Νέα τραγωδία με τουλάχιστον 34 μετανάστες νεκρούς στην Μεσόγειο

Τουλάχιστον 34 μετανάστες πνίγηκαν σήμερα, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν πολύ μικρά παιδιά, αφού έπεσαν στη θάλασσα από υπερφορ...

Νέα τραγωδία με τουλάχιστον 34 μετανάστες νεκρούς στην Μεσόγειο

Τουλάχιστον 34 μετανάστες πνίγηκαν σήμερα, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν πολύ μικρά παιδιά, αφού έπεσαν στη θάλασσα από υπερφορτωμένο πλεούμενο στα ανοικτά της Λιβύης, ανακοίνωσαν η ιταλική ακτοφυλακή και ο υπεύθυνος ενός σκάφους ανθρωπιστικής αρωγής που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη διάσωση περίπου 1.700 ανθρώπων που βρίσκονταν πάνω σε 15 σκάφη.

Η ιταλική ακτοφυλακή, που συντονίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης στην κεντρική Μεσόγειο, έκανε λόγο στο τέλος του πρωινού για τουλάχιστον 20 πτώματα, ενώ ο Κρις Κατραμπόουν, συνιδρυτής της μαλτέζικης ΜΚΟ MOAS που βρίσκεται επί τόπου, είπε ότι η οργάνωση έχει ήδη ανασύρει 34 πτώματα.

Η ακτοφυλακή κάλεσε και άλλα σκάφη να βοηθήσουν στη διάσωση, λέγοντας πως περίπου 1.700 άνθρωποι