Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ηλεκτρονικό φακέλωμα των απουσιών και μήνυμα στους γονείς (βίντεο)

Νίκος Φίλης Είναι ένα θέμα το οποίο απορροφά πολλές ώρες από τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στο σχολείο ...

Ηλεκτρονικό φακέλωμα των απουσιών και μήνυμα στους γονείς
Νίκος Φίλης
Είναι ένα θέμα το οποίο απορροφά πολλές ώρες από τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στο σχολείο μέσα και δεν είναι δυνατόν να τους επιβαρύνουμε και με καθήκοντα μιας γραμματειακής υποστήριξης.
Ένα θέμα που αυτές τις μέρες συζητούμε και ελπίζουμε το Σεπτέμβριο να έχουμε μια συγκεκριμένη απάντηση, είναι το θέμα της καταγραφής των απουσιών και της ειδοποίησης των οικογενειών για τις απουσίες των παιδιών.
Θα σκεφτούμε. Είμαστε κοντά σε μια λύση πιο αυτόματης ειδοποίησης για το θέμα των απουσιών.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ ακολούθησαν οι ακόλουθες ερωτήσεις του esos:

esos: Κύριε Υπουργέ είπατε στην αρχή της συνέντευξης για καταγραφή απουσιών και ειδοποίηση των γονιών. Μπορείτε να μας δώσετε κάποιες λεπτομέρειες; Πώς θα γίνεται αυτό;

Ν. ΦΙΛΗΣ: Η υπηρεσία βρίσκεται τώρα σε ένα στάδιο που μελετά συγκεκριμένα σχέδια. Σύντομα θα κάνουμε ανακοινώσεις. Σύντομα.

esos: Θα ενημερώνονται οι γονείς στο τηλέφωνο;

Ν. ΦΙΛΗΣ: Σύντομα θα κάνουμε ανακοινώσεις και θα δείτε ότι θα είναι ένα μέτωπο που θα βοηθά και τους γονείς να έχουν μια άμεση αντίληψη και πληροφόρηση για την πρόοδο των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς να μην καταναλώνουν άσκοπα κιόλας μερικές φορές, χρόνο εις βάρος του κυρίως έργο του που είναι το διδακτικό.


Σημείωση Πιερίας: Είναι η πρώτη φορά, που θυμόμαστε, που το Υπουργείο Παιδείας εξαγγέλλει παρέμβαση στο συγκεκριμένο θέμα των απουσιών, που η καταχώρηση και η δικαιολόγησή τους αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του διοικητικού έργου του εκπαιδευτικού.
Ο διαχωρισμός των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες είναι τραγικός. Ο κηδεμόνας δε χρειάζεται να φεύγει από τη δουλειά του για να δικαιολογεί τις απουσίες. Χρειάζεται απλά να λαμβάνει γνώση ότι το παιδί του απουσιάζει από το σχολείο. Το πρόβλημα λύνεται, αν δοθεί πρόσβαση στους γονείς, μέσω προσωπικού κωδικού στο myschool.
Ένα μεγάλο μπράβο στον κύριο Φίλη, αν καταφέρει να δώσει λύση στο χρονίζον πρόβλημα των απουσιών. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