Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Τη βάση του 10 στις Πανελλήνιες προτείνει η Σία Αναγνωστοπούλου

Σία Αναγνωστοπούλου Τι εννοείς Σία, " βάση του 10" ; Πρέπει κάποιος να εξηγήσει στους φωστήρες, που μας κυβερνούν τον όρ...

Τη βάση του 10 στις Πανελλήνιες προτείνει η Σία Αναγνωστοπούλου
Σία Αναγνωστοπούλου
Τι εννοείς Σία, "βάση του 10";
Πρέπει κάποιος να εξηγήσει στους φωστήρες, που μας κυβερνούν τον όρο πιάνω τη βάση. 
Άκου να δεις Σία μας (που έχεις και πτυχίο στην Τουρκική γλώσσα και τον πολιτισμό):
Το πόσοι μαθητές "πιάνουν" τη βάση στις εξετάσεις, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο των θεμάτων.  
Όταν τα θέματα είναι δύσκολα, είναι πολλοί οι μαθητές, που δεν "πιάνουν" τη βάση. Αντίθετα, όταν τα θέματα είναι πιο εύκολα, είναι περισσότεροι αυτοί, που περνούν τη βάση. Μπορείς λοιπόν "παίζοντας" με τα θέματα, να ρυθμίζεις πόσοι μαθητές θα "πιάνουν" τη βάση.
Αν θέλεις να μειώσεις τον αριθμό των εισακτέων, είναι πιο τίμιο να το κάνεις ευθέως και δε χρειάζεται να παίζεις με την αγωνία των παιδιών. Λιγότερες θέσεις, υψηλότερες βάσεις. Έτσι θα αυξήσεις (τεχνητά) και το επίπεδο των φοιτητών σε σχολές χαμηλής ζήτησης.
Μπορείς να μας εξηγήσεις τι διαφορά έχει ο μαθητής του 10,1 με τον μαθητή του 9,9 και γιατί ο ένας επιτρέπεται να σπουδάσει, ενώ ο όχι;
Άκου και κάτι άλλο:
Η "βάση" του 10 υποτίθεται ότι υπάρχει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για την προαγωγή και την απόλυση των μαθητών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Ωστόσο μεγάλος αριθμός μαθητών, που τελειώνει το Λύκειο (Γενικό ή Επαγγελματικό) είναι σχεδόν αγράμματοι. Μπορεί να στο βεβαιώσει οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός δημόσιου σχολείου.
Ξέρεις γιατί; Γιατί η "βάση" του 10 το μόνο, που κάνει είναι να αλλάζει την κλίμακα αξιολόγησης των μαθητών. Ο μαθητής, που έπρεπε να πάρει 1 παίρνει 10 και ο μαθητής, που έπρεπε να πάρει 8 παίρνει 15. Κι αυτό γιατί ελάχιστοι εκπαιδευτικοί αντέχουν να έχουν βάρος στη συνείδησή τους για κάθε μαθητή, που χάνει μια χρονιά από τη ζωή του. Πολύ περισσότερο όταν τη χρονιά αυτή, που θα πρέπει να επαναλάβει την τάξη, δεν κερδίζει απολύτως τίποτα.
Ακολουθούν οι δηλώσεις της Σίας, όχι στο κομμωτήριο, αλλά στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5

Υπέρ της επαναφοράς της βάσης του 10 για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ τάσσεται η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου. 

«Θα ήθελα να μπει η βάση του 10. Δεν έχω ακούσει να συζητείται, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι, "ναι" θα έπρεπε να μπει η βάση του 10 για τις εξετάσεις. Καλό είναι οι μαθητές που έρχονται στο Πανεπιστήμιο να έχουν τουλάχιστον κάποιες βάσεις, και για τα ΤΕΙ. Ήμουν από αυτούς που δεν είχαν αντιδράσει (επί Γιαννάκου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ) και είχα συμφωνήσει» είπε στο ΒΗΜΑ 99,5. 

Αναφερόμενος στα όσα είπε η κ. Αναγνωστοπούλου, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης διευκρίνισε: «Οι εξετάσεις θα γίνουν με τον τρόπο που γνωρίζουν όλοι. Αν προκύψει θέμα συνολικής αλλαγής του τρόπου πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ειναι αντικείμενο ενός δημοσίου διαλόγου, χωρίς βιασύνες.»