Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Κομματικό μαγαζάκι … γωνία

Ως Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι είμαστε πέρα από τα όποια αξιώματα, τις «θεσούλες» όπως αναφέρεται ...

Κομματικό μαγαζάκι … γωνία

Ως Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι είμαστε πέρα από τα όποια αξιώματα, τις «θεσούλες» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ. Παρά το ότι είμαστε η πρώτη σε ψήφους παράταξη στις πρόσφατες εκλογές για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, προτείναμε, για να αρθεί το αδιέξοδο στο όποιο έχουν οδηγήσει την Ε.Λ.Μ.Ε. οι κομματικές παρατάξεις, να αποσυρθούμε από τη διεκδίκηση των αξιωμάτων, με την προϋπόθεση να αναλάβει ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ το αξίωμα του Προέδρου.

Φυσικά, το κάθε αξίωμα συνοδεύεται από αντίστοιχες υποχρεώσεις και όπως συμβαίνει πάντα, το ΠΑΜΕ για άλλη μια φορά αρνήθηκε να αναλάβει τις δικές του. Όχι μόνο αρνήθηκε τη θέση του Προέδρου και οποιαδήποτε άλλη θέση, αλλά απείχε εντελώς από τη διαδικασία εκλογής Προεδρείου, απαιτώντας παράλληλα, σε πλήρη ταύτιση με τις υπόλοιπες κομματικές παρατάξεις, να αλλάξουμε τη δική μας υποψηφιότητα με άλλη της αρεσκείας τους, ακόμα κι αν χρειαζόταν να παραιτηθεί κάποιος από εμάς από το Δ.Σ. και να αναλάβει κάποιος από τους επόμενους σε σταυρούς!  

Οι κομματικές παρατάξεις είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για την κατάντια του συνδικαλιστικού μας οργάνου. Χωρίς να διαβάσουν το καταστατικό, βαφτίζουν τον πρώτο σε σταυρούς προεδρεύοντα και απαιτούν από αυτόν να παίζει το ρόλο του Προέδρου, να προωθεί από το προσωπικό του email στα σχολεία αποφάσεις που δεν έχουν ληφθεί ποτέ, όπως η πρόσφατη απόφαση για τρίωρη στάση εργασίας ή γελοία ψηφίσματα σαν κι αυτά που μας έχουν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Τα πράγματα είναι απλά. Στην δημοκρατία σ’ ένα 7μελές συμβούλιο τα 5 μέλη έχουν την απόλυτη πλειοψηφία και μπορούν να λάβουν όποια απόφαση θέλουν. Μπορούν να εκλέξουν Προεδρείο, να ψηφίσουν κείμενα, να προκηρύξουν στάσεις εργασίας, να κάνουν τα πάντα όπως γουστάρουν. Από τη στιγμή όμως που με δική τους ευθύνη δεν υπάρχει Προεδρείο, τίθεται το εξής ερώτημα:

Ποιος χρησιμοποιεί το email της Ε.Λ.Μ.Ε. και με ποια εξουσιοδότηση; Είναι η πρώην Γραμματέας της Ε.Λ.Μ.Ε. Σταματία Μπέση, που είχε στο παρελθόν κοινοποιήσει στα σχολεία την απόρρητη ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ των μελών του προηγούμενου Δ.Σ.; Είναι ο σύζυγός της Συμεωνίδης Στάθης; Είναι ο πρώην Πρόεδρος Αντωνίου Χρήστος;

Ερώτηση: Ποιος έστειλε στα σχολεία στις 12 Ιανουαρίου το email με τίτλο «Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει» καλώντας μάλιστα τους συναδέλφους σε συγκέντρωση - Διαδήλωση την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου!!;; 

Απάντηση: Ο Steven Spielberg.

Βέβαια η ταινία του Spielberg λεγόταν «Επιστροφή στο μέλλον», ενώ εδώ έχουμε μια καθαρή «Επιστροφή στο παρελθόν».

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Οι κομματικοί συνδικαλιστές, εδώ και 30 χρόνια κατά δήλωσή τους, είναι πάντα οι ίδιοι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσουν για τον εαυτό τους με διάφορες πατέντες μειωμένο ωράριο και να υπηρετήσουν με συνέπεια τα συμφέροντα του κόμματος. 

Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου. Δεν τους νοιάζουν οι συνάδελφοι αναπληρωτές. Δεν τους καίγεται καρφάκι για το αν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί και με ποιον τρόπο. Θέλουν απλώς να συντηρούν την πελατεία τους. Γι’ αυτό και προσπαθούν με κάθε τρόπο να απομακρύνουν τους υγιώς σκεπτόμενους συναδέλφους, ώστε να ελέγχουν τις πλειοψηφίες στα συνδικαλιστικά όργανα κουβαλώντας κάθε φορά στις εκλογές τους κομματικούς στρατιώτες.   

