Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Πρώτη στον κόσμο η Κατερίνα Στεφανίδη – Περήφανη όλη η Ελλάδα

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στο επί κοντώ με 4.85μ. και προσπάθησε να κάνει νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στο Di...

Πρώτη στον κόσμο η Κατερίνα Στεφανίδη – Περήφανη όλη η Ελλάδα

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στο επί κοντώ με 4.85μ. και προσπάθησε να κάνει νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στο Diamond League της Ρώμης!

H Κατερίνα Στεφανίδη κράτησε το λόγο της και κατάφερε να είναι σήμερα ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στο Diamond League της Ρώμης.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια ξεπέρασε τα 4,85 μ. στο επί κοντώ έγινε η κορυφαία αθλήτρια φέτος στον κόσμο και παράλληλα έδειξε έτοιμη να «ανοίξει» λογαριασμό με το…παγκόσμιο ρεκόρ της Γελένα Ισινμπάγεβα (5,06 μ.).

Δείτε στο βίντεο την προσπάθεια της που της χάρισε την πρώτη θέση στον κόσμο:


Η 27χρονη αφού εξασφάλισε τη νίκη τοποθέτησε τον πήχη στα 5,07 μ., στην πρώτη της απόπειρα να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ. Τα άλματα της μπορεί να μην ήταν τόσο καλά όσο θα ήθελε, ωστόσο και μόνο ότι είδε τον πήχη σε αυτό το ύψος της δίνει πλεονέκτημα για την επόμενη φορά που βρεθεί σε θέση να απειλήσει και πάλι το ρεκόρ.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,65 μ. με έγκυρο άλμα και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 4,75 μ. και 4,85 μέτρα. Η «χρυσή» ολυμπιονίκης του Ρίο άφησε στη δεύτερη θέση τη Γιάρισλει Σίλβα με 4,75 μ., την αθλήτρια που επέστρεψε φέτος με στόχο να υπερασπιστεί στο Λονδίνο το χρυσό μετάλλιο του 2015 και στην τρίτη την Ελίζα ΜακΚάρτνει με το ίδιο ύψος.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδειξε πόσο καλά είναι από την απόφαση της να μην δοκιμάσει σε ύψος καλύτερο από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (4,90 μ.), αλλά απέναντι στο ρεκόρ της Ισινμπάγεβα, σε ένα στάδιο, όπου η Ρωσίδα το 2008 είχε ξεπεράσει τα 5,03 μ., επίδοση που επίσης ήταν παγκόσμιο ρεκόρ. Η Στεφανίδη, που θα κανει τον επόμενο αγώνα της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας, κατακτά τη δεύτερη νίκη της στη σειρά αγώνων, αφού ήταν πρώτη και στη Ντόχα.

Στο Diamond League της Ρώμης αγωνίστηκε και η Βούλα Παπαχρήστου. Η κορυφαία Ελληνίδα άλτρια του τριπλούν δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε, αφού έμεινε στην 10η θέση με καλύτερη προσπάθεια στα 13,67 μ. (1,7). Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι στο δεύτερο άλμα της σημείωσε 13,11 μ. και στο τρίτο και τελευταίο ήταν άκυρη.