Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Πώς η γλώσσα του σώματος «πρόδωσε» το δολοφόνο δύο κοριτσιών

Έχουν περάσει 15 χρόνια από τη δολοφονία της Χόλι Γουέλς και της Τζέσικα Τσάπμαν. Δυο νεαρών κοριτσιών που εξαφανίστηκαν και λίγες ημέ...

Πώς η γλώσσα του σώματος «πρόδωσε» το δολοφόνο δύο κοριτσιών

Έχουν περάσει 15 χρόνια από τη δολοφονία της Χόλι Γουέλς και της Τζέσικα Τσάπμαν. Δυο νεαρών κοριτσιών που εξαφανίστηκαν και λίγες ημέρες αργότερα βρέθηκαν νεκρά. Ο Ίαν Χάντλεϊ, ο οποίος εκτίει ποινή δις-ισόβιας κάθειρξης, καρφώθηκε από τις κινήσεις του κορμιού του, σύμφωνα με όσα αναλύει ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει στην επιφάνεια την υπόθεση.

Το έγκλημα διαπράχθηκε τον Αύγουστο του 2012 όταν τα δύο μικρά κορίτσια έφυγαν από το σπίτι στο οποίο οι γονείς του είχαν οργανώσει μπάρμπεκιου, προκειμένου να αγοράσουν γλυκά. Δεν επέστρεψαν ποτέ και η αστυνομία επί 24ωρα στους δρόμους αναζητούσε τα κορίτσια αλλά και τον πιθανό δράστη μιας ενδεχόμενης δολοφονίας ή απαγωγής.

Η τοπική κοινωνία είχε συγκλονιστεί και όλοι έστελναν μέσω τηλεόρασης τα μηνύματα συμπαράστασης προς τις οικογένειες των κοριτσιών. Ο Ιαν Χάντλεϊ, ο οποίος εργαζόταν ως επιστάτης στο σχολείο της γειτονιάς και η σύντροφός του Μαξίν Καρ, είχαν μιλήσει και αυτοί στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Μόνο που για τον Χάντλεϊ αυτό ήταν και το λάθος. Η γλώσσα του σώματός του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ήταν εκείνη που κίνησε την περιέργεια των αστυνομικών και προχώρησαν στη σύλληψή του. Τελικά, τα δύο κορίτσια βρέθηκαν νεκρά σε απόσταση έξι μιλίων από το σπίτι του δράστη, ο οποίος ομολόγησε πως τα σκότωσε μπροσα στην σύντροφό του.

Ποια ήταν όμως εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν την αστυνομία στο σημείο να θεωρήσει πως ο Χάντλεϊ ήταν ο δολοφόνος.

Ο Κλιφ Λάνσλεϊ παραμένει ακόμη και σήμερα ο επικεφαλής του συγκεκριμένου τμήματος της αστυνομίας και έδωσε τα επτά «λάθη» που έκανε ο δολοφόνος, μιλώντας στην τηλεόραση.

Η κίνηση στην καρέκλα την ώρα που η ερώτηση έχει φτάσει στα μισά, το τρίψιμο των χεριών του την ώρα που ακούει την ερώτηση, η νευρικότητα στα δάχτυλά του αλλά κυρίως το γεγονός ότι την ώρα που απάντησε «Όχι», στο ερώτημα αν είδε τα κορίτσια, η κίνηση άρνησης του κεφαλιού ήρθε 2-3 δευτερόλεπτα μετά την ομιλία, όπως επίσης και ότι το «Οχι» είχε 50% μειωμένη ένταση με τις δυο προηγούμενες λέξεις που ανέφερε.