Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ιστορία τρέλας -Το Δημόσιο πληρώνει 221.000 ευρώ ενοίκιο για το κτίριο του Κεράνη που ΔΕΝ χρησιμοποιεί!

Μια απίστευτη ιστορία τρέλας του ελληνικού Δημοσίου παρουσίασε σήμερα στη Βουλή ο Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή τ...

Ιστορία τρέλας -Το Δημόσιο πληρώνει 221.000 ευρώ ενοίκιο για το κτίριο του Κεράνη που ΔΕΝ χρησιμοποιεί!
Μια απίστευτη ιστορία τρέλας του ελληνικού Δημοσίου παρουσίασε σήμερα στη Βουλή ο Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου.

Έχουν περάσει δεκατέσσερα χρόνια από το 2002, όταν δαπανήθηκαν περί τα 70 εκατ. ευρώ για να αξιοποιηθεί από το Δημόσιο το πάλαι ποτέ καπνεργοστάσιο «Κεράνης» στου Ρέντη. Το κτίριο έχει εμβαδόν 40.000 τ.μ., με τους χώρους στάθμευσης να είναι περίπου 2.880 τ.μ. (650 θέσεις πάρκινγκ). Οι θέσεις εργασίας, που μπορεί το κτίριο να φιλοξενήσει, είναι της τάξης των 2.100 έως 2.400 και το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλλει το Δημόσιο είναι 221.000 ευρώ, δηλαδή 2,65 εκατ. τον χρόνο.

Ομως όσο και αν ακούγεται απίστευτο, το κτίριο είναι κλειστό. Οπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, «δεν είναι τα 221.000 ευρώ τον μήνα το μοναδικό κόστος για να κρατάμε το κτίριο κλειστό, διότι το Δημόσιο επιβαρύνεται με ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, φύλαξη του κτηρίου από αστυνομικούς 24 ώρες το 24ωρο, που είναι υποχρεωμένοι να είναι εκεί».

Πίσω από αυτόν τον παραλογισμό υπάρχει, όπως είπε ο υπουργός, η προσπάθεια κάποιων να εμποδίσουν τη μετακίνηση με φήμες και σενάρια για αμίαντους, για προβλήματα στατικότητας, για προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Αλεξιάδης είπε: «Μόνο ότι έχει το κτίριο εξωγήινους δεν μας είπαν κι ότι κάποια στιγμή θα βγει από το υπόγειο ένα διαστημόπλοιο, όπως στα έργα επιστημονικής φαντασίας και θα καταστρέψει όσους είναι μέσα! Μπορεί να ακούσουμε και κάτι τέτοιο».

Την ίδια ώρα, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, που έχει πλήρη φάκελο, λέει ότι το κτίριο διαθέτει όλες τις νόμιμες άδειες για πολεοδομικά θέματα, στατικής επάρκειας, φωτισμού, αερισμού κλπ.

Ο κ. Αλεξιάδης επισκέφθηκε το κτίριο και όπως είπε «θα ζητήσω να ανοίξει και στους δημοσιογράφους για να δει ο ελληνικός λαός το μέγεθος του σκανδάλου, το τι είχαμε κλειστό τόσο καιρό και το τι έπρεπε να κάνουμε. Το κτίριο έχει άψογες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Είναι βιοκλιματικό, έχει μεγάλους χώρους, έχει μέσα εξοπλισμό και έπιπλα που είναι με τα νάιλον και τα χαρτιά πάνω. Έχει καταπληκτικό παιδικό σταθμό, με ειδική διαμόρφωση μέσα, έχει καταπληκτικό ιατρείο και είναι κλειστά όλα αυτά τα πράγματα. Είναι κλειστά ακόμα και για να χρησιμοποιηθούν και για τα παιδιά που είναι εκεί γύρω, τέλος πάντων».

Και συνέχισε: «Εχει και γραφεία υπουργών, που έχουν μετασκευαστεί με πολυτελείς εγκαταστάσεις τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, έχουν γίνει υπερβολικές δαπάνες. Για παράδειγμα, στο πάρκινγκ για να μεγαλώσουν οι θέσεις στάθμευσης υπάρχουν πολλά πάρκινγκ που ανεβαίνει το αυτοκίνητο σ’ έναν μηχανισμό, πατάς ένα κουμπί, ανεβαίνει ψηλά και μπαίνει από κάτω άλλο αυτοκίνητο. Τέτοια λεφτά πετάγαμε!

»Δεν υπάρχει τέτοιο κτίριο, τόσο μεγάλο κτίριο με τέτοιες συνθήκες σχεδόν πολυτέλειας, το οποίο κρατάμε κλειστό. Σας είπα ότι εκεί πληρώνουμε 221.000 ευρώ τον μήνα για είναι κλειστό. Ταυτόχρονα, σε κάποιες άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών πληρώνουμε τα εξής τον μήνα: ΚΕΦΟΜΕΠ 32.870 ευρώ, ΚΕΜΕΕΠ 18.440 ευρώ, ΥΕΔΔΕ 15.360 ευρώ, ΕΜΥΣ 11.235 ευρώ, ΔΕΔ 8.000 ευρώ, ΣΔΟΕ 135.000 ευρώ. Αυτά είναι ενοίκια που πληρώνει τον μήνα το ελληνικό Δημόσιο, συν πάρα πολλά άλλα για να φτάσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών στα 24.000.000 ευρώ».

Μάλιστα ο κ. Αλεξιάδης, αναφερόμενος σε τρελές δαπάνες του Δημοσίου, αποκάλυψε ότι υπάρχουν υπηρεσίες που πληρώνουν  ανά υπάλληλο για ενοίκιο 667 ευρώ, αλλού 704 ευρώ, αλλού 936 ευρώ. «Φαντάζομαι ότι αν πάμε σε ένα -όχι πεντάστερο- τετράστερο ξενοδοχείο και πούμε "για να φέρουμε τριάντα υπαλλήλους, πόσα θέλεις τον μήνα;", θα μας ζητήσει κάτι πολύ λιγότερο και θα τους δίνει και πρωινό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης. 

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ είπε ότι στο κτίριο Κεράνη θα μετακομίσουν και υπουργικά γραφεία, με πρώτον-πρώτον τον ίδιο.