Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Να πάρουν οι χήρες τον πισινό τους και να πάνε να δουλέψουν … ή να ξαναπαντρευτούν

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που γνωστός δημοσιογράφος μεγάλου ιδιωτικού καναλιού, που τον τρώμε στη μάπα κάθε μέρα σε πρωιν...

Να πάρουν οι χήρες τον πισινό τους και να πάνε να δουλέψουν … ή να ξαναπαντρευτούν

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που γνωστός δημοσιογράφος μεγάλου ιδιωτικού καναλιού, που τον τρώμε στη μάπα κάθε μέρα σε πρωινάδικο, διατύπωσε την βαθυστόχαστη άποψη του για τις χήρες:  

«Δεν θα κλάψω για τις συντάξεις χηρείας …» είπε ο Φραουλίκιος «… να πάρουν τον πισινό τους οι χήρες και να πάνε να δουλέψουν …» συνέχισε και ολοκλήρωσε «… δε μπορεί η Ελληνίδα χήρα να λιάζεται, γιατί τον ξεπάστρεψε …»

Κι έτσι η παπαριά του βολεμένου και καλοπληρωμένου δημοσιογράφου γράφτηκε στην ιστορία. Όχι στα «λόγια μεγάλων αντρών», αλλά στις «εξυπνάδες ανόητων δημοσιογράφων».

- Λες να τον είδε η μάνα μου;  

Έτρεξα αμέσως να δω τι γίνεται.

- Μην κλαις μάνα. Ένας ηλίθιος δημοσιογράφος είναι. Δεν τον ξεπάστρεψες εσύ τον πατέρα μας. Ας όψεται η επάρατος και η ανευθυνότητα κάποιων απογόνων του Ιπποκράτη.
  
Όταν μου το ‘πες, ήμουν στη Θεσσαλονίκη φοιτητής. Είχα πάρει τηλέφωνο να δω τι κάνετε και κόντεψε να μου πέσει το ακουστικό από το χέρι.

- Δεν μπορεί, λάθος θα ‘γινε. Δεν μπορεί να συμβαίνει σε μένα αυτό.

Θυμάσαι μάνα την ταλαιπωρία 5 χρόνια στο Θεαγένειο; Θυμάσαι που όταν δώσαμε φακελάκι στους γιατρούς, θυμήθηκαν ότι υπήρχε και μία άλλη, πιο προχωρημένη θεραπεία που μπορούσαν να εφαρμόσουν, δυστυχώς με 5 χρόνια καθυστέρηση και χωρίς νόημα πλέον;

Θυμάσαι και κείνον τον άλλο τον τρίτο γιατρό, που ψυλλιάστηκε ότι κάτι πήραν οι υπόλοιποι, ενώ ο ίδιος τίποτα;  Θυμάσαι την απαράδεκτη συμπεριφορά του, εκδίκηση προφανώς που δεν τα πήρε κι αυτός;

Θυμάσαι που βάλαμε μέσο βουλευτή για να μπορέσει ο πατέρας να παραμείνει στο νοσοκομείο και να πεθάνει με αξιοπρέπεια;  

Θυμάσαι που, εκεί κάπου προς το τέλος, αλλάζαμε βάρδιες στο νοσοκομείο για να μπορέσεις κι εσύ λίγο να ξεκουραστείς; 

Το τέλος ήρθε, και εσύ χήρα πλέον με τρία παιδιά φοιτητές δεν ήξερες τι να κάνεις.

Θυμάσαι μάνα που δούλευες κρυφά για να συμπληρώσεις τη σύνταξη για να μπορέσουμε να τελειώσουμε τις σπουδές μας;

Και βέβαια θα θυμάσαι ότι η πολιτεία σε ρώτησε:

- Θέλεις τη δική σου σύνταξη ή τη μισή του άντρα σου;

Κι εσύ διάλεξες τη μισή γιατί ήταν λίγο μεγαλύτερη απ’ την ολόκληρη δική σου. Τώρα στα 80 σου κάποιοι θέλουν να κόψουν τις συντάξεις χηρείας και κάποιοι άλλοι θέλουν να σε βάλουν να δουλέψεις. Λες και δεν δούλεψες αρκετά μέχρι σήμερα. 

Εκτός κι αν βρεις άντρα, για να μην είσαι πλέον χήρα. 

- Τιι, θ’ αποκτήσω πατριό τώρα στα 50; Κι αν πεθάνει κι αυτός, η μάνα μου θα μείνει πάλι χήρα;

Κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτούς που κυβερνάνε μάνα. Κάτι δεν πάει καλά και στα τσιράκια τους που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Μην τους ακούς. Η ζωή κάνει κύκλους. Θα ‘ρθει κι η δική τους η σειρά. Ζωή σε μας.

Ο ανεκδιήγητος