Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Άντρας από τη Θεσσαλονίκη σε διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας!

Στη Θεσσαλονίκη κατέληξε η διεθνής επιχείρησης που διεξήχθη στο ελληνικό σκέλος από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τον εντοπισμό εν...

Άντρας από τη Θεσσαλονίκη σε διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας!
Στη Θεσσαλονίκη κατέληξε η διεθνής επιχείρησης που διεξήχθη στο ελληνικό σκέλος από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τον εντοπισμό ενός 32χρονου που όπως διαπιστώθηκε εμπλεκόταν σε διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.


Σε πολύμηνες έρευνες που διεξήγαγαν οι αρχές μετά το «πράσινο φως» που έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για άρση του απορρήτου επικοοινωνιών η Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε μέσα από τον έλεγχο των διαδικτυακών στιγμάτων στο σπίτι του 32χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Άμεσα ενημερώθηκε η υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ώστε να γίνει ο νομότυπος έλεγχος στο σπίτι του υπόπτου. Σε έρευνα που έγινε προχθές Τρίτη παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος στα μηχανήματα του 32χρονου όπου και επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός εξωτερικός σκληρός δίσκος, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, USB Flash Drive και συσκευή κινητού τηλεφώνου τύπου smartphone.

Τα ανωτέρω κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στον Τομέα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων του Τμήματος Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος του 32χρονου υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR