Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Μεγαλειώδης η πορεία - εκτεταμένα τα συνήθη επεισόδια

Με την καθιερωμένη πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την 43η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνεί...

Μεγαλειώδης η πορεία - εκτεταμένα τα συνήθη επεισόδια
Με την καθιερωμένη πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την 43η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, δίχως όμως δυστυχώς να αποφευχθούν και φέτος τα βίαια επεισόδια.

Άρχισαν από νωρίς το πρωί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Στην οδό Μπουμπουλίνας ομάδα αντιεξουσιαστών εγκλώβισε βανάκι της αστυνομίας κρατώντας το ακινητοποιημένο για πέντε με δέκα λεπτά. 

Στην Αθήνα, ένταση και βία κλιμακώθηκαν αργά το απόγευμα με επίκεντρο τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία νεαροί που έχουν καταλάβει την αίθουσα Γκίνη του ιδρύματος το χρησιμοποιούν ως ορμητήριο και πετούν πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι καταληψίες έχουν στήσει οδοφράγματα στις οδούς Τζωρτζ, Στουρνάρη και Πατησίων, χρησιμοποιώντας καρέκλες και τραπέζια, που πήραν μέσα από το κτήριο.

Επίσης κατέβασαν την ελληνική σημαία που βρισκόταν στον χώρο και αφού την έσκισαν, την έκαψαν.

Η ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου είναι αποπνικτική. Τα ΜΑΤ κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών ενώ πετούν χειροβομβίδες κρότου λάμψης με σκοπό να διαλύσουν τους ταραξίες, οι νεαροί όμως απαντούν με βροχή από μολότοφ.


Βίντεο από τα επεισόδια και τις φωτιές στη Θεσσαλονίκη