Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ο Πεζόδρομος καθαρός, τα πεζοδρόμια ... μπααα

Κάναμε μια πρωινή βόλτα στην πόλη της Κατερίνης και διαπιστώσαμε ότι όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είναι πεντακάθαροι. Αντίθετα οι μικρότεροι σ...

Ο Πεζόδρομος καθαρός, τα πεζοδρόμια ... μπαααΚάναμε μια πρωινή βόλτα στην πόλη της Κατερίνης και διαπιστώσαμε ότι όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είναι πεντακάθαροι. Αντίθετα οι μικρότεροι στις γειτονιές, αλλά και γύρω από το κέντρο, περιμένουν τη Θεία επέμβαση. Η θερμοκρασία ήταν αρκετά υψηλή και έτσι τα χιόνια άρχισαν να λιώνουν, ειδικά εκεί που τα "έβλεπε" ο ήλιος.

Ρωτήσαμε το μάντη Κάλχα και μας είπε ότι, καθώς η μέρα θα προχωράει και η θερμοκρασία θα κατέβει, τα λιωμένα χιόνια θα ξαναπαγώσουν κι έτσι όσοι δημότες δεν μπόρεσαν να επισκεφτούν το παγοδρόμιο στο Πάρκο των Χρωμάτων, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πατινάζ μπροστά από τα σπίτια τους.
  
Ο Πεζόδρομος είναι καθαρός, καθώς και κάποια πεζοδρόμια σε κεντρικούς δρόμους. Τα περισσότερα πεζοδρόμια όμως, ακόμα και σε πολύ κεντρικούς δρόμους, παραμένουν εντελώς ακαθάριστα. Φυσικά εδώ μπαίνει και το θέμα της ατομικής ευθύνης. Ο κάθε ένας μας ξεχωριστά θα πρέπει να φροντίσει για το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι του, προστατεύοντας πρώτα τον εαυτό του και την οικογένειά του και στη συνέχεια τους συμπολίτες του, όπως συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Για την ιστορία ν' αναφέρουμε ότι οι αυλές των σχολείων είναι γεμάτες χιόνια. Ας ελπίσουμε να πέσει καμιά γερή μπόρα, διαφορετικά από Δευτέρα, που λογικά θ' ανοίξουν τα σχολεία, οι μαθητές θα παίζουν χιονοπόλεμο και θα φτιάχνουν χιονάνθρωπους, ενώ δεν θα λείψουν τα ατυχήματα.









Μη μπερδεύεστε, το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο ήταν σκεπασμένο και δεν έπιασε χιόνι