Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Σύροι πρόσφυγες απέκλεισαν την Εθνική οδό Λάρισας-Τρικάλων (φώτο+βίντεο)

Σύροι πρόσφυγες απέκλεισαν την Εθνική οδό Λάρισας-Τρικάλων Τελικά η ζωή του πρόσφυγα δεν είναι τόσο άσχημη. Είναι η απόλυτη ενσάρκωση ...

Σύροι πρόσφυγες απέκλεισαν την Εθνική οδό Λάρισας-Τρικάλων
Σύροι πρόσφυγες απέκλεισαν την
Εθνική οδό Λάρισας-Τρικάλων
Τελικά η ζωή του πρόσφυγα δεν είναι τόσο άσχημη. Είναι η απόλυτη ενσάρκωση του "είμαι ελεύθερος, κάνω ό,τι θέλω". Αποκτά μάλιστα μεγαλύτερο νόημα, όταν  ελευθερία η δική μου, παρενοχλεί την ελευθερία του άλλου και ειδικά του ευεργέτη μου. Αυτό μαρτυρούν τα χαρούμενα πρόσωπα της διπλανής φωτογραφίας.
- Τι θα παίξουμε σήμερα;
- Παίζουμε "κλείνω δρόμους";

Ας παίξουμε λοιπόν όλοι μαζί κι ας αναφωνήσουμε μεγαλοφώνως:
- Ζήτω το έθνος.
Όχι το ελληνικό, προς Θεού. Το Συριακό, το Αφγανικό, το Πακιστανικό, το Ιρακινό, το Μπαγκλαντεσιανό, το Μαροκινό, το Αλγερινό κ.λ.π.
Σε λίγο ειδήσεις όπως αυτή θα περνάνε στα ψιλό, αφού θα είναι κάτι συνηθισμένο. Ίσως μάλιστα να για να μη σας ζαλίζουμε, να τις μαζεύουμε όλες μαζί σε ένα δελτίο. Πώς λέμε αστυνομικό δελτίο; Καμία σχέση. Θα είναι το προσφυγικό δελτίο με τις καταλήψεις και τις διαμαρτυρίες της ημέρας.

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου», με τους Σύρους πρόσφυγες να μαζεύουν τα πράγματα τους και να «εγκαθίστανται» στην Εθνική οδό Λάρισας-Τρικάλων, αποκλείοντας αυτήν και τους παράδρομους της.

Περίπου 400 πρόσφυγες διαμαρτύρονται κατά πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, για τις συνθήκες διαβίωσης γενικά αλλά και τις συνθήκες συμβίωσης με του Αφγανούς μετανάστες που βρίσκονται επίσης στον καταυλισμό.

Οπως σημειώνει το larissanet, διαπληκτισμοί μεταξύ Σύρων και Αφγανών μέσα στον χώρο φιλοξενίας, οδήγησαν τους πρώτους σε αποχώρηση.

Η Αστυνομία έχει εκτρέψει την κυκλοφορία των οχημάτων.