Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ποια είναι η καλύτερη διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι;

Η «καλύτερη» διαφορά ηλικίας, όσον αφορά στην ικανοποίηση μέσα στον γάμο, δεν είναι κάτι που μπορεί να προσδιοριστεί απόλυτα, διαπίστω...

Ποια είναι  η καλύτερη διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι;

Η «καλύτερη» διαφορά ηλικίας, όσον αφορά στην ικανοποίηση μέσα στον γάμο, δεν είναι κάτι που μπορεί να προσδιοριστεί απόλυτα, διαπίστωσε μια πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Population Economics.

Η έρευνα, η οποία χρησιμοποίησε στοιχεία για νοικοκυριά από την Αυστραλία, διαπίστωσε ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες τείνουν να είναι περισσότερο ικανοποιημένοι με έναν νεότερο σύζυγο και πιο δυσαρεστημένοι με έναν μεγαλύτερο σύζυγο.

Η καθηγήτρια Terra McKinnish, μία από τους υπεύθυνους της μελέτης, δήλωσε:

Βρήκαμε ότι οι άνδρες που είναι παντρεμένοι με νεότερες γυναίκες είναι οι περισσότερο ικανοποιημένοι και οι άνδρες που είναι παντρεμένοι με μεγαλύτερες γυναίκες είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι.

Οι γυναίκες είναι επίσης ιδιαίτερα δυσαρεστημένες όταν είναι παντρεμένες με πιο ηλικιωμένους απ' αυτές συζύγους και ιδιαίτερα ικανοποιημένες εάν είναι παντρεμένες με νεαρούς συζύγους.

Αυτό το χάσμα εξαφανίζεται όταν η διάρκεια του γάμου φτάσει στα 6-10 έτη. Οι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι η δυσαρέσκεια μπορεί να προκύψει εξαιτίας της διαφορετικής αντιμετώπισης των οικονομικών ανασφαλειών.

Εξετάσαμε τον τρόπο με τον οποίο τα ζευγάρια ανταποκρίνονται σε αρνητικούς κλυδωνισμούς και ιδιαίτερα εάν έχουν περάσει κάποιο σοβαρό οικονομικό σοκ ή έχουν επιδεινωθεί τα οικονομικά της οικογένειάς τους.

Διαπιστώσαμε ότι όταν τα ζευγάρια έχουν μεγάλη ηλικιακή διαφορά, τείνουν να έχουν μια πολύ μεγαλύτερη μείωση στην ικανοποίηση του γάμου όταν αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες από τα ζευγάρια που έχουν πολύ μικρή ηλικιακή διαφορά.

Με διαφορετικές ηλικίες είναι επίσης πιθανότερο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για τα οικογενειακά ζητήματα και τις δαπάνες, οι οποίες μπορούν να γίνουν σημεία έντασης.

Ωστόσο, αυτές είναι γενικές τάσεις και δεν πρέπει να ανησυχήσουν προκαταβολικά κάποιον που έχει βρει την ευτυχία με ταίρι κάποιας άλλης ηλικίας ήδη.