Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συν...

Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πιερίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 29-1-2019 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Αίτημα του ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς, που αφορούσε στην κάλυψη της σχολικής μονάδας με γραμματειακή υποστήριξη.

Κατόπιν πρότασης του αιρετού της ΚΕΕ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ/νσης σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με την οποία καλούνται οι εκπ/κοί, που είναι χωρίς διδακτικό ωράριο, να δηλώσουν, εφόσον το επιθυμούν, τις σχολικές μονάδες, που δε διαθέτουν προσωπικό για γραμματειακή υποστήριξη.

Θέμα 2ο: Αίτηση αναπληρώτριας εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ02.50, με την οποία ζητούσε ακρόαση από το συμβούλιο σχετικά με την αναβάθμισή της από μειωμένου ωραρίου σε πλήρους.

Το συμβούλιο αποφάσισε να γίνει σχετική διερεύνηση του θέματος από την αρμόδια υπάλληλο της Δ/νσης, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους Δ/ντές των σχολικών μονάδων και εφόσον προκύψουν οι απαιτούμενες ώρες να ικανοποιηθεί το αίτημα.

Θέμα 3ο: Αίτημα του Δ/ντή του 3ου Γυμνασίου σχετικά με την κάλυψη νέας λειτουργικής ανάγκης στην ειδικότητα ΠΕ03, λόγω αναρρωτικής άδειας εκ/κού.

Το αίτημα ικανοποιήθηκε ομόφωνα .

Θέμα 4ο: Τροποποιήσεις προσωρινών τοποθετήσεων εκπ/κών και της συμπλήρωσης του υποχρεωτικού τους ωραρίου, λόγω νέων λειτουργικών αναγκών και λόγω επιστροφής εκπ/κών από άδεια.

Όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

Θέμα 5ο: Αιτήσεις τριών εκπ/κών για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Όλες έγιναν ομόφωνα δεκτές.

Θέμα 6ο: Αίτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ86 για αναγνώριση προϋπηρεσίας για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.

Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό.

Θέμα 7ο: Προσωρινές τοποθετήσεις τριών αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου των ειδικοτήτων ΠΕ87.01, ΠΕ87.02 και ΤΕ01.19, στο 1ο ΕΠΑ.Λ και στο 2ο ΕΠΑ.Λ.

Το κενό στην ειδικότητα ΠΕ87.09 δεν καλύφθηκε, μολονότι δηλώνεται εδώ και αρκετό καιρό από την υπηρεσία.

Θέμα 8ο: Αιτήσεις δύο εκπ/κών για αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού τους, ως ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών.

Τα αιτήματά τους έγιναν ομόφωνα δεκτά.

Θέμα 9ο: Αιτήσεις δύο εκπ/κών για αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού τους.

Τα αιτήματά τους έγιναν ομόφωνα δεκτά.

Θέμα 10ο: Ενστάσεις δέκα εκπ/κών του 2ου ΕΠΑ.Λ και μιας εκπ/κού του 1ου ΕΠΑ.Λ ειδικότητας ΠΕ86, που αφορούσαν την μεταφορά των οργανικών θέσεων καθηγητών του 1ου ΕΠΑ.Λ στο 2ο ΕΠΑ.Λ, λόγω κατάργησης του τομέα της πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ από το σχολικό έτος 2019-2020.

Όλες οι ενστάσεις απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία 3:2, μειοψηφώντας οι δύο αιρετοί. Ο αιρετός της ΚΕΕ υποστήριξε ότι οι ενστάσεις τους πρέπει να γίνουν δεκτές, διότι την ευθύνη για τη μείωση των οργανικών θέσεων την έχουν αποκλειστικά εκείνοι, που αποφάσισαν την κατάργηση του τομέα πληροφορικής στο 1ο Ε.ΠΑΛ και όχι οι συνάδελφοι, οι οποίοι θα μετακινηθούν υποχρεωτικά από την οργανική τους θέση, δημιουργώντας παράλληλα προβλήματα και στους συναδέλφους του 2ου Ε.ΠΑΛ. Εκτός των άλλων παρενεργειών που προκύπτουν, επιπλέον θα προκύψουν και μεταβολές ως προς την αρχαιότητα της τοποθέτησης των συναδέλφων του 2ου ΕΠΑ.Λ και κατά συνέπεια στις υπεραριθμίες αυτών.

Θέμα 11ο: Ολική διάθεση - απόσπαση εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ86 από το 2ο ΕΠΑ.Λ, όπου πήραν οργανική θέση με πρόσφατη διαπιστωτική πράξη της υπηρεσίας, στο 1ο ΕΠΑ.Λ προκειμένου να ολοκληρωθεί η λειτουργία του τελευταίου σχολικού έτους του τομέα πληροφορικής.