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ «λόγω μη εκλογής προεδρείου κατά την συνεδρίαση της 7ης Ιανουαρίου 2019 τους κωδικούς του email, όπως και εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ στη ΔΟΥ και στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΛΜΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, συνεχίζει νομίμως να είναι ο πρώην πρόεδρος μέχρι να τοποθετηθεί νέος.»

Ανέκδοτο ή άγνοια; Ας πάει ο πρώην Πρόεδρος στην τράπεζα να βγάλει λεφτά, αν μπορεί. Ούτε τον λογαριασμό του τηλεφώνου δεν μπορεί να πληρώσει, αφού η νομιμοποίησή του τελείωσε στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Θα έπρεπε να γνωρίζει η ΔΑΚΕ από τη μεγάλη της εμπειρία, πως για να γίνουν συναλλαγές με την τράπεζα από 1 Ιανουαρίου 2019 απαιτείται νέα νομιμοποίηση, ήτοι να προσκομιστούν πρακτικά του νέου Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. όπου να φαίνονται ποια είναι τα μέλη του Δ.Σ. και ποιους εξουσιοδοτεί η Ε.Λ.Μ.Ε. για να πραγματοποιούν συναλλαγές στο όνομά της.

Και στο κάτω κάτω, αφού υπάρχει νόμιμος Πρόεδρος, τι τον χρειάζεστε τον Προεδρεύοντα; Και τι τις χρειαζόμαστε τις εκλογές; Ας κρατάμε τους προηγούμενους που ήταν και πολύ καλοί, όπως ομολογούν οι ίδιοι. Προφανώς, αν επιλέξουν οι κομματικές παρατάξεις να παίξουν το ίδιο παιχνίδι για κάνα δυο χρόνια, θα μπορεί ο πρώην Πρόεδρος να συνεχίσει να είναι Πρόεδρος μέχρι τις επόμενες εκλογές!   

Η ΔΑΚΕ σπεύδει να ενημερώσει τους συναδέλφους για τα πεπραγμένα των μελών της στο προηγούμενο Δ.Σ.! Μάθαμε λοιπόν ότι «κατά τη διετία, ανέλαβαν ταμείο 20.040,05 και παραδίδουν ταμείο στο επόμενο Δ.Σ. 23.201,38.» Η ΔΑΚΕ έχει συνηθίσει να θεωρεί το ταμείο της Ε.Λ.Μ.Ε. ως το ταμείο του μπαμπά της, ωστόσο ξεχνά να αναφέρει ότι το ταμείο που παρέδωσε το 2012 είχε 300 € όλα κι όλα και φτύσαμε αίμα για να μπορέσουμε να το συμμορφώσουμε. 

Ξεχνά να αναφέρει τις «πατέντες» των προ του 2012 Δ.Σ., όταν στις εκλογές που γίνονταν ανά διετία οι συνάδελφοι πλήρωναν συνδρομή μόνο για έναν χρόνο και νόμιζαν ότι είναι μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. για 2 χρόνια. Τον πρώτο χρόνο έπαιρναν κάρτα της Ο.Λ.Μ.Ε. όσοι ψήφιζαν και τον δεύτερο μόνο οι ημέτεροι, χωρίς όμως να πληρώνουν συνδρομή! Δηλαδή η Ε.Λ.Μ.Ε. χρησιμοποιούσε τις συνδρομές των πολλών για να παίρνουν την κάρτα της Ο.Λ.Μ.Ε. οι λίγοι, χωρίς μάλιστα να πληρώνουν. Για να μη μιλήσουμε για τα δάνεια σε πεθαμένους κλπ

Όσο για τις φιάλες αίματος, ξεχνά η ΔΑΚΕ να μας πει, ποιοι πρότειναν και με προσωπικές προσπάθειες καθιέρωσαν τις εθελοντικές αιμοδοσίες της Ε.Λ.Μ.Ε. από το 2014.     

Για άλλη μια φορά και οι τρεις κομματικές παρατάξεις (!) αντί να απολογηθούν προς τους συναδέλφους για το θέατρο σκιών που παίζουν σε βάρος του συνδικαλιστικού μας οργάνου, έσπευσαν να βγάλουν ανακοινώσεις πετώντας ανερυθρίαστα τη λάσπη στη μοναδική πραγματικά ανεξάρτητη και εντελώς ακομμάτιστη παράταξη την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών. Τους την επιστρέφουμε κι ελπίζουμε να κάνουν  ένα καλό λασπόλουτρο.

ΥΓ: Όποιος θέλει να γελάσει περισσότερο μπορεί να πάρει τις τρεις ανακοινώσεις και να τις συγκρίνει. Θα διαπιστώσει ότι δεν είναι ικανοί ούτε να συνεννοηθούν σωστά μεταξύ τους, με αποτέλεσμα τα ίδια γεγονότα να εμφανίζονται διαφορετικά σε κάθε ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας την κοινή τους προσπάθεια για διαστρέβλωση της αλήθειας. 


Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών