Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Τουρκία: Φρικτές καταγγελίες για αποκεφαλισμούς στασιαστών από τους τζιχαντιστές του Ερντογάν

Το γύρο των social media κάνουν φρικιαστικές φωτογραφίες με αποκεφαλισμένους στρατιώτες που συμμετείχαν στην απόπειρα του πραξικοπήματος...

Τουρκία: Φρικτές καταγγελίες για αποκεφαλισμούς στασιαστών από τους τζιχαντιστές του Ερντογάν
Το γύρο των social media κάνουν φρικιαστικές φωτογραφίες με αποκεφαλισμένους στρατιώτες που συμμετείχαν στην απόπειρα του πραξικοπήματος. Οι χρήστες που αναρτούν τις φωτογραφίες υποστηρίζουν ότι αποκεφαλισμοί λαμβάνουν χώρα απ' άκρη σ' άκρη της Τουρκίας.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός για την απόπειρα πραξικοπήματος που εξελίχθηκε χθες το βράδυ στην γειτονική χώρα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Γιλντιρίμ, είπε ότι η θανατική καταδίκη δεν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα της χώρας, αλλά θα εξεταστούν οι νομικές δυνατότητες. Η απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε στην Τουρκία στη διάρκεια της νύχτας από στασιαστές στρατιωτικούς προκάλεσε 161 θανάτους και 1.440 τραυματισμούς, χωρίς να υπολογίζονται οι πραξικοπηματίες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Γιλντιρίμ, που μιλούσε σε συνεντευξη Τύπου στην Άγκυρα, είπε πως 2.839 στρατιωτικοί συνελήφθησαν σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος, την οποία χαρακτήρισε "κηλίδα" στη τουρκική δημοκρατία. Η κατάσταση είναι "υπό πλήρη έλεγχο", πρόσθεσε.

Φρικτές εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου, από τα όσα συνέβησαν στην Τουρκία το πρωί του Σαββάτου, όταν άρχισαν να παραδίνονται στρατιώτες που πήραν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Στη γέφυρα του Βοσπόρου, όπου παραδόθηκαν μερικές δεκάδες στρατιώτες, έχοντας πρώτα αφήσει στο οδόστρωμα τα όπλα και την εξάρτησή τους, γνώρισαν τον θυμό των πολιτών. Κάποιοι από αυτούς τους χτύπησαν, άλλοι δεν δίστασαν να τους ποδοπατήσουν, ενώ χαρακτηριστική είναι και η φωτογραφία που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, με έναν άνδρα που μαστιγώνει στρατιώτες με μία ζώνη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, λίντσαραν έναν στρατιώτη μέχρι θανάτου!

Ιδιαίτερη ανησυχία όμως προκαλεί και η πληροφορία που μεταδίδει μόνο ένα τουρκικό μέσο, το Sozcu, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν και αποκεφαλισμοί στρατιωτών! Πληροφορία που μέχρι στιγμής δεν μεταδίδει κανένα από τα διεθνή δίκτυα.


Στην Αγκυρα, δεκάδες πραξικοπηματίες έζησαν τον απόλυτο εξευτελισμό, καθώς αναγκάστηκαν να παραδοθούν γυμνοί, έχοντας βγάλει τις στολές τους, όταν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το αρχηγείο του Στρατού το οποίο είχαν καταλάβει.


Το ισλαμιστικό – τζιχαντιστικό παρακράτος του κυβερνώντος κόμματος AKP, του κόμματος Ερντογάν δηλαδή, έχει επιδοθεί σε ένα πρωτοφανές πογκρόμ «κοσμικών» Τούρκων.

Οι Τούρκοι ισλαμιστές, οι ομάδες κρούσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι εκείνοι που κατέβηκαν στους δρόμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Παρασκευής και μαζί με την Αστυνομία ανέλαβαν να χτυπηθούν με τους πραξικοπηματίες.

Ωστόσο, οι Τούρκοι φαντάροι που εκτελούσαν εντολές των πραξικοπηματιών, στην πλειονότητά τους, αγνοούσαν τι ακριβώς έκαναν. Τους είχαν πει ότι συμμετείχαν σε αντιτρομοκρατική άσκηση ή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αυτός είναι κι ο λόγος που οι Τούρκοι στρατιώτες δεν χρησιμοποίησαν τα όπλα τους κατά των ισλαμιστών και της Αστυνομίας, σε πολλές περιπτώσεις παραδόθηκαν δίχως να ρίξουν μια σφαίρα. Κι ο λόγος απλός. Δεν είχαν καμία διάθεση να κάνουν πραξικόπημα, ούτε φυσικά να σκοτώσουν συμπατριώτες τους.

Δείτε τις φωτογραφίες με τους τζιχαντιστές του Ερντογάν να επιβάλλουν τον ισλαμικό τους νόμο πάνω σε ανίδεους φαντάρους, που είχαν ήδη παραδοθεί:



Οι συμμορίες των ισλαμιστών όμως, οι ίδιοι που υπηρετούν και ως τζιχαντιστές στη Συρία, και μισούν το κοσμικό κεμαλικό κράτος που έχει ως θεματοφύλακά του τον στρατό, βρήκαν την ευκαιρία να ξεσπάσουν με πρωτοφανές μίσος πάνω στους Τούρκους φαντάρους που παραδίδονταν στις αστυνομικές Αρχές.