Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ντρέπομαι που είμαι ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό … την κόβω

Παραπάνω βλέπεις δύο αφίσες. Και οι δύο είναι για τις εκλογές αντιπροσώπων για το 18ο συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε. Η αριστερή είναι η αφίσα...

Ντρέπομαι που είμαι ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό … την κόβω

Παραπάνω βλέπεις δύο αφίσες. Και οι δύο είναι για τις εκλογές αντιπροσώπων για το 18ο συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε. Η αριστερή είναι η αφίσα των ΣΥΝΕΚ, δηλαδή της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Η δεξιά είναι μιας άλλης «ανεξάρτητης» συνδικαλιστικής παράταξης που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. 

Για ΟΛΜΕ Μαχητική (χαχα), Ενωτική (ούτε καν), Ριζοσπαστική (σπαστική σκέτο) 

Πρέπει να είσαι χαζός για να μην καταλαβαίνεις ότι οι δύο αφίσες είναι εντελώς διαφορετικές. Μπορεί να μοιάζουν οπτικά, αλλά το μήνυμά τους είναι εντελώς διαφορετικό. 

Η αριστερή λέει: Είμαστε αυτό που ήμασταν, δηλαδή κομματική συνδικαλιστική παράταξη. Κάποτε κάναμε αντιπολίτευση, είχαμε σηκωμένη τη γροθιά και κατεβάζαμε τους εκπαιδευτικούς στο δρόμο. Τώρα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην υπάρχει αντιπολίτευση και φροντίζουμε τους εκπαιδευτικούς να μην κρυώσουν.

Η δεξιά είναι ακρωτηριασμένη. Κάποιος την κόντυνε 4 πόντους. Άλλοι προσπαθούν να την μακρύνουν και κάποιοι θέλουν να την κοντύνουν. Ακόμα και τα σκυλάκια όμως, απαγορεύεται πλέον δια νόμου να ακρωτηριάζονται. Το μήνυμα και εδώ σαφές.

Είμαστε κι εμείς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν το λέμε. Θα το παίζουμε ανεξάρτητοι και ότι ο αγώνας και καλά συνεχίζεται. Κάτω στην Αθήνα όμως θα ψηφίσουμε ότι μας πουν, γιατί ως γνωστόν φασούλι το φασούλι γεμίζει το κομματικό σακούλι.

Οι άλλοι είναι πιο ξύπνιοι (ή πιο τεμπέληδες). Δεν κόλλησαν αφίσες γιατί αν δούμε το γαλάζιο χρώμα μπορεί να θυμηθούμε ποιος μείωσε τις αποδοχές μας, ποιος μας έβγαλε σε διαθεσιμότητα, ποιος μας επιστράτευσε, ποιος αύξησε το ωράριό μας, ποιος κατάργησε την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, ποιος ευθύνεται για τις μεταθέσεις του 2012, ποιος ευθύνεται για τον εξευτελισμό και την υποβάθμισή μας.

Συνάδελφε, πριν ρίξεις την ψήφο σου ρώτα τους. Τι θα ψηφίσουν στην Αθήνα; Και γιατί στο προηγούμενο συνέδριο δεν ψήφισαν τις παρακάτω προτάσεις που πρότεινε η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών μαζί με άλλες ανεξάρτητες ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα;

• αύξηση μισθών στα προ μνημονίου επίπεδα
• επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στην προηγούμενη κατάσταση
• κάλυψη των κενών με διορισμούς
• πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
• αύξηση των δαπανών για την παιδεία
• γραμματειακή υποστήριξη σε κάθε σχολική μονάδα
• μείωση διδακτικού ωραρίου Διευθυντών και Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων, ώστε να μπορούν να ασκούν καλύτερα το διοικητικό τους έργο και να μειωθεί το βάρος, που επωμίζονται οι εκπαιδευτικοί.
• κατάργηση της διάκρισης ανάμεσα στις δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες. 
• αποσπάσεις για τους/τις συζύγους εκπαιδευτικών λόγω συνυπηρέτησης, όπως συμβαίνει με τους δικαστικούς και τους στρατιωτικούς.
• να μπορούν να αποσπώνται οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής και σε σχολεία άλλων τύπων.
• αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας χωρίς εξαγορά.
• άμεση και πλήρης νομική υποστήριξη από την Ο.Λ.Μ.Ε. στους αιρετούς των Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και στις κατά τόπους Ε.Λ.Μ.Ε.
• να δοθεί η αρμοδιότητα στα Π.Υ.Σ.Δ.Ε. να απαλλάσσουν τους αδυνατούντες εκπαιδευτικούς, με αίτησή τους, από το διδακτικό τους έργο και να τους αναθέτουν διοικητικό έργο, προφυλάσσοντας έτσι και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Και τέλος πάντων αφού απάντηση δεν θα πάρεις, ρώτα τους αν θα τις ψηφίσουν φέτος. 

Συνάδελφε μη γελιέσαι. Οι κομματικές παρατάξεις δεν εκπροσωπούν εσένα, αλλά τα κόμματα από τα οποία εκπορεύονται και πατρονάρονται. Μη γίνεις η σταλαγματιά στις μεγάλες κομματικές τους στάμνες. 

Σκέψου ώριμα. Ψήφισε ελεύθερα.

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών