Μιλάς στον εαυτό σου φωναχτά; Δες τι είσαι!

Πόσες φορές σας έχετε πιάσει να μιλάτε μόνη σας στον εαυτό σας; Και πόσες από αυτές τις φορές, έχετε αισθανθεί ότι κάτι δεν πάει καλά ...

Μιλάς στον εαυτό σου φωναχτά; Δες τι είσαι!

Πόσες φορές σας έχετε πιάσει να μιλάτε μόνη σας στον εαυτό σας; Και πόσες από αυτές τις φορές, έχετε αισθανθεί ότι κάτι δεν πάει καλά με εσάς; Χμμμ. Ε λοιπόν, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας απαλλάξουμε από οποιαδήποτε ανησυχία μπορεί να είχατε νιώσει.

Εντάξει, δεν αναλύουμε την επικαιρότητα, αλλά ένα «που να έχω αφήσει τα κλειδιά τώρα» ή ένα «Λοιπόν, πρώτα να κάνω αυτό και μετά το άλλο», όλοι, κάποια στιγμή, το έχουμε πει. Άλλοτε τελείως ασυνείδητα και άλλοτε σαν μια προσπάθεια αυτοσυντονισμού σε στιγμές που η ψυχραιμία μας δεν είναι στα καλύτερα της. Το να μιλάμε με τον εαυτό μας όχι απλώς είναι απόλυτα υγιές, αλλά κάτι παραπάνω.

Σύμφωνα με την Dr. Paloma Mari-Beffa, αυτή η περίεργη και κάπως αστεία συμπεριφορά, στην πραγματικότητα, είναι δείγμα υψηλής γνωστικής και συνειδησιακής λειτουργίας. Κοινώς είστε πιο έξυπνοι, πιο εύστροφοι, πιο νοήμονες. Μάλιστα, χάρη στη μελέτη που διεξήγαγε, ανακάλυψε ότι το μιλάτε, εκφράζοντας λεκτικά, αυτό που έχετε στο μυαλό σας την ώρα που εκτελείτε μια εργασία, σας βοηθά να έχετε καλύτερες επιδόσεις και να ανταποκριθείτε πολύ πιο σωστά σε αυτό που κάνετε σε σχέση με τους ανθρώπους που παραμένουν σιωπηλοί.  Όπως ισχυρίζεται η Dr. Beffa, «η τάση να μιλάμε στον εαυτό μας, μας βοηθά να οργανώσουμε τις σκέψεις μας, να σχεδιάσουμε τις ενέργειές μας και να ελέγξουμε το σώμα μας συνολικά».

Τίποτα δεν είναι τυχαίο φυσικά. Η αντίδραση του οργανισμού προέρχεται από την πρώιμη παιδική μας ηλικία, τότε που το να μιλάμε δυνατά μάς προστάτευε και μας βοηθούσε να ελέγξουμε το σώμα μας. Για παράδειγμα, όταν ένα νήπιο θα πλησιάσει μια καυτή επιφάνεια και θα το αντιληφθεί, συνήθως, θα πει «καίει, καίει» και θα απομακρυνθεί. Αυτού του είδους η αντίδραση συνεχίζεται και στην υπόλοιπη ζωή μας παίρνοντας τη μορφή του να μιλάμε στον εαυτό μας.

Ουφ! Δεν το έχουμε χάσει ακόμα. 

Εκφραστείτε ελεύθερα λοιπόν και την επόμενη φορά που θα πιάσετε κάποιον να σας κοιτάζει περίεργα επειδή μιλάτε μόνοι σας στο λεωφορείο, απλώς πείτε του «η επιστήμη λέει ότι είμαι πιο έξυπνος από σένα!».


Σχετικές αναρτήσεις

Life 6552580964158059403

Τοπικές επιχειρήσεις

Ενημέρωση στο email σας

Εισάγετε το email σας:

Πρόσφατα

Δημοφιλή

Σαν σήμερα

Προβολή επιχειρήσεων

item