Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ενημερωτικό της 2ης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας (από την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών)

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. είναι ανοιχτές για όλους τους συναδέλφους (χωρίς δικαίωμα λόγου)...

από την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών
Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών
Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. είναι ανοιχτές για όλους τους συναδέλφους (χωρίς δικαίωμα λόγου). Ωστόσο σχεδόν ποτέ δεν παραβρίσκονται άλλοι συνάδελφοι εκτός από τα μέλη του Δ.Σ. Για το λόγο αυτό θα επιχειρήσουμε να σας μεταφέρουμε το κλίμα κάθε συνεδρίασης, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβανόμαστε εμείς.


Ημέρα: Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017
Ώρα: 20:00
Τόπος Γραφεία Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας (Ειρήνης 34)

Θέμα 1ο: Αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας της ΔΙ.Δ.Ε. Πιερίας

Προηγήθηκε σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας για να καταθέσει η Ε.Λ.Μ.Ε. τη δική της πρόταση.

Στην συνεδρίαση ήταν παρόντα 6 μέλη του Δ.Σ. (2 από τη ΔΑΚΕ, 2 από την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών και 2 από την Α.Α.Κ.). Απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ

Η πρόταση της Α.Α.Κ. ήταν να αλλάξει η μοριοδότηση του Γυμνασίου Ρητίνης από 5 σε 6 μόρια και του Γυμνασίου Μακρυγιάλου από 3 σε 4 μόρια, χωρίς αναδρομική ισχύ.

Η πρόταση της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών ήταν:
α) να αλλάξει η μοριοδότηση του Γυμνασίου Ρητίνης από 5 σε 6 μόρια, λόγω της απόστασης από την Κατερίνη και του δύσβατου δρόμου, που ενέχει κίνδυνο ατυχήματος και
β) του Γυμνασίου Μακρυγιάλου από 3 σε 4 μόρια, λόγω του ότι απέχει πολύ μεγαλύτερη απόσταση από την Κατερίνη σε σχέση π.χ. με τον Κορινό, που έχει 3 μόρια και σε σχέση με την Κονταριώτισσα, που έχει επίσης 3 μόρια.
Η παραπάνω αλλαγή στα μόρια των εν λόγω σχολείων θα πρέπει να αφορά μόνο όσους εκπαιδευτικούς τοποθετήθηκαν νόμιμα και υπηρέτησαν ή υπηρετούν πραγματικά στα εν λόγω σχολεία.

Αντίθετα η πρόταση της ΔΑΚΕ αφορούσε ριζική ανακατανομή της μοριοδότησης των σχολείων της Πιερίας ως ακολούθως:

Περιοχή
Απόσταση από
Κατερίνη (km)
Προηγούμενη
Μοριοδότηση
Καινούργια
Μοριοδότηση
Κολινδρός
38
5
7
Πλαταμώνας
33
4
6
Αιγίνιο
31
4
5
Λεπτοκαρυά
24
4
5
Ρητίνη
24
5
7
Λιτόχωρο
20
4
4
Μακρύγιαλος
20
3
4
Αλώνια
17
5
6
Κάτω Μηλιά
15
4
5
Κονταριώτισσα
10
3
3
Κορινός
9
3
3
Περίσταση
2
2
2
Κατερίνη
0
2
2

Η προτεινόμενη μοριοδότηση τεκμηριώθηκε από τη ΔΑΚΕ ως εξής:
α) Γειτονικοί νομοί για αντίστοιχες αποστάσεις από την πρωτεύουσα του νομού έχουν αντίστοιχη μοριοδότηση.
β) Στα περιφερειακά σχολεία υπηρετούν συνάδελφοι από Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Με την αλλαγή στη μοριοδότηση οι συνάδελφοι αυτοί θα έχουν περισσότερα μόρια και έτσι θα μπορέσουν να πάρουν μετάθεση για Λάρισα ή Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να ελευθερωθούν θέσεις για να μπορούν να μετατεθούν στο νομό Πιερίας περισσότεροι Πιεριείς.

Η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών θεώρησε ότι, με την εν λόγω πρόταση ανατρέπονται ριζικά τα μόρια των συναδέλφων που υπηρέτησαν ή υπηρετούν στην Πιερία. Το θέμα της αναμοριοδότησης των σχολείων δεν υπήρχε στην προεκλογική ατζέντα κι έτσι το νέο Δ.Σ. δε νομιμοποιείται να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση, που ανατρέπει τις ζωές των συναδέλφων.

Με το δεδομένο αυτό, προτείναμε να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση, ώστε να ερωτηθεί το σύνολο των συναδέλφων. Τη πρόταση αυτή στήριξε και η Α.Α.Κ. η οποία και πέρασε με 4 ψήφους υπέρ έναντι 2 ψήφων, που πήρε η πρόταση της ΔΑΚΕ. Εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος να ζητήσει παράταση από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση.

Θέμα 2ο: Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του συναδέλφου (πρώην Προέδρου της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας) Κώστα Μπέλμπα   

Θέμα 3ο: Χορός Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας

Συζητήθηκε το θέμα του χορού τη Ε.Λ.Μ.Ε. Διατυπώθηκαν δύο διαφορετικές απόψεις.

α) Με δεδομένα:
i) τη δύσκολη οικονομική συγκυρία,
ii) τη μικρή συμμετοχή των συναδέλφων στον περσινό χορό και
iii) το γεγονός ότι η διοργάνωση του χορού απαιτεί πολύ χρόνο και μεγάλο κόπο, τον οποίο επιβαρύνονται λίγοι
προτάθηκε να μη γίνει χορός της Ε.Λ.Μ.Ε. το 2017

β) Επειδή:
i) ο χορός της Ε.Λ.Μ.Ε. για πολλά δε γινόταν, ενώ αντίθετα τα 2 τελευταία χρόνια έγινε σοβαρή και κοπιαστική προσπάθεια αναβίωσης του θεσμού,
ii) πρόκειται για μία δράση, που φέρνει κοντά τους συναδέλφους και δίνεται η δυνατότητα να γνωριστούμε καλύτερα και
iii) με την πραγματοποίηση του χορού ενισχύεται το ταμείο αλληλεγγύης της Ε.Λ.Μ.Ε.
προτάθηκε να διοργανωθεί χορός της Ε.Λ.Μ.Ε. με την προϋπόθεση ότι θα βοηθήσουν όλοι στην πραγματοποίησή του και εφόσον υπάρχει θετική στάση εκ μέρους των υπολοίπων συναδέλφων.

Το θέμα θα ξανασυζητηθεί σε επόμενο Δ.Σ.

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών