Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Δεν τους χαρίζουμε ούτε μέρα

Συνάδελφε, τα τελευταία χρόνια έχουμε αποδείξει ότι ενδιαφερόμαστε αποκλειστικά και μόνο για το καλό του κλάδου. Βάλαμε στην άκρη προσ...

Δεν τους χαρίζουμε ούτε μέρα

Συνάδελφε, τα τελευταία χρόνια έχουμε αποδείξει ότι ενδιαφερόμαστε αποκλειστικά και μόνο για το καλό του κλάδου. Βάλαμε στην άκρη προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες και αγωνιστήκαμε για διαφάνεια, δικαιοσύνη, αξιοκρατία και αξιοπρέπεια. Με αυτές τις αρχές πορευτήκαμε και γι’ αυτό μας τίμησες με την ψήφο σου, αναδεικνύοντας μας πρώτη δύναμη στις περισσότερες από τις εκλογικές αναμετρήσεις στα έξι χρόνια της ύπαρξής μας. 

Κι εμείς όμως από την άλλη, σου το ανταποδώσαμε μένοντας πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, παρά τις αντιξοότητες και τον ανηλεή πόλεμο που εξαπέλυσαν εναντίον μας από την πρώτη στιγμή οι κομματικές παρατάξεις. 

Εμείς πιστεύουμε ότι η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Για την κατάντια της ευθύνονται αποκλειστικά και μόνο οι κομματικές παρατάξεις, που την χρησιμοποιούν ως πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων και ως εφαλτήριο για την προσωπική αναρρίχηση των επαγγελματιών κομματικών συνδικαλιστών, που έχουν το προνόμιο το διδακτικό τους ωράριο να είναι από 0 έως 4 ώρες την εβδομάδα.

Ωστόσο οι απόψεις μας, παρά την συντριπτική νίκη στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., παραμένουν μειοψηφικές. Έτσι, όπως είθισται στις δημοκρατίες, οι λίγοι πρέπει να «υποτάσσονται» στην βούληση των πολλών.

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε άναυδοι ένα θέατρο παραλόγου από τις κομματικές παρατάξεις, που έχουν μπλοκάρει τη σύσταση σε σώμα του νέου Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. παίζοντας για άλλη μια φορά τα μικροκομματικά τους παιχνίδια, την ίδια ώρα που στη χώρα μας συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα. Είναι προφανές ότι κάποιοι εξυπηρετούνται από την ανυπαρξία της Ε.Λ.Μ.Ε. που παραμένει βουβή, αν και υπήρξε λαλίστατη στο πρόσφατο παρελθόν.         

Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε τον εξευτελισμό και την κατρακύλα του σωματείου μας. Ποτέ δεν κυνηγήσαμε «θεσούλες» και αξιώματα. Γι’ αυτό δηλώνουμε ότι αποσυρόμαστε από τη διεκδίκηση οποιουδήποτε αξιώματος, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η διαδικασία και να μπορέσουν οι κομματικές παρατάξεις να τα βρουν μεταξύ τους (όπως συνέβη στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και στην Πρωτοβάθμια) και να μοιραστούν τα αξιώματα αλλά και τις ευθύνες, που απορρέουν από αυτά.  

Από την άλλη όμως, δηλώνουμε σε κάθε τόνο ότι θα παραμείνουμε στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. και θα αγωνιστούμε ως απλά μέλη, τιμώντας την ψήφο των συναδέλφων που μας ανέδειξαν για άλλη μία φορά πρώτη δύναμη. Εννοείται ότι δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε ούτε μια μέρα και θα είμαστε παρόντες με εποικοδομητικές προτάσεις αλλά και σκληρή κριτική, όπως κάναμε μέχρι σήμερα. 

Υπενθυμίζουμε ότι από τους πέντε κομματικούς συνδικαλιστές του νέου Δ.Σ. ο ένας ήδη παραιτήθηκε και προβλέπουμε ότι τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν κι άλλες παραιτήσεις, καθώς οι αγωνιστές της δεκάρας θα δώσουν τη θέση τους στους επόμενους.  

Συνάδελφε, σε λίγους μήνες όλοι αυτοί που γελοιοποιούν το συνδικαλιστικό μας όργανο, θα ζητήσουν την ψήφο σου, προκειμένου να την ανταλλάξουν στο κομματικό χρηματιστήριο του συνεδρίου της Ο.Λ.Μ.Ε. Και τότε θα κληθείς να αποδείξεις ότι δεν διαθέτεις μνήμη χελώνας! 

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών