Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Η παράγκα των καραγκιόζηδων - Μέρος 6ο

  Σοφόν το ασαφές. Όχι, όχι μην το πας εκεί. Άσε τι έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Αυτοί δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε τηλεόραση, ούτε υ...

 

Η παράγκα των καραγκιόζηδων - Μέρος 6ο

Σοφόν το ασαφές. Όχι, όχι μην το πας εκεί. Άσε τι έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Αυτοί δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε τηλεόραση, ούτε υπολογιστές, ούτε βέβαια και Internet. Άλλωστε η ασάφεια είναι δημιουργική. 

Με βάση τα παραπάνω, το σχόλιο κάτω από την κοινοποίηση του 3ου μέρους της παράγκας στο Facebook ήταν σοφόν: «Με λίγα λόγια αντί να ασχολείστε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ με τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου και τις αυθαιρεσίες της διοίκησης (μάλιστα κάποιοι είστε και διοίκηση, διευθυντές .. συνδικαλιστές δηλαδή, και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ), ασκείτε προσωπική πολιτική, μιλάτε εξ ονόματος της ΕΛΜΕ, καταθέτετε αιτήματα, διαχειρίζεστε ιστοσελίδες, μόνοι σας, στο όνομα όλων». Άλλα ντ' άλλα κουτρουβάλα της Παρασκευής το γάλα! Ρε μπας και δεν μιλάμε καλά ελληνικά;

Ωστόσο, δεν υπάρχει καλύτερη πάσα από το παραπάνω σχόλιο. Να δούμε, αν μπορεί να μετατραπεί σε γκολ. Πράγματι το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. (ακόμα και όταν υπήρχε) δεν ασχολείται καθόλου με τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης. Και αυτό γίνεται συστηματικά και διαχρονικά με ευθύνη της πλειοψηφίας, δηλαδή των κομματικών παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΑΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΑΣΕ (ΚΚΕ). Αλλά δεν φταίνε μόνο αυτοί. Φταις κι εσύ συνάδελφε, που είτε τους ψηφίζεις είτε απέχεις εδώ και πολλά χρόνια από τις διαδικασίες, όπως ο συντάκτης του παραπάνω σχολίου.

Όμως το πραγματικό μήνυμα του σχολίου ήταν πράγματι σαφές: «Μας έχετε ζαλίσει. Όλοι ίδιοι είστε, γι’ αυτό κι εμείς δεν ασχολούμαστε και κοιτάει ο καθένας την πάρτη του».

Εμείς, που ασκούμε κριτική στους πάντες, είναι προφανές ότι θα πρέπει να αποδεχόμαστε και την κριτική, που κάνουν οι άλλοι σε μας, είτε καλόπιστη είτε ακόμα και κακόπιστη. Ωστόσο στην προσπάθεια τσουβαλιάσματος και στην λογική του «όλοι ίδιοι είστε», θα αντιδρούμε και θα απαντούμε πάντα. Όχι ρε φίλε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ίδιοι είναι οι κομματικοί συνδικαλιστές, που, ανεξάρτητα από το κόμμα, που εκπροσωπούν, ταυτίζονται μεταξύ τους σχεδόν πάντα και σχεδόν σε όλα τα θέματα (!) αποτελώντας την παράγκα των ψευτοαγωνιστών.

Ωστόσο, ο δημόσιος μονόλογος καλά κρατεί. Διότι από την άλλη πλευρά (των κομματικών παρατάξεων) επικρατεί σιγή ιχθύος. Τουλάχιστον τα ψάρια, μπορεί να μην κάνουν φασαρία, βγάζουν όμως μπουρμπουλήθρες. Στην περίπτωση της παράγκας όμως, δεν υπάρχουν ούτε καν μπουρμπουλήθρες. Στις 2 Μαρτίου 2022, αποστείλαμε στα πρώην μέλη του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας το ακόλουθο email με τίτλο «ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Κ.Ε.Ε.», χωρίς να λάβουμε μέχρι σήμερα καμία απάντηση: 

«Συνάδελφοι καλησπέρα.

Έχουν περάσει πάνω από σαράντα ημέρες από την εκδίκαση της υπόθεσης, για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΛΜΕ, κατόπιν δικού σας αιτήματος. Αν θυμάστε η Πρωτοδίκης ανέφερε ότι θα πρέπει να μας κοινοποιηθεί η απόφαση με δικαστικό επιμελητή. Πότε θα γίνει αυτό; Επίσης θα θέλαμε να μάθουμε το ποιος διαχειρίζεται το email της ΕΛΜΕ και με βάση ποια απόφαση. Προφανώς δεν ήταν αρκετό που αφήσατε το συνδικάτο ακέφαλο επί τρεις μήνες και μάλιστα αποκλειστικά με ευθύνη των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΑΑΚ και ΑΣΕ, αλλά συνεχίζετε τις αυθαιρεσίες, είτε προωθώντας στους συναδέλφους κείμενα από το email της ΕΛΜΕ, χωρίς απόφαση του Δ.Σ, είτε προβαίνοντας σε άλλες ενέργειες.»

Έχουν περάσει δύο (2) μήνες από την εκδίκαση του αιτήματος των πέντε (5) (Αντωνίου, Ντελής, Τόκας, Συμεωνίδης, Γκούνης) και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την απόφαση του πρωτοδικείου όσον αφορά τον ορισμό της προσωρινής διοίκησης. Υπάρχει άραγε απόφαση; Αν ναι, γιατί δεν έχει κοινοποιηθεί; Είναι πεντασφράγιστο μυστικό; Θα το πάρετε μαζί σας στον τάφο σας; Από την άλλη, αν δεν υπάρχει, εσείς οι πέντε (5) σωματοφύλακες, υπερασπιστές των κομματικών συμφερόντων, δεν ενδιαφερθήκατε να μάθετε το λόγο; Και βέβαια σ’ αυτή την περίπτωση, ποιος δίνει το δικαίωμα στον Πρώην Πρόεδρο Χρήστο Αντωνίου και στον πρώην Γενικό Γραμματέα Αστέριο Τόκα να χρησιμοποιούν το email της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας και να αποστέλλουν μηνύματα στα σχολεία, υπογράφοντας μάλιστα ως «Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας»;

Τους δικηγόρους και τους δικαστικούς επιμελητές τους πληρώσατε από την τσέπη σας ή βάλατε χέρι στο ταμείο της Ε.Λ.Μ.Ε.; 

Και δύο ερωτήματα, που απευθύνεται στη Δ.Δ.Ε. Πιερίας. 

Εξακολουθούν οι Χρήστος Αντωνίου, Μιχάλης Ντελής και Αστέριος Τόκας να έχουν την μείωση ωραρίου, που δικαιούνται ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Λ.Μ.Ε., παρά το ότι (με δική τους ευθύνη) δεν υφίσταται σήμερα Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας; Δικαιολογείται οι υπόλοιποι συνάδελφοι να μετακινούνται μέχρι και σε πέντε (5) σχολεία για να συμπληρώσουν μέχρι την τελευταία ώρα το ωράριό τους, καλύπτοντας τα κενά των σχολικών μονάδων και ταυτόχρονα να έχουμε συνδικαλιστές με μειωμένα ωράρια, χωρίς όμως να αποτελούν μέλη του Δ.Σ. μιας και Δ.Σ. δεν υφίσταται;

Εξακολουθούν οι Θεοδώρος Σιαμάγκας, Αστέριος Τόκας και Μαίρη Αρβανίτη να έχουν μειωμένα ωράρια, λόγω της συμμετοχής τους στο Δ.Σ. του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πιερίας ως Πρόεδρος, Ταμίας και Γενική Γραμματέας αντίστοιχα, όταν οι τελευταίες εκλογές πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2018 και το συγκεκριμένο όργανο έχει τριετή θητεία; Έχουν πάρει και αυτοί παράταση θητείας από τη σημαία ή μήπως έχουν προσφύγει στο Πρωτοδικείο; 

Εμείς γνωρίζουμε τις απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα. Το θέμα είναι αν τις γνωρίζουν και αυτοί που τραβούν αυτάκια και αναγκάζουν τις μαριονέτες να πειθαρχούν και να αυθαιρετούν παραβιάζοντας νόμους και κανόνες και να ταλαιπωρούν εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Και επειδή είμαστε μαρτυριάρηδες, να ενημερώσουμε ότι κάποιοι ήδη ξεκίνησαν προεκλογικό αγώνα για τις εκλογές αντιπροσώπων για το συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε., αν και όποτε αυτές πραγματοποιηθούν, προκειμένου να ταξιδέψουν και πάλι στην Αθήνα, να καταλύσουν σε μυστικό ξενοδοχείο (όπως και την προηγούμενη φορά) και να βγουν φωτογραφίες με Υπουργούς, Υφυπουργούς και Γενικούς Γραμματείς, τις οποίες θα δείτε όλοι εσείς οι υπόλοιποι στο Facebook. 



Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών