Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Πρώτη στον κόσμο ξανά η Στεφανίδη: Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Λονδίνου

«Καθάρισε» την πρώτη θέση με άλμα στα 4,82μ. και τρέλανε κόσμο περνώντας με την πρώτη τα 4,91μ. - Δεύτερη η Αμερικανίδα Μόρις με άλμ...

Πρώτη στον κόσμο ξανά η Στεφανίδη: Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Λονδίνου

«Καθάρισε» την πρώτη θέση με άλμα στα 4,82μ. και τρέλανε κόσμο περνώντας με την πρώτη τα 4,91μ. - Δεύτερη η Αμερικανίδα Μόρις με άλμα 4,75μ. - Τη Δευτέρα στις 20:10 η απονομή της Κατερίνας

Άλλη μια λαμπρή σελίδα στην προσωπική της ιστορία και στην ιστορία του ελληνικού στίβου έγραψε το βράδυ της Κυριακής η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και έτσι έκανε ένα ιδιότυπο «τρεμπλ» καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο κατέκτησε την πρώτη θέση με άλμα στα 4,82μ. καθώς ήταν η μοναδική αθλήτρια που πέρασε το ύψος αυτό.


Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, η οποία προσπάθησε να περάσει τα 4,89μ. χωρίς όμως επιτυχία αφήνοντας τα 4,82μ. μετά το πρώτο αποτυχημένο της άλμα.

Η παγκόσμια, πλέον, πρωταθλήτρια έδειξε, μάλιστα, και την απόλυτη κυριαρχία της συνεχίζοντας τις προσπάθειές της και στα 4,91μ. περνώντας τον πήχη. Έτσι πλέον έχει ξανά την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο ενώ κατέρριψε και το πανελλήνιο πρωτάθλημα που ήταν στα 4,90μ. Δείχνοντας, δε, ότι τα όνειρά της και η πίστη στις δυνάμεις της δεν έχουν «ταβάνι» επιχείρησε τρεις φορές και στα 5.02μ. αλλά - αυτή τη φορά - οι προσπάθειες της δεν ευοδώθηκαν.


Το χρυσό σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν το μοναδικό που έλειπε από το παλμαρέ της Ελληνίδας επικοντρίστριας η οποία το 2016 αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο ενώ έχει κατακτήσει πρωτιές και σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού (2016, Άμστερνταμ) και κλειστού στίβου (2017).

Μέχρι σήμερα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα είχε κατακτήσει μόνο την τρίτη θέση στην προηγούμενη διοργάνωση το 2016.

Η Στεφανίδη έχει πάρει και μια δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 και στο Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα Κλειστού το 2015.

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια θα γίνει τη Δευτέρα στις 20:10.

Στεφανίδη: «Ευχαριστώ την Ελλάδα που έμεινε και πάλι ξύπνια»

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες που μετά τους περσινούς Ολυμπιακούς αγώνες ξενύχτησαν για ακόμη μία φορά προκειμένου να την παρακολουθήσουν έστειλε η Κατερίνα Στεφανίδη

Ιδιαίτερα χαρούμενη και ευτυχισμένη που βρέθηκε στην καλύτερη κατάσταση όταν έπρεπε δήλωσε η Κατερίνα Στεφανίδη λίγες στιγμές μετά την στέψη της ως παγκόσμιο πρωταθλήτρια. 

Η 27χρονη Ολυμπιονίκης, στις πρώτες της δηλώσεις ως κορυφαία επικοντρίστρια στον κόσμο για το 2017, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Έλληνες φιλάθλους που παρέμειναν ξύπνιοι προκειμένου να παρακολουθήσουν την προσπάθεια της, ενώ ξεκαθάρισε πως η αγάπη που παίρνει αποτελεί κάτι πολύ σημαντικό για αυτήν καθώς έτσι τα αθλήματα του στίβου παίρνουν την δημοσιότητα που αξίζουν και χρειάζονται. 

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης: 

Για το χρυσό μετάλλιο: 

«Ευχαριστώ πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενη. Πιο σημαντικό είναι ότι έκανα Πανελλήνιο και Παγκόσμιο ρεκόρ για φέτος, καθώς αυτό δείχνει πως βρίσκομαι στην καλύτερη κατάσταση όταν πρέπει. Ήταν μεγάλο βήμα ότι πέρασα το 4.91. Περίμενα αρκετή ώρα για να ξεκινήσω. Το πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα ήταν στο 4.65-4.75, γιατί αρκετές αθλήτριες δεν κατάφεραν να περάσουν αυτά τα ύψη, οπότε έπρεπε να περιμένω πολύ. Ήμουν λίγο τυχερή στο 4.82, ευτυχώς όμως πήδηξα παραπάνω για να μην έχουμε να λέμε». 

Για την αντίπαλο της την Σάντι Μόρις: 

«Η Σάντι (σ.σ. Μόρις) δεν έχει κάνει πολύ καλή σεζόν. Ήξερα ότι με αυτή θα αγωνιστώ. Δεν έβλεπα τα άλματα της. Όταν έριξε τον πήχη στο 4.82 σκέφτηκα ότι μου έδωσε την ευκαιρία και αναγκάστηκε να πάει στο 4.82 μου ήταν καλά». 

Για το αν έχει αντιληφθεί σε τι επίπεδο βρίσκεται: 
«Όταν γίνεται κάτι καλό πάντα σκέφτομαι τον επόμενο αγώνα. Δεν καταλαβαίνω σε τι επίπεδο έχω φτάσει. Ίσως επειδή εξακολουθώ να αγωνίζομαι και να έχω άγχος. Ήρθα εδώ με σκοπό να κάνω ένα καλό αγώνισμα. Κατά τα άλλα όλα ήταν ήρεμα». 

Για την αγάπη του κόσμου: 

«Μετά το Άμστερνταμ έχω δεχθεί πολύ αγάπη και αυτό δίνει δημοσιότητα στο στίβο, κάτι που το χρειαζόμαστε. Σας ευχαριστώ που μείνατε ξύπνιοι και πάλι αλλά και για όλη την αγάπη και την υποστήριξή σας».