Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ενστάσεις - Τροποποιήσεις τοποθετήσεων-διαθέσεων - Κατ' οίκον - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συνεδ...

Ενστάσεις - Τροποποιήσεις τοποθετήσεων-διαθέσεων - Κατ' οίκον - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πιερίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 20-03-2017 από το ΠΥΣΔΕ Πιερίας είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Αίτημα θεραπείας εκπαιδευτικού.

Μετά από ακρόαση, ικανοποιήθηκε ομόφωνα αίτημα εκπαιδευτικού ΠΕ05 και ανακλήθηκε η διάθεση της για συμπλήρωση ωραρίου στο 1ο ΓΕ.Λ. Κατερίνης.

Θέμα 2ο: Ανάκληση διάθεσης στο ΔΙΕΚ.

Ανακλήθηκε διάθεση εκπαιδευτικού ΠΕ04.01 στο ΔΙΕΚ Κατερίνης για μία ώρα, αφού, σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία που απέστειλε το σχολείο της εκπαιδευτικού, μπορούσε να συμπληρώσει το υποχρεωτικό της ωράριο με γ’ ανάθεση, χωρίς να χρειαστεί να διατεθεί σε άλλη μονάδα. Η ανάκληση έγινε ύστερα από ένσταση, που είχε υποβληθεί από την εκπαιδευτικό.

Θέμα 3ο: Διάθεση εκπαιδευτικού στο ΔΙΕΚ.

Εκπαιδευτικός ΠΕ04.01 διατέθηκε για μία ώρα στο ΔΙΕΚ Κατερίνης για συμπλήρωση ωραρίου. Η διάθεση πέρασε με ψήφους 2-2 μειοψηφούντων των δύο αιρετών. Λόγω ισοψηφίας πέρασε η άποψη με την οποία συντάχθηκε ο Πρόεδρος. Ο αιρετός της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών καταψήφισε τη διάθεση, για τους εξής λόγους:

1) Η διάθεση της εκπαιδευτικού στο ΔΙΕΚ έγινε υποχρεωτικά και χωρίς αίτησή της.

2) Η εκπαιδευτικός έχει ήδη διατεθεί σε δεύτερη σχολική μονάδα για συμπλήρωση ωραρίου. Στο σχολείο στο οποίο έχει διατεθεί, προέκυψε διδακτικό ωράριο 3 ωρών (3 μονόωρα) και θα μπορούσε να έχει ήδη συμπληρώσει το ωράριό της. Αντίθετα για τις ώρες αυτές διατέθηκε άλλος εκπαιδευτικός, αφήνοντας τη συνάδελφο με πλεόνασμα.

3) Τα ΔΙΕΚ δεν ανήκουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και λειτουργούν με άλλο ωράριο.

4) Η διδασκαλία στα ΔΙΕΚ αφορά ενήλικες και θα έπρεπε να γίνεται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές ενηλίκων, κάτι που δεν ισχύει για τους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

5) Το πρόγραμμα σπουδών είναι διαφορετικό από αυτό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επιπλέον δεν υπάρχουν βιβλία και καλείται ο εκπαιδευτικός να γίνει συγγραφέας και να διανείμει στους εκπαιδευόμενους τις δικές του σημειώσεις!

Θέμα 4ο: Αίτηση εκπαιδευτικού για άσκηση ιδιωτικού έργου.

Εξετάστηκε μία αίτηση εκπαιδευτικού ΠΕ20 η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.

Θέμα 5ο: Ορισμός υπευθύνων σχολικών εργαστηρίων πληροφορικής και εφαρμογών Η/Υ (ΣΕΠΕΗΥ).

Το συμβούλιο εισηγήθηκε προς τον Διευθυντή της ΔΙΔΕ τον ορισμό 33 εκπαιδευτικών ως υπευθύνων των σχολικών εργαστηρίων πληροφορικής και εφαρμογών Η/Υ των Γυμνασίων και των Γενικών Λυκείων για το σχολικό έτος 2017-18, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των συλλόγων διδασκόντων, οι οποίες αποτυπώθηκαν σε σχετικό έντυπο, που μοιράστηκε στα μέλη του συμβουλίου.

Θέμα 6ο: Απόδοση προσωρινού Μ.Κ. αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Εγκρίθηκε η απόδοση προσωρινού Μ.Κ. σε 13 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς (τον επόμενο μήνα θα δοθεί το πραγματικό Μισθολογικό Κλιμάκιο).

Θέμα 7ο: Ορισμός αναπληρωτών διευθυντών.

Το συμβούλιο εισηγήθηκε προς τον Διευθυντή της ΔΙΔΕ τον ορισμό 15 εκπαιδευτικών ως αναπληρωτών διευθυντών για το σχολικό έτος 2017-18 σε 15 σχολικές μονάδες αντίστοιχα, που δεν έχουν υποδιευθυντές.

Θέμα 8ο: Έγκριση γ΄ αναθέσεων.

Εγκρίθηκε η διδασκαλία με γ ανάθεση μίας ώρας μαθηματικών στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης από εκπαιδευτικό ΠΕ04.01 και 2 ωρών οικιακής οικονομίας στο Γυμνάσιο Μακρυγιάλου από εκπαιδευτικό ΠΕ11.

