκέλος-φορέας του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide, του μεγαλύτερου και μακροβιότερου μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού εφαρμόζει προγράμματα επιχειρηματικότητας και βασικών αρχών οικονομίας σε 122 χώρες, με τη συμμετοχή άνω των 10 εκατομμυρίων μαθητών το χρόνο. Το Junior Achievement Worldwide ιδρύθηκε στις Η.Π.Α. πριν από περίπου 100 χρόνια.Το ΣΕΝ/JA Greece -εδώ και 11 χρόνια- εφαρμόζει σύγχρονα παγκόσμια εκπαιδευτικά προγράμματα, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και στα πανεπιστήμια, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 «Εικονική Επιχείρηση» : Η καινοτομία στα σχολικά θρανία

Mαθητές από 15 έως 18 ετών καθοδηγούνται να στήνουν από το μηδέν τη δική τους «εταιρία», με το εκπαιδευτικό υλικό του ΣΕΝ/JA Greece και την συνεργασία καθηγητών και εθελοντών-επιχειρηματικών συμβούλων. Οι μαθητικές ομάδες σκέφτονται μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα, κάνουν έρευνα αγοράς, υλοποιούν την ιδέα τους, δημιουργούν εταιρεία, εκλέγουν Διοικητικό Συμβούλιο, και εκδίδουν μετοχές.

Παρουσιάζουν τις «επιχειρήσεις» τους σε δύο μεγάλες εμπορικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στο τέλος της χρονιάς οι εταιρείες ρευστοποιούνται με τα παιδιά να διαθέτουν τα κέρδη σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς. Οι ομάδες αξιολογούνται βάσει του επιχειρηματικού τους σχεδίου από κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece και οι 10 καλύτερες διαγωνίζονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση». Η νικήτρια ομάδα διαγωνίζεται στη συνέχεια στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Company Of The Year» του Junior Achievement Europe.

Η ομάδα από τα Αλώνια που «σάρωσε»

Πέρυσι «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση» της Ελλάδας αναδείχθηκε η ομάδα «Smileybin» του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας, η οποία κατέκτησε και δύο κορυφαία ευρωπαϊκά βραβεία. Στη μαθήτρια Μαρία Κοκάλα απονεμήθηκε ευρωπαϊκό βραβείο «Ηγετικής Προσωπικότητας».

Το JA Worldwide έχει διεξάγει έρευνες σύμφωνα με τις οποίες οι μαθητές-απόφοιτοι του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» έχουν:

• 20% περισσότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά
• 50% μεγαλύτερη πιθανότητα να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση
• 15% μεγαλύτερο μέσο εισόδημα
• 20% μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν διευθυντικά στελέχη (εφόσον έχουν αποκτήσει και πανεπιστημιακή μόρφωση).
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα http://olympiobima.gr/gymnasio-alonion-i-kainotomia-htypa-kampanaki-toy-hrimatistirioy-athinon