Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος τη Δευτέρα 14/11 στην Κατερίνη

O πρώην Υπουργός κ.Θοδωρής Ρουσόπουλος είναι ο επόμενος καλεσμένος και ομιλητής την προσεχή Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στο Ανοικτό Πανεπιστήμι...

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος τη Δευτέρα 14/11 στην Κατερίνη
O πρώην Υπουργός κ.Θοδωρής Ρουσόπουλος είναι ο επόμενος καλεσμένος και ομιλητής την προσεχή Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Το θέμα που θα πραγματευτεί με τους φίλους της Σχολής Γονέων είναι οι «Εθνικές Ταυτότητες: – Διλήμματα και προοπτικές. Η Υπόθεση Μελετίου Τυπάλδου & των Ελλήνων της Βενετίας τον 17ο αιώνα».


Ο κ.Ρουσόπουλος θα αναφερθεί στην διδακτορική διατριβή που έκανε και αφορά την Υπόθεση Μελετίου Τυπάλδου στην Βενετία. 

Συγκεκριμένα στα τέλη του 17ου αιώνα, ο πολυάριθμος πληθυσμός της ακμάζουσας ελληνικής κοινότητας της Βενετίας αντιμετωπίζει την σημαντικότερη πρόκληση της μακράς ιστορίας του. Ο πνευματικός ηγέτης της κοινότητας, Αρχιεπίσκοπος Φιλαδελφείας Μελέτιος Τυπάλδος, αποφασίζει να μεταστρέψει το δόγμα των Ελλήνων. Η ορθοδοξία τίθεται σε κίνδυνο και μαζί της η εθνική ταυτότητα των Ελλήνων. Η αδελφότητα, αντιδρά. Η Βενετική Αρχή δικάζει την υπόθεση. Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως κινδυνεύει να χάσει την μοναδική Εξαρχία στην Δύση και μαζί της εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς ορθοδόξους. Στην υπόθεση παρεμβαίνει και ο Μέγας Πέτρος της Ρωσίας. Ο αγώνας προβλέπεται άνισος και σκληρός…

Η συνέχεια την Δευτέρα στην φιλόξενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) όπως πάντα στις 19:00. Η είσοδος είναι Ελεύθερη.

Στην αρχή της εκδήλωσης η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Κεραμιδίου «Μακεδονία» υπό την Διέθυνση του κ.Νίκου Πατρή θα τραγουδήσει επιλεγμένα τραγούδια.