Κωνσταντίνος Λουράντος Ένας βασικός όρος σε κάθε καταστατικό επαγγελματικού σωματείου είναι ότι τα μέλη του σωματείου δεν θα πρέπει να...
Κωνσταντίνος Λουράντος |
Ένας βασικός όρος σε κάθε καταστατικό επαγγελματικού σωματείου είναι ότι τα μέλη του σωματείου δεν θα πρέπει να ενεργούν αντίθετα στα συμφέροντα του επαγγελματικού κλάδου. Ένας Βουλευτής, που με την ψήφο του βλάπτει τα συμφέροντα του σωματείου, προφανώς δεν μπορεί να είναι μέλος του.
Έτσι κάπως σκέφτηκαν οι φαρμακοποιοί και κανονικά το παράδειγμά τους θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι.
«Με την ψήφο τους, οι εν λόγω βουλευτές έχουν πια επιλέξει το βουλευτικό μισθό τους και δεν μπορούν πια να θεωρούνται συνάδελφοι μας», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου
Την πολιτική αποδοκιμασία στις τοπικές κοινωνίες των βουλευτών – φαρμακοποιών που ψήφισαν υπέρ του νομοθετικού εκτρώματος που αφορούσε το ασφαλιστικό, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του.
Το ΔΣ αποφάσισε επίσης κατά πλειοψηφία να προτείνει στους τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους να παραπέμψουν τους βουλευτές, στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, «με την ψήφο τους, οι εν λόγω βουλευτές έχουν πια επιλέξει το βουλευτικό μισθό τους (και ασυλία). Δεν μπορούν πια να θεωρούνται συνάδελφοι μας. Είναι πια κοινοί μισθωτοί (με προκλητικά προνόμια για τη σημερινή οικονομική κατάσταση), και πολέμιοι του κλάδου όπου άνηκαν».
«Οι δε τοπικοί φαρμακευτικοί σύλλογοι – συμπλήρωσε ο κ. Λουράντος - θα πρέπει να πράξουν ως υπαγορεύει το συμφέρον του κλάδου και να στιγματίσουν πολιτικά με οποιονδήποτε τρόπο τους βουλευτές, πρώην συναδέλφους».
Οι τρεις βουλευτές που προτείνονται προς παραπομπή είναι οι: Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσεϊν (ΦΣ Ξάνθης), Πάλλης Γεώργιος (ΦΣ Λέσβου), Χρήστος Σιμορέλης (ΦΣ Τρικάλων).
«Τα 11.000 φαρμακεία παραμένουν εκλογικά κέντρα καταδίκης όποιας κυβέρνησης καταστρέφει το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο του φαρμακευτικού κλάδου με νομοθετήματα και αποφάσεις – εκτρώματα» κατέληξε ο κ. Λουράντος.
Πηγή
Πηγή