Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Συνάντηση με Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συνεδ...

Συνάντηση με Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πιερίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Θέμα: Συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 6-12-2017 από το ΠΥΣΔΕ Πιερίας είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.

Αναγνωρίστηκε ομόφωνα η συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών μιας εκπαιδευτικού ΠΕ14.06 και ενός εκπαιδευτικού ΠΕ04.01.

Θέμα 2ο: Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Αναγνωρίστηκε ομόφωνα η προϋπηρεσία 2 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ύστερα από σχετική εισήγηση της αρμόδιας διοικητικής υπαλλήλου.

Θέμα 3ο: Τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Τοποθετήθηκαν δύο αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στο 2ο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης και πιο συγκεκριμένα ένας εκπαιδευτικός ΠΕ14.02 και μία εκπαιδευτικός ΠΕ14.06

Επίσης επανατοποθετήθηκε αναπληρώτρια εκπαιδευτικός ΠΕ18.33 στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. και το 2ο ΕΠΑ.Λ.

Υπενθυμίζεται ότι με ενδιάμεση πράξη (51η) τοποθετήθηκε αναπληρωτής εκπαιδευτικός ΠΕ02.05 στο Γυμνάσιο Αιγινίου και στο 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης.

Θέμα 4ο: Άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου.

Εξετάστηκαν τα αιτήματα πέντε (5) εκπαιδευτικών, δύο (2) ΠΕ19, δύο (2) ΠΕ20 και ενός (1) εκπαιδευτικού ΠΕ04.01. Εγκρίθηκαν ομόφωνα και τα πέντε αιτήματα.

Θέμα 5ο: Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών στον ιδιωτικό τομέα για βαθμολογική εξέλιξη.

Αναγνωρίστηκε ομόφωνα η προϋπηρεσία 2 εκπαιδευτικών, ύστερα από σχετική εισήγηση της αρμόδιας διοικητικής υπαλλήλου.

Στην περίπτωση μιας εκπαιδευτικού ΠΕ06 αναγνωρίστηκε ομόφωνα μέρος της προϋπηρεσίας, ενώ αντίθετα ένα άλλο τμήμα απορρίφθηκε με ψήφους 3-2 μειοψηφούντων των δύο αιρετών.

Ο αιρετός της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών θεώρησε ότι πρέπει να αναγνωριστεί και η προϋπηρεσία της συναδέλφου σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών το οποίο δεν υφίσταται πλέον, παρά το γεγονός ότι δεν προσκόμισε άδεια διδασκαλίας και βεβαίωση του εργοδότη (ο οποίος δεν υπάρχει πια). Αντίθετα προσκόμισε τα ένσημα του Ι.Κ.Α. που αποδεικνύουν ότι εργάστηκε στο συγκεκριμένο φροντιστήριο. Σύμφωνα με την άποψη των υπηρεσιακών μελών του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. η εκπαιδευτικός μπορεί να εργάστηκε στο συγκεκριμένο φροντιστήριο όχι ως καθηγήτρια αλλά π.χ. ως καθαρίστρια!!
Επιπλέον να τονίσουμε για άλλη μια φορά τα παράδοξα στις αποφάσεις της πολιτείας. Στο παρελθόν δινόταν η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς ορισμένων ειδικοτήτων να εργαστούν νομίμως σε φροντιστήρια ως καθηγητές χωρίς να έχουν πτυχίο. Σήμερα η πολιτεία δεν αναγνωρίζει αυτή την προϋπηρεσία!

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι η αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα για βαθμολογική εξέλιξη πρακτικά δεν αποφέρει κάποιο όφελος στους συναδέλφους.

Θέμα 6ο: Αιτήματα εκπαιδευτικών.

1) Εξετάστηκε αίτημα εκπαιδευτικού ΠΕ011 με το οποίο ζητούσε να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σύμφωνα με την οποία είχε τροποποιηθεί η διάθεσή της στο 1ο ΓΕ.Λ. Κατερίνης για συμπλήρωση του ωραρίου της κατά 2 ώρες.

Το αίτημα απορρίφθηκε με ψήφους 4-1 μειοψηφούντος του αιρετού της Α.Α.Κ. Σύμφωνα με την άποψή του, το συμβούλιο σε προηγούμενη συνεδρίαση πήρε λανθασμένη απόφαση (και με τη δική του ψήφο) όταν απάλλαξε από τις 2 ώρες του 1ου ΓΕ.Λ. άλλη συνάδελφο ΠΕ11 με 35 χρόνια προϋπηρεσίας και οργανική στο 5ο Γυμνάσιο, ύστερα από αίτησή της.

2) Εξετάστηκε αίτημα εκπαιδευτικού ΠΕ02 με το οποίο ζητούσε να ανακληθεί η διάθεσή της στο 2ο ΕΠΑ.Λ. για συμπλήρωση ωραρίου για 3 ώρες. Το αίτημα απορρίφθηκε με ψήφους 3-2 μειοψηφούντων των δύο αιρετών.

