Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Εορτασμός των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του φασισμού το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας (φώτο)

Η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως η μέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ειδικά για τη Ρωσία σηματοδοτεί το τέλος του μεγάλου...

Κατάθεση στεφάνου το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας στα πλαίσια του εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του φασισμού
Η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως η μέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ειδικά για τη Ρωσία σηματοδοτεί το τέλος του μεγάλου πατριωτικού πολέμου που με τη νικηφόρα έκβασή του έβαλε ταφόπλακα στους απάνθρωπους σχεδιασμούς των σκοτεινών δυνάμεων του φασισμού- ναζισμού.


Αλλά και στον εθνικό μας χώρο η 9 Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού εθνικών αγώνων και τη εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού. Οι φετινοί εορτασμοί της ιστορικής αυτής επετείου, εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 2016 που με συναπόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελλάδας έχει ανακηρυχθεί ως έτος Ελλάδας –Ρωσίας. Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι 71 χρόνια μετά η όποια αναφορά σε εθνικούς αγώνες ή παγκόσμιους αγώνες εναντίον του ειδεχθούς φαινομένου όπως αυτό του ναζισμού θα αποσκοπούσε σε ιστορικούς και μόνο λόγους. Όμως δυστυχώς η μάχη ενάντια στον φασισμό –ναζισμό είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Ως ένα στίγμα που κηλιδώνει την ανθρωπότητα, η ιδεολογία του ναζισμού συντηρείται και μοιάζει να αναβιώνει στον σύγχρονο κόσμο.

Ώρα 11:00 π.μ.

1) Στο χώρο κατάθεσης στεφάνων, στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας, τελέστηκε τρισάγιο και εκφωνήθηκε ομιλία από εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

2) Στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωπο της Αντιπεριφέρειας Πιερίας, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Πιερίας, εκπροσώπους του Δημάρχου Κατερίνης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμεναρχείου Κατερίνης.. Στεφάνια επίσης, κατέθεσαν εκπρόσωποι αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων που έλαβαν μέρος ενεργά στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής, καθώς και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων ή άλλων φορέων.

3) Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και θα ανακρούσθηκε ο Εθνικός Ύμνος.