Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία για την καταδίκη των μαθητών στο Ρέθυμνο

Αίτημα των μαθητών ήταν η ανάκληση της καταδικαστικής απόφασης κατά των τριών μαθητών στους οποίους επιβλήθηκε κοινωνική εργασία ογδόντ...

Ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία για την καταδίκη των μαθητών στο Ρέθυμνο

Αίτημα των μαθητών ήταν η ανάκληση της καταδικαστικής απόφασης κατά των τριών μαθητών στους οποίους επιβλήθηκε κοινωνική εργασία ογδόντα ωρών για τη συμμετοχή τους στις καταλήψεις του περασμένου Σεπτεμβρίου

Συλλαλητήριο ενάντια στην ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων και με αίτημα την ανάκληση της καταδικαστικής απόφασης κατά των τριών μαθητών στους οποίους επιβλήθηκε κοινωνική εργασία ογδόντα ωρών για τη συμμετοχή τους στις καταλήψεις του περασμένου Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησαν σήμερα εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Ρέθυμνο.

Με κύριο σύνθημα «Με καταδίκες και αποβολές δεν τρομοκρατούνται μαθητές» οι διαδηλωτές απαίτησαν να μην υπάρξει στο μέλλον παρόμοια συμπεριφορά εκπαιδευτικού ενάντια σε μαθητές, που θα τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη.

Παρέδωσαν μάλιστα ψήφισμα στον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Ανδρέα Ταξάκη, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να μεριμνήσει για τους συμμαθητές τους οι οποίοι έχουν καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Από την πλευρά τους, οι καθηγητές και μέλη της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, ζήτησαν να μην ποινικοποιούνται οι αγώνες των μαθητών και των εκπαιδευτικών χαρακτηρίζοντας μάλιστα την απόφαση ως «κατάπτυστη», ενώ έχει κατατεθεί η πρόταση για διαγραφή του διευθυντή του Γυμνασίου από την ΕΛΜΕ.

Αντίθετος σε μία τέτοια απόφαση τάσσεται μιλώντας στο ΑΠΕ ο κ. Ταξάκης επιμένοντας ότι στη συνέλευση της ΕΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη και στη οποία θα παρευρίσκεται, θα ζητήσει να μην περιθωριοποιηθεί ο 60χρονος διευθυντής, ο οποίος «έχει και πολύ καλή μεταπτυχιακή εκπαίδευση αλλά και πολύ καλό επίπεδο».

«Θεωρώ ότι ο υπερβολικός του φόβος από το τι μπορούσε να συμβεί στην κατάληψη αλλά και η μη δυνατότητά του για κατανόηση των μαθητών εκείνη την περίοδο, τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη συμπεριφορά» είπε ο κ. Ταξάκης επισημαίνοντας παράλληλα την ανησυχία του τότε αστυνομικού διευθυντή Ρεθύμνου, ο οποίος σε επικοινωνία μαζί του, είχε αναφέρει ότι δεν μπορεί να καταλάβει την εμμονή του διευθυντή του σχολείου για δίωξη των μαθητών.

«Στα 22 χρόνια μου ως διευθυντής ουδέποτε προσπάθησα να εμποδίσω τη διαμαρτυρία ή τους αγώνες των μαθητών. Όμως όταν έβλεπα ότι δεν είχαν συμπαράσταση από τους γονείς ή έφταναν σε οριακό σημείο μπορεί να ήμουν αντίθετος αλλά ποτέ δεν οδήγησα στη δικαιοσύνη τους αγώνες τους. Απεναντίας μέσα από το διάλογο και την επικοινωνία με τα παιδιά, πάντα το τελικό αποτέλεσμα ήταν η συμπόρευση και η αλληλοκατανόηση», είπε στο ΑΠΕ ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Τέλος συμπλήρωσε: «Οι μαθητές είναι παιδιά μας και φυσικά δεν ποινικοποιούμε ούτε τους αγώνες τους ούτε τις διαμαρτυρίες τους. Δεν είμαι σύμφωνος σε τίποτε το ακραίο. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες που είναι δύσκολες για όλους μας και πρέπει να επενδύσουμε στο διάλογο και το ήρεμο κλίμα στις μεταξύ μας σχέσεις».