Θέμα 12ο: Ενημερωτική επιστολή της Δ/ντριας του Γυμνασίου Αλωνίων σχετικά με την επιστροφή εκπ/κού από αναρρωτική άδεια.

Ο αιρετός της ΚΕΕ πρότεινε στο συμβούλιο να παραμείνει για λίγες ημέρες η συναδέλφισσα, που θα πλεόναζε στην ίδια σχολική μονάδα και αφού υποβάλει αίτηση-δήλωση προτίμησης σχολείων για παροχή διοικητικού έργου να τοποθετηθεί με βάση αυτήν. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, διότι η υπηρεσία επικαλέστηκε διαδικαστικό πρόβλημα και τοποθετήθηκε στο Γυμνάσιο Κον/σας όπου παρείχε διοικητικό έργο πριν την τοποθέτησή της στο Γυμνάσιο Αλωνίων. Βέβαια αναφέρω ότι η συναδέλφισσα έχει το δικαίωμα να υποβάλει σχετική αίτηση σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ/νσης, ώστε να τοποθετηθεί για παροχή διοικητικού έργου σε άλλη σχολική μονάδα.

Θέμα 13ο: Προσωρινή τοποθέτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ02 στο Γ/σιο Αιγινίου, κατόπιν αίτησής της, για τη λειτουργία του τμήματος ένταξης.

Η τοποθέτηση έγινε κατά πλειοψηφία 3:2 μειοψηφώντας οι δύο αιρετοί. Επισημαίνω πως μολονότι το κενό δεν καλύφθηκε με πρόσληψη εκπ/κού ειδικής αγωγής, αν και δηλώνονταν από την υπηρεσία και μολονότι ο νόμος προβλέπει τέτοιες τοποθετήσεις εκπ/κών χωρίς τα απαραίτητα προσόντα για την ειδική αγωγή, ως αιρετός της ΚΕΕ καταψηφίζω τέτοιες τοποθετήσεις, διότι αφενός στερούνται θέσεις από τους εκπ/κούς της ειδικής αγωγής και αφετέρου δημιουργούνται προσόντα σε κάποιους άλλους με πλασματικό τρόπο.

Ο αιρετός της ΔΑΚΕ από τη μια καταψήφισε την παραπάνω τοποθέτηση και από την άλλη προσπαθούσε να πείσει τους τρεις υπηρεσιακούς παράγοντες του συμβουλίου ότι θα πρέπει να στείλουν τη συναδέλφισσα υποχρεωτικά και στο τμήμα ένταξης του Γυμνασίου της Κάτω Μηλιάς.

Στο σημείο αυτό ανέφερα ότι αυτή η άποψη ταιριάζει σε υπηρεσιακό παράγοντα και όχι σε αιρετό, και ότι η συναδέλφισσα πηγαινοέρχεται καθημερινά από την Λάρισα και προσφέρθηκε εθελοντικά να καλύψει το τμήμα ένταξης του Γυμνασίου Αιγινίου, ενώ για το Γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς δεν υπέβαλε τέτοια αίτηση.

Προφανώς ο αιρετός της ΔΑΚΕ μπερδεύει το ρόλο του με αυτόν του υπηρεσιακού, που είχε πριν από μερικά χρόνια, όπου με μεγάλη ευκολία έστελνε τους συναδέλφους οπουδήποτε, αλλά φρόντιζε με ιδιαίτερη ευαισθησία τον εαυτό του και τους ημετέρους.

Σημείωση

Με αφορμή λοιπόν το παραπάνω γεγονός, όπου πολλές φορές υποχρεώνονται οι συνάδελφοι να διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα για να πάνε στο χώρο εργασίας τους, αλλά και το πρόσφατο δυσάρεστο γεγονός, όπου έχασε τη ζωή του συνάδελφος συντοπίτης μας της Α΄/θμιας Εκπ/σης κατά τη μετάβασή του στη σχολική μονάδα που υπηρετούσε, οι αιρετοί της ΚΕΕ θεωρούμε πως είναι ηθική υποχρέωση να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια προς όλους τους οικείους του. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε πως επιτέλους είναι υποχρέωση της πολιτείας να συμπεριφερθεί ανάλογα και στους εκπ/κούς, που χάνουν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, όπως πράττει και σε άλλες κοινωνικές ομάδες και να προσπαθήσει να περιορίσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις των εκπ/κών, που ταλαιπωρούν για πολλά χρόνια χιλιάδες συναδέλφους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Επίσης ενημερωθήκαμε από την Υπηρεσία ότι εστάλη από το Υπουργείο η εγκύκλιος για την αναβάθμιση των αναπληρωτών ειδικής αγωγής, που τοποθετήθηκαν στην παράλληλη στήριξη, ως μειωμένου ωραρίου.


ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών