Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Τραγωδία στη Βέροια: με 4χρονο αγοράκι

Άλλο ένα τραγικό γεγονός ήρθε να συμπληρώσει την κακή εικόνας του Εθνικού Συστήματος Υγείας Το βράδυ της Παρασκευής (19/5) στη Βέροια ...

Τραγωδία στη Βέροια: με 4χρονο αγοράκι

Άλλο ένα τραγικό γεγονός ήρθε να συμπληρώσει την κακή εικόνας του Εθνικού Συστήματος Υγείας Το βράδυ της Παρασκευής (19/5) στη Βέροια ένα 4χρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του. Εξετάζονται ευθύνες στο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βέροιας. 

Το αγοράκι μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Νοσοκομείο Βέροιας με κοιλιακούς πόνους. Έγιναν οι σχετικές εξετάσεις, χωρίς να διαπιστωθεί η αιτία των πόνων, αλλά το αγοράκι συνέχισε να πονάει. Έτσι μετά από 2 - 3 ώρες το παιδί με τη σύμφωνη γνώμη του εφημερεύοντος γιατρού κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει παιδιατρικό τμήμα που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την κατάσταση.  

Ωστόσο, η μεταφορά έγινε με ιδιωτικό αυτοκίνητο και όχι ασθενοφόρο, προκειμένου να εξοικονομηθεί πολύτιμος χρόνος. Το παιδί, αφού διακομίσθηκε στο Παπαγεωργίου, στις 4:00 τα ξημερώματα, διαπιστώθηκε ότι είχε χάσει τη μάχη για τη ζωή του. Για τα αίτια διενεργήθηκε νεκροψία - νεκροτομή. 

Αναφορικά με τις ευθύνες του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Βέροιας εξετάζεται αν και κατά πόσο ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι να εξεταστεί το παιδί και να αποφασιστεί ότι πρέπει να διακομιστεί, αλλά και ο τρόπος διακομιδής (με ΙΧ και όχι με ασθενοφόρο) συνετέλεσαν σε αυτή την τραγική κατάληξη. 

Η κηδεία του 4χρονου αγοριού θα έγινε χθες, Σάββατο (20/5), στη Βέροια.