Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Υπουργείο παιδείας ... εναντίον των θρησκευμάτων

Υπάρχει ένα υπουργείο που ονομάζεται "παιδείας και θρησκευμάτων". Είναι δηλαδή το υπουργείο που είναι αρμόδιο για θέματα παι...

Υπουργείο παιδείας ... εναντίον των θρησκευμάτων

Υπάρχει ένα υπουργείο που ονομάζεται "παιδείας και θρησκευμάτων". Είναι δηλαδή το υπουργείο που είναι αρμόδιο για θέματα παιδείας και θρησκευμάτων. Λογικά υποθέτει κανείς ότι μέσα στα θρησκεύματα περιλαμβάνεται και η Ορθοδοξία, επίσημη και επικρατούσα θρησκεία του Ελληνικού κράτους από τη σύστασή του.

Αυτό λοιπόν το υπουργείο κάνει καθημερινά αποδελτίωση του ημερήσιου τύπου και το προϊόν της αποδελτίωσης δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Περιμένει κανείς στα θέματα του δελτίου να περιλαμβάνονται κείμενα σχετικά με την παιδεία και τα θρησκεύματα. 

Σ' αυτό το πνεύμα προφανώς ο αρμόδιος υπάλληλος του υπουργείου στο δελτίο της Πέμπτης 18 Μαΐου 2017 έκρινε σκόπιμο να συμπεριλάβει και το παρακάτω κείμενο της εφημερίδας "Αυγή" του λιβελογράφου Κλέαρχου Τσαουσίδη, στο οποίο παρομοιάζεται το τίμιο ξύλο με την "Αγία" Βαρβάρα του Αιγάλεω και οι άγιοι χαρακτηρίζονται ως σφαγείς. Αξίζει να το διαβάσει κανείς νηστικός. 

Οι υπογραμμίσεις με κίτρινο φωσφοριζέ μαρκαδόρο υποδηλώνουν προφανώς τις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το κείμενο.


Αναρωτιέται κανείς, αν θα τολμούσε το υπουργείο να κάνει κάτι αντίστοιχο με άλλα θρησκεύματα, π.χ. τον ισλαμισμό