Θέμα 9ο: Διαθέσεις, τροποποιήσεις διαθέσεων και τοποθετήσεων εκπαιδευτικών

Οι μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ. Από τις παραπάνω μεταβολές, κάποιες αφορούν κατ’ οίκον διδασκαλία. Πιο συγκεκριμένα διατέθηκαν στο ΓΕ.Λ. Λιτοχώρου για κατ’ οίκον διδασκαλία 3 εκπαιδευτικοί:

  • Εκπαιδευτικός ΠΕ02 για 5 ώρες
  • Εκπαιδευτικός ΠΕ03 για 6 ώρες
  • Εκπαιδευτικός ΠΕ04.01 για 4 ώρες

Ψηφίστηκε ομόφωνα μόνο η διάθεση του εκπαιδευτικού ΠΕ02 διότι αναφέρθηκε (προφορικά) στο συμβούλιο ότι το επιθυμεί. Αντίθετα η διάθεση των άλλων δύο πέρασε με ψήφους 2-2 μειοψηφούντων των δύο αιρετών. Λόγω ισοψηφίας πέρασε η άποψη με την οποία συντάχθηκε ο Πρόεδρος. Ο αιρετός της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών καταψήφισε τη διάθεση, για τους εξής λόγους:

1) Για την κατ’ οίκον διδασκαλία δεν υπάρχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο. Η μόνη αναφορά που γίνεται στη νομοθεσία αναφέρει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, ανακοινώνονται οι διαθέσιμες ώρες, γίνονται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς και η διδασκαλία αυτή αμείβεται υπερωριακά!

2) Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και επομένως στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε η διδασκαλία να γίνεται από εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα.

3) Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις πρόκειται για μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείας και η επαφή μαζί τους θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερες προφυλάξεις, π.χ. γάντια, χρήση μάσκας κ.λ.π. προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η υγεία του μαθητή ή για να προφυλαχθεί ο εκπαιδευτικός. Κανείς εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος να υποβληθεί σε τέτοια δοκιμασία, αν δεν το επιθυμεί.

4) Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο εκπαιδευτικός είναι υποχρεωμένος να διαθέτει μέσο μετακίνησης, προκειμένου να μεταβεί, όχι στο σχολείο του, αλλά στο σπίτι του μαθητή, πολλές φορές σε μέρες και ώρες διαφορετικές από το ωράριο λειτουργίας του σχολείου.

5) Η παρουσία του εκπαιδευτικού στον ίδιο χώρο με τον μαθητή μόνο του ή έστω παρουσία του κηδεμόνα εγκυμονεί κινδύνους για τον εκπαιδευτικό, καθώς είναι εντελώς απροστάτευτος σε περίπτωση οποιασδήποτε καταγγελίας.

Θέμα 9ο: Τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα τμήματα ένταξης.

Τοποθετήθηκαν στα τμήματα ένταξης σχολικών μονάδων μία εκπαιδευτικός ΠΕ02.50 (Γυμνάσιο Μακρυγιάλου: 9 ώρες, Γυμνάσιο Περίστασης: 3 ώρες, Γυμνάσιο Κονταριώτισσας: 11 ώρες) και μία εκπαιδευτικός ΠΕ03.50 (6ο Γυμνάσιο: 11 ώρες, 7ο Γυμνάσιο: 6 ώρες, Γυμνάσιο Μακρυγιάλου: 6 ώρες).

Θέμα 10ο: Διάθεση εκπαιδευτικών στο Ε.Κ. Κατερίνης

Εγκρίθηκε ομόφωνα η διάθεση στο Ε.Κ. Κατερίνης δύο εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑ.Λ. για 11 ώρες ο καθένας και ενός εκπαιδευτικού του 2ου ΕΠΑ.Λ. για 9 ώρες. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί έχουν οριστεί ως υπεύθυνοι των προγραμμάτων μαθητείας των δύο σχολικών μονάδων.

Επίσης διατέθηκε στο Ε.Κ. Κατερίνης εκπαιδευτικός αναπληρώτρια ΤΕ01.19 για 12 ώρες.

Θέμα 11ο: Διάθεση εκπαιδευτικών στο Ε.Κ.Φ.Ε. Πιερίας

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ είχε αποφασισθεί η πλήρης διάθεση ενός εκπαιδευτικού ΠΕ70 στο Ε.Κ.Φ.Ε. Πιερίας και η διάθεση τριών εκπαιδευτικών ΠΕ04.01 για 4 ώρες ο καθένας.

Το συμβούλιο ενημερώθηκε ότι ο εκπαιδευτικός ΠΕ70 που διατέθηκε στο Ε.Κ.Φ.Ε. είναι Διευθυντής σχολικής μονάδας!! Πρωτοφανής έλλειψη σοβαρότητας από τους συναδέλφους της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τέτοιες ενέργειες μας εκθέτουν όλους ανεπανόρθωτα.

Επιπλέον από τους τρεις εκπαιδευτικούς ΠΕ04.01 διαπιστώθηκε ότι ο ένας δεν είχε πλεόνασμα ωρών και αυτό σημαίνει ότι για να διατεθεί στο Ε.Κ.Φ.Ε., θα έπρεπε κάποιος άλλος συνάδελφος να διατεθεί για τις 4 αυτές ώρες στο σχολείο του εκπαιδευτικού!

Υπενθυμίζεται ότι στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος δεν συμμετείχε ο αιρετός της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, λόγω του ότι είχε και ο ίδιος υποβάλλει αίτηση.

Θέμα 12ο: Αίτημα εκπαιδευτικού για χορήγηση εγγράφων.

Το συμβούλιο ενημερώθηκε  για αίτημα εκπαιδευτικού με το οποίο ζητείται από τη ΔΙΔΕ Πιερίας η χορήγηση εγγράφων προκειμένου η αιτούσα να τα χρησιμοποιήσει για την άσκηση ένδικων μέσων.




ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών