Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ανακοίνωση του Υπ.Παιδείας: Σε λίγο 3.750 προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών

Λίγα λεπτά μετά της δύο το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε επίσημα πως προχωράει την πρόσληψη 3750 αναπληρωτών στις ειδικότητες των δασκάλω...

Ανακοίνωση του Υπ.Παιδείας: Σε λίγο 3.750 προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών
Λίγα λεπτά μετά της δύο το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε επίσημα πως προχωράει την πρόσληψη 3750 αναπληρωτών στις ειδικότητες των δασκάλων και νηπιαγωγών. Από τις 3.750 προσλήψεις περίπου 2.400 θα αφορούν τους δασκάλους και 1.350 τους νηπιαγωγούς.

Όσον αφορά τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών ΠΕ08, μουσικής ΠΕ16.01, δραματικής τέχνης ΠΕ18.41, θεατρολόγων ΠΕ32 καθώς και των ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 οι προσλήψεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες καθώς το ΑΣΕΠ δεν έχει αποστείλει ακόμα του κυρωμένους πίνακες ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Στην τελευταία του ενημέρωση ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ, Δημήτρης Μπράτης αναφέρει πως με τους πίνακες ειδικής και των ειδικοτήτων δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη το ΑΣΕΠ την εξέταση των ενστάσεων. Για την ειδική πιθανόν να τελειώσει σήμερα,οπότε οι προσλήψεις θα γίνουν αύριο. Για τον αριθμό των προσλήψεων το υπουργείο ήδη ανακοίνωσε 2400 δασκάλους και 1.350 νηπιαγωγούς.

Είχαμε τονίσει από την Τρίτη πως γίνεται αγώνας δρόμου στο Υπουργείου Παιδείας για την κύρωση των πινάκων που περιμένουν Χιλιάδες υποψήφιοι αναπληρωτές, ώστε να πραγματοποιηθεί μετά και η α' φάση των προσλήψεων. 

Σε σημερινή ενημέρωση από τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη σήμερα αναμένονται οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα προσληφθούν στην Α φάση 5.000 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί αναμένουν τη δημοσίευση των κυρωμένων πινάκων για να δουν τη θέση τους.

"Το πιθανότερο είναι σήμερα, να έχουμε τις πρώτες περίπου 5.000 προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε.. Αναμένεται να προσληφθούν περίπου 2.100 δάσκαλοι, 1.100 νηπιαγωγοί, 600 εικαστικοί και 600 θεατρολόγοι." σημειώνει

Ο Βασίλης Παληγιάννης τονίζει πως για την Π.Ε. θα διατεθούν από τις πιστώσεις Ε.Σ.Π.Α. 4.075 για προσλήψεις εκπαιδευτικών στον Ενιαίο τύπο Δημοτικού Σχολείου και 1.225 για την Προσχολική Αγωγή.

Ταυτόχρονα θα διατεθεί για την κάλυψη κενών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων μέρος των 2.000 πιστώσεων του Κ.Π. καθώς επίσης και μέρος των 2.800 πιστώσεων του Π.Δ.Ε. (εκκρεμεί η κατανομή σε Π.Ε. και Δ.Ε).

Για την Ειδική Αγωγή θα διατεθούν 9.000 περίπου πιστώσεις. Από αυτές θα διατεθούν 2.200 πιστώσεις για την κάλυψη κενών σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τμήματα ένταξης καθώς επίσης και 2.500 έως 3.000 για την παράλληλη στήριξη.

Η κατανομή των πιστώσεων Ε.Σ.Π.Α. ανά περιφέρεια και ο αποκλεισμός από αυτήν των ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων, θα δημιουργήσει αδικίες και προβλήματα σε πολλούς αναπληρωτές.