Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Eurovision 2016: Η ποντιακή λύρα προκάλεσε το θερμό χειροκρότημα στη Συνέντευξη Τύπου

Ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης, μέλος του συγκροτήματος των Argo που βρίσκεται στη Στοκχόλμη, μίλησε για το όνειρο εκείνου, αλλά και της οικογέ...

Eurovision 2016: Η ποντιακή λύρα προκάλεσε το θερμό χειροκρότημα στη Συνέντευξη Τύπου
Ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης, μέλος του συγκροτήματος των Argo που βρίσκεται στη Στοκχόλμη, μίλησε για το όνειρο εκείνου, αλλά και της οικογένειάς του να φτάσουν στην Ελλάδα από τη Γεωργία όπου γεννήθηκε. Την Παρασκευή η δεύτερη πρόβα της χώρας επί σκηνής.


Δεύτερη πρόβα, αλλά και συνέντευξη Τύπου για το ελληνικό συγκρότημα Argo, την Παρασκευή στην Globe Arena της Στοκχόλμης, με την ελληνική αποστολή να ανεβαίνει στη σκηνή όπως ακριβώς θα τους δούμε την Τρίτη 10 Μαΐου, στον Α' Ημιτελικό της Eurovision. Το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη κάθισε απέναντι στους δημοσιογράφους και απάντησε στις ερωτήσεις του.

Ο Κώστας Τοπούζης αναφέρθηκε στο παραδοσιακό όργανο, ενώ έπειτα από παρότρυνση της υπεύθυνης έπαιξε με τη λύρα του για ορισμένα δευτερόλεπτα σε γνώριμους ποντιακούς ρυθμούς.



Η δεύτερη πρόβα της Ελλάδας

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη επίσημη πρόβα του τραγουδιού επί σκηνής. Αυτή τη φορά τα μέλη του συγκροτήματος φορούσαν τα ρούχα που θα φορούν και στον Α' Ημιτελικό. Το ελληνικό τραγούδι ξεκινά με τον λυράρη σε ένα μίνι σόλο, εισαγωγή στο τραγούδι, ενώ κατά τη διάρκεια του τραγουδιού υπάρχει και ένα "δείγμα" ποντιακού χορού.