Ο αιρετός της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών υπερψήφισε το αίτημα της συναδέλφου, διότι υπήρχε άλλη εκπαιδευτικός με λιγότερα μόρια και χωρίς ωραρίου. Αφού καμία από τις δύο εκπαιδευτικούς δεν είχε δηλώσει το συγκεκριμένο σχολείο, θα έπρεπε υποχρεωτικά να τοποθετηθεί η έχουσα λιγότερα μόρια.

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο στο 2ο ΕΠΑ.Λ. προέκυψε λόγω της υποχρεωτικής μετακίνησης 6 μαθητών του τομέα πληροφορικής από το 1ο ΕΠΑ.Λ.

Θέμα 7ο: Τροποποιήσεις διαθέσεων-τοποθετήσεων εκπαιδευτικών

1) Ανακλήθηκε η διάθεση εκπαιδευτικού ΠΕ05 του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης στο 1ο ΓΕ.Λ. Κατερίνης για συμπλήρωση ωραρίου, λόγω επιστροφής άλλης εκπαιδευτικού από αναρρωτική άδεια.

2) Τροποποιήθηκε η διάθεση εκπαιδευτικού ΠΕ05 του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης για συμπλήρωση ωραρίου στο 1ο ΓΕ.Λ. Κατερίνης, για τον ίδιο λόγο.

Παρατηρήσεις

1) Το αίτημα των Γυμνασίων Ρητίνης και Περίστασης για γραμματειακή υποστήριξη και το αίτημα για γραμματειακή υποστήριξη στο γραφείο των σχολικών συμβούλων δεν εξετάστηκε γιατί υιοθετήθηκε η άποψη του αιρετού της Α.Α.Κ. ότι οι θέσεις πρέπει να προκηρυχτούν και να ζητηθεί από τους συναδέλφους να κάνουν αιτήσεις. Ωστόσο αυτό θα μπορούσε να έχει γίνει στην προηγούμενη συνεδρίαση. Είναι προφανές ότι η καθυστέρηση δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

2) Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι αυτή τη στιγμή εννιά (9) Διευθυντές σχολικών μονάδων του νομού μας (δηλαδή ένας στους τέσσερις) έχουν πάρει μία ώρα απλήρωτη υπερωρία. Θέσαμε το θέμα στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας σε συνάντηση στη ΔΙ.ΔΕ. Πιερίας την Πέμπτη 7/12/2017 και πήραμε απάντηση από την σχολική σύμβουλο των θεολόγων (!) ότι ήταν προϋπόθεση στις κρίσεις των Διευθυντών, να συμπληρώνουν το ωράριό τους στις σχολικές τους μονάδες!! Προφανώς κάποιοι διάβασαν με παραμορφωτικά γυαλιά το νόμο και θεωρούν ότι η συμπλήρωση του ωραρίου πρέπει να γίνεται με απλήρωτες υπερωρίες.

Στο επιχείρημά μας ότι στο νομό υπάρχουν πλεονάσματα και άρα οι απλήρωτες υπερωρίες των Διευθυντών δεν έχουν κάποιο νόημα, μας απάντησε πάλι η σχολική σύμβουλο των θεολόγων (!) ότι στη Θεσσαλονίκη τους πληροφορικούς που περισσεύουν τους βάζουν να κάνουν μαθηματικά στα Γυμνάσια!!

Συνάδελφοι, το μέλλον προβλέπεται ζοφερό. Οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσία του υπουργείου παιδείας είναι παραπάνω από προφανείς. Οι πάντες θα διδάσκουν τα πάντα, μόνο και μόνο για να μην γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών τα επόμενα χρόνια.

3) Ενημερωθήκαμε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας ότι από το επόμενο έτος οι εγγραφές και στα Γυμνάσια και τα ΓΕ.Λ., αλλά και στην Α΄ Δημοτικού θα γίνονται ηλεκτρονικά. Υπήρξε η δέσμευση ότι όλα θα γίνουν εγκαίρως (όπως πάντα).

4) Τέλος στην ίδια συνάντηση θέσαμε, μαζί με συναδέλφους από το 1ο ΕΠΑ.Λ. το θέμα της συγχώνευσης των τομέων υγείας των δύο ΕΠΑ.Λ. και το θέμα του τομέα πληροφορικής. Φάνηκε ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής κατανοεί τα προβλήματα που θα προκύψουν από την συγχώνευση των τομέων υγείας, όπως αυτά αναπτύχθηκαν από τους συναδέλφους. Εκτίμησή μας είναι ότι τουλάχιστον για τους τομείς υγείας και πρόνοιας τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν. Αντίθετα για τον τομέα πληροφορικής τα πράγματα είναι περισσότερο ρευστά.




ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών