Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Οι κουκουλοφόροι ξανάρχονται

ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Συναδέλφισσες-φοι Δε γνωρίζω αν πιστεύετε ...

Οι κουκουλοφόροι ξανάρχονται

ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Συναδέλφισσες-φοι

Δε γνωρίζω αν πιστεύετε στη Θεία Δίκη ή στις κατάρες, αλλά πάντα υπάρχει χρόνος να αναθεωρήσετε, όπως εγώ. Μάλλον πληρώνω παλιές αμαρτίες από τα σχολικά μου χρόνια, που δε μου άρεσε να γράφω εκθέσεις ή με καταράστηκε κάποιος φιλόλογός μου (καλή του ώρα όπου και να βρίσκεται).

Μπορεί η ενασχόληση με τη συγγραφή κειμένων και δημοσίων απαντήσεων να μη με ενθουσιάζει, αλλά δε γίνεται να δείχνω πάντα ανωτερότητα, αφού είμαι ένας κοινός θνητός. Μπορεί βέβαια να μην ενθουσιάζεστε και εσείς όταν βλέπετε αυτά τα κείμενα, αλλά εσείς τουλάχιστον έχετε την πολυτέλεια να τα αγνοήσετε, χωρίς να αφιερώνετε τον πολύτιμο χρόνο σας.

Οι κουκουλοφόροι της ΔΑΚΕ ξαναχτύπησαν, αν και εδώ και έξι χρόνια έχω καταντήσει σάκος του μποξ για όλες τις κομματικές παρατάξεις.

Καλυμμένοι για άλλη μία φορά κάτω από την ομπρέλα της παράταξής τους προσπαθούν να επιβεβαιώσουν όλα αυτά που ανέφερα σε πρόσφατη ανακοίνωσή μου, περί προσωπικής στοχοποίησης, που αποσκοπεί φυσικά σε προσωπικά και κομματικά οφέλη των παρατάξεων.

Σίγουρα είναι πολύ ευφυές το να μην υπογράφεις επώνυμα μία καταγγελία, διότι μπορεί να γυρίσει ως μπούμερανγκ εναντίον σου, αλλά εμένα μου θυμίζει τον δείκτη ευφυΐας της στρουθοκαμήλου.

Ταυτόχρονα όμως απορώ και με την παράταξή τους, που έχει στους κόλπους της τέτοιους ανεγκέφαλους και συνάμα επικίνδυνους ανθρώπους, οι οποίοι δε βλάπτουν μόνο τη συνδικαλιστική τους παράταξη, αλλά και ένα κόμμα που αγωνίζεται να καταλάβει την εξουσία στη χώρα μας.

Βέβαια όλα αυτά μπορεί να πηγάζουν και από το γεγονός ότι κάποιοι πιστεύουν πως το μέγεθος του μαλλιού τους συσχετίζεται με το μέγεθος του μυαλού τους και το μέγεθος της τραμπουκοσύνης. Παρ’ όλα αυτά όμως δεν αρμόζει να αναφερθώ στους μακρυμάλληδες και σε αυτούς με τα ξυρισμένα κεφάλια, διότι υπάρχουν και καχύποπτοι συνάδελφοι, που μπορεί να βγάλουν λανθασμένα συμπεράσματα.

Aς καταλάβουν επιτέλους λοιπόν τα βασικά στελέχη της ΔΑΚΕ, αλλά και τα γιουσουφάκια τους ότι το αν θα απεργήσω την ημέρα της συνδικαλιστικής μου άδειας και θα χαρίσω το μεροκάματό μου στον Τσακαλώτο ή σε κάποιο ίδρυμα, όπως προτείναμε ως ΚΕΕ και παλαιότερα σε συνεδριάσεις του Δ.Σ της ΕΛΜΕ, είναι αποκλειστικά δική μου επιλογή. Επίσης το αν θα συμμετέχω σε μία συνάντηση ή διαμαρτυρία, που γίνεται στη Δ/νση Β΄/θμιας Εκπ/σης, τη στιγμή μάλιστα που παρευρισκόμουν σ’ αυτήν για άλλο λόγο, είναι επίσης δικό μου θέμα, μολονότι θεωρούν κάποιοι το χώρο αυτό καφενείο, όπου μπορούν να συμπεριφέρονται μέσα και έξω από αυτό ωσάν τραμπούκοι.

Επίσης καλό είναι να μην επικαλεστεί κανείς το καταστατικό της ΕΛΜΕ, το οποίο οι ίδιοι οι κομματικοί συνδικαλιστές το έχουν ακυρώσει, αφού άλλοτε βγάζουν παράνομες αποφάσεις για συμμετοχή των συναδέλφων σε στάση εργασίας και άλλοτε παραλείπουν να ενημερώσουν για απεργίες της ΑΔΕΔΥ.

Φυσικά για αυτούς δεν έχει καμία απολύτως σημασία το αν μια απεργία ασκεί ουσιαστική πίεση στην κυβέρνηση, προκαλώντας ανωμαλίες στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ακυρωθεί και αυτό το όπλο για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Υπάρχουν όμως και κάποια εύλογα ερωτήματα για κάποιους κυρίους της ΔΑΚΕ, που είναι θαμώνες της Δ/νσης Β΄/θμιας Εκπ/σης και συμπεριφέρονται μέσα σ’ αυτήν ωσάν να είναι τσιφλίκι τους:
  • Μήπως έχουν πρόσβαση σε προσωπικά και υπηρεσιακά στοιχεία των συναδέλφων και ελέγχουν ποιος απεργεί και ποιος όχι;
  • Μήπως ασκούν επιλεκτικά έλεγχο στους συνδικαλιστές της ΚΕΕ;
  • (διότι και εμείς είχαμε πληροφορίες ότι κάποια μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ δε συμμετείχαν σε απεργίες, αλλά ούτε θέλαμε και ούτε μπορούσαμε να ελέγξουμε αν αληθεύουν).
  • Μήπως θα πρέπει όλοι οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουμε έγκαιρα τις κατάλληλες κομματικές ταυτότητες, για να μην κινδυνεύουμε όταν και αν ανέλθουν στην εξουσία;
  • Μήπως πρέπει να διαθέτουμε και βιβλιάριο απεργιών ώστε να μετράμε την αγωνιστικότητά μας, όχι με γνώμονα την αποτελεσματικότητα και το έργο μας, αλλά από τον αριθμό των ημερών, που απεργήσαμε;

Προτείνω λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι πριν τις επικείμενες εκλογές για το συνέδριο της ΟΛΜΕ να δημοσιοποιήσουμε όλοι οι υποψήφιοι πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών, στο οποίο φαίνεται το που υπηρέτησε ο καθένας μας, αλλά και βεβαιώσεις από τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες, όπου θα φαίνεται από το «myschool» και το πόσες ώρες διδάξαμε. Μήπως θα έπρεπε να μάθουν όλοι οι συνάδελφοι το πόσο εργατικοί και αγωνιστικοί είναι κάποιοι από εσάς, προκειμένου να βολευτείτε εις βάρος άλλων συναδέλφων;

Μπορεί να μην είμαι ο ιδανικότερος συνδικαλιστής, τουλάχιστον για σας τους επαγγελματίες μπαρουτοκαπνισμένους παραδοσιακούς συνδικαλιστές, αλλά νομίζω ότι εδώ και έξι χρόνια οι συνάδελφοι με τιμούν για να τους εκπροσωπώ στο ΠΥΣΔΕ και στην ΕΛΜΕ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όχι όπως επιθυμούν τα κομματικά όργανα, που πολλές φορές ντρόπιασαν και έδιωξαν τους συναδέλφους από τις γενικές συνελεύσεις και τις διαδηλώσεις με τη συμπεριφορά τους και τα συνθήματά τους.

Αν πάλι κάποιοι συνάδελφοι με ψήφισαν για να τους εκπροσωπώ στις απεργίες και τις πορείες των είκοσι ατόμων, τότε μπορούν στις επερχόμενες εκλογές να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους με αυτό το κριτήριο.

Επειδή όμως υπάρχει και ο εχθρός του καλού συνδικαλιστή, που είναι ο καλύτερος, παραθέτω τον οδηγό του συνδικαλιστή, ειδικά αφιερωμένο στους αγωνιστές της ΔΑΚΕ και προς αποφυγή παρεξηγήσεων από οποιονδήποτε καχύποπτο, αναφέρω ότι οποιαδήποτε ομοιότητα με γνωστά σας πρόσωπα ή γεγονότα είναι τυχαία. (Ήδη μας έχουν απειλήσει με μηνύσεις και δεν μας περισσεύουν χρήματα για δικηγόρους).

Ο οδηγός του καλού συνδικαλιστή στο χώρο της εκπαίδευσης

Προκειμένου συνάδελφε να γίνεις ένας πετυχημένος παραδοσιακός συνδικαλιστής πρέπει να εφαρμόζεις απαρέγκλιτα τα εξής:

  • Να είσαι αιρετός του ΠΥΣΔΕ και να συντάσσεσαι απόλυτα με τους υπηρεσιακούς του συμβουλίου και κυρίως όταν προσπαθούν να στριμώξουν τον άλλο αιρετό, κατηγορώντας τον για πειθαρχικά παραπτώματα, επειδή τόλμησε και μίλησε δημόσια για παραλείψεις και βελτιώσεις του συμβουλίου.
  • Να είσαι αιρετός του ΠΥΣΔΕ και να αποχωρείς από τη συνεδρίαση για αρκετές ώρες και όταν επιστρέφεις ανανεωμένος, να θέλεις εκ των υστέρων να αλλάξεις τις αποφάσεις του συμβουλίου, που δε σε βολεύουν.
  • Να είσαι αιρετός του ΠΥΣΔΕ και να μην απαντάς στα τηλέφωνα των συναδέλφων, με αποτέλεσμα να ρωτάνε ακόμη και οι ιδιαίτεροι σύντροφοί σου για το πώς συμπεριφέρεσαι μέσα στο συμβούλιο.
  • Να τοποθετείς τα συντρόφια σου στις σχολικές μονάδες με τα περισσότερα μόρια και ας υπηρετούνε ως φαντάσματα μέσα στη Δ/νση.
  • Να τοποθετείσαι ο ίδιος σε σχολικές μονάδες με πολλά μόρια και να διδάσκεις δύο ώρες την εβδομάδα.
  • Να είσαι αιρετός του ΠΥΣΔΕ, αλλά όταν σου δοθεί η ευκαιρία να βρεθείς μέσα στο Υπουργείο ως παρατρεχάμενος.
  • Να δηλώνεις δημόσια στις παραστάσεις διαμαρτυρίας ότι τα μεταπτυχιακά δεν κάνουν καλύτερο τον εκπ/κό, αλλά ο ίδιος να επιδίδεσαι σε συλλογή μεταπτυχιακών και διδακτορικών.
  • Να αναλαμβάνεις το προεδρείο της ΕΛΜΕ και να διαλύεται το ταμείο του συνδικάτου.
  • Να έχεις θέση ευθύνης, αλλά να είσαι θαμώνας σε άλλα στέκια, απουσιάζοντας από τη σχολική σου μονάδα.
  • Να δηλώνεις συμμετοχή σε απεργία, αλλά να πιέζεις το Δ/ντή σου να μη τη δηλώσει.
  • Να υπηρετείς πρώτα την υπηρεσία ως επίσημος γραμματέας του ΠΥΣΔΕ ή ως φάντασμα και στη συνέχεια να γίνεσαι ένας πετυχημένος πρόεδρος του συνδικάτου ή ένας πετυχημένος αιρετός.
  • Να είσαι πρόεδρος της ΕΛΜΕ, αλλά όταν πρόκειται να καταγγείλεις τη διοίκηση, να εφαρμόζεις την πετυχημένη τακτική της αναβολής και της διερεύνησης ή και να επιλέγεις να μη μπαίνει το όνομά σου σ’ αυτές τις καταγγελίες.
  • Να είσαι πρόεδρος της ΕΛΜΕ και να μην υλοποιείς ψηφισμένες προτάσεις του Δ.Σ και των γενικών συνελεύσεων.
  • Να είσαι πρόεδρος της ΕΛΜΕ, αλλά προκειμένου να γίνεις Δ/ντής σχολικής μονάδας, να χρησιμοποιείς κάθε τρόπο έντιμο ή ανέντιμο, προκειμένου να αναρριχηθείς στην εξουσία εις βάρος άλλου συναδέλφου.
  • Να είσαι πρόεδρος της ΕΛΜΕ, να μην εμφανίζεσαι καν σε κάποιες προγραμματισμένες αιμοδοσίες, αλλά να διαχειρίζεσαι το αίμα των συναδέλφων χωρίς να δίνεις λογαριασμό στο Δ.Σ, ακόμη και όταν σου το ζητήσουν.
  • Να εμφανίζεσαι επιλεκτικά στις γενικές συνελεύσεις ή να δίνεις το παρόν και να εξαφανίζεσαι.
  • Να πηγαίνεις στα συνέδρια της ΟΛΜΕ και να εμφανίζεσαι μόνο την τελευταία μέρα και μάλιστα κατά την ψηφοφορία.
  • Να είσαι εφευρετικός και να εφαρμόζεις τη μέθοδο της μπαχαλοποίησης ή της αποχής ή της αποχώρησης, όταν υπάρχει θέμα που δεν πρέπει να συζητηθεί, ώστε να μην παρθεί κάποια απόφαση.
  • Να συνεργάζεσαι με οποιονδήποτε, προκειμένου να βολευτείς οπουδήποτε, με ελάχιστο ή μηδενικό ωράριο.
  • Να διατείνεσαι ότι είσαι εναντίον του ρουσφετιού και της εκκλησίας, αλλά να κάνεις μερικές εκπτώσεις όταν πρόκειται να βολευτείς ο ίδιος σε μία καλή θεσούλα.
  • Να ξημεροβραδιάζεσαι στα βουλευτικά γραφεία, για να τους παρέχεις τις απαραίτητες πληροφορίες, με το αζημίωτο πάντα, και μετά από λίγη ώρα να πρωτοστατείς στις παραστάσεις διαμαρτυρίας, που κάνει ο κλάδος στα γραφεία τους.
  • Να ψηφίζεις με μεγάλη ευκολία πολλές ανούσιες 24ωρες απεργίες, που αποδυναμώνουν τον κλάδο και να καταψηφίζεις προτάσεις για ουσιαστικές και δυναμικές κινητοποιήσεις του κλάδου.
  • Να ψηφίζεις και να συμμετέχεις σε δράσεις, που εξυπηρετούν το κόμμα σου ή τις προσωπικές σου φιλοδοξίες αλλά να αρνείσαι να ψηφίσεις και να υλοποιήσεις προτάσεις επωφελείς για τους συναδέλφους (π.χ δικαστικές διεκδικήσεις επιδομάτων, εκπτωτικές κάρτες κ.α ).

Παρατήρηση:
Εφεξής λοιπόν συνάδελφοι, καλό είναι να δηλώνετε τη συμμετοχή σας στις απεργίες στα ηγετικά στελέχη της ΔΑΚΕ, μήπως γλυτώσετε το bulling και τη διαπόμπευση.

Με εκτίμηση
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