Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ο Φώτης Κουβέλης στηρίζει την κυβέρνηση. Και δίνει συνέντευξη για να της το θυμίσει

Η δήλωση του Φώτη Κουβέλη ότι στηρίζει την κυβέρνηση θυμίζει εκείνο το βαθιά φιλοσοφικό ερώτημα: αν πέσει ένα δέντρο στο δάσος και δεν ε...

Ο Φώτης Κουβέλης στηρίζει την κυβέρνηση. Και δίνει συνέντευξη για να της το θυμίσει
Η δήλωση του Φώτη Κουβέλη ότι στηρίζει την κυβέρνηση θυμίζει εκείνο το βαθιά φιλοσοφικό ερώτημα: αν πέσει ένα δέντρο στο δάσος και δεν είναι κανείς εκεί κοντά πώς είμαστε σίγουροι ότι κάνει θόρυβο; Η απάντηση είναι απλή. Δεν είμαστε σίγουροι, εκτός αν το ίδιο το δέντρο δώσει συνέντευξη στον Real FM και το δηλώσει.


Το ίδιο και ο Φώτης Κουβέλης. Το να στηρίξει την κυβέρνηση δεν σημαίνει και πολλά πράγματα. Δεν ψηφίζει τα νομοσχέδια. Ούτε επικοινωνεί με ένα πλήθος ψηφοφόρων που επηρεάζει την κοινή γνώμη και διαμορφώνει κλίμα. Στην πραγματικότητα η μόνη στήριξη που παρέχει στην Κυβέρνηση ο Φώτης Κουβέλης είναι η δήλωση ότι στηρίζει την Κυβέρνηση. Και αυτό ακριβώς επαναλαμβάνει συχνά. Όχι επειδή νομίζει ότι κάποιος ενδιαφέρεται. Αλλά επειδή ελπίζει πως κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι άνθρωποι θα ενδιαφερθούν.

Εννοείται φυσικά ότι οι ενδιαφερόμενοι για τη στήριξη του Φώτη Κουβέλη πρέπει να αποκωδικοποιήσουν τα λεγόμενά του ώστε να βρουν τι ακριβώς κρύβεται πίσω τους.

Παράδειγμα: όταν ο Φώτης Κουβέλης λέει ότι «υποστηρίζει, όχι τώρα αλλά εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιτύχει και ότι όποιες δυνάμεις έχει (σ.σ.: ποιές είναι αυτές;) τις προσφέρει για την επιτυχία της διακυβέρνησης του τόπου την οποία θεωρεί και προοδευτική» στην πραγματικότητα στέλνει το μήνυμα ότι περιμένει εδώ και πάρα πολύ καιρό να γίνει επιτέλους υπουργός.

Επόμενο παράδειγμα. Ο Φώτης Κουβέλης λέει: «είναι επίσης ακριβές ότι πριν από κάποιο καιρό, δύο και πλέον μήνες είχα συνάντηση με τον πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, με δική του πρωτοβουλία» στην πραγματικότητα στέλνει μήνυμα προς άλλους υποψήφιους προς υπουργοποίηση ότι «είναι σιγουράκι» και ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον έχει επιλέξει προσωπικά οπότε ας μην μπουν στον κόπο να τον υπονομεύσουν.

Στη συνέχεια η χορογραφία των υπαινιγμών και του «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» απογειώνεται. Ο Φώτης Κουβέλης ερωτάται για το αν θα αρνηθεί συνεργασία ή συμπόρευση με την κυβέρνηση εφόσον του ζητηθεί. Και η απάντηση του: «Κοιτάξτε ήδη αυτό που σας είπα αποτελεί μορφή στήριξης της κυβέρνησης (μετάφραση: «εννοείται! Λέτε να βγαίνω και να σας μιλάω υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ από την καλή μου την καρδιά;») και θέλω να αποφύγω τα περιττά λόγια (μετάφραση: «μην το γρουσουζεύουμε παιδιά!»). Εάν με ρωτήσετε για το ενδεχόμενο συμμετοχής μου σε κάποιο καινούργιο υπουργικό σχήμα θα σας πω ότι δεν μπορώ να μελλοντολογώ και δεν υπάρχει τίποτα, μα τίποτα, το συγκεκριμένο (μετάφραση: «Ναι θα γίνω υπουργός αλλά δεν πρέπει να το πω ακόμα»)»

Και καταλήγει: «Εκείνο το οποίο προτάσσω είναι το συλλογικό και το συλλογικό στην προκειμένη περίπτωση είναι να επιτύχει το κυβερνητικό έργο γιατί η όποια επιτυχία θα είναι επιτυχία για την ελληνική κοινωνία και τη χώρα». Σε ελεύθερη μετάφραση: «Η όποια επιτυχία σημαίνει ότι έχω ποντάρει στο σωστό άλογο…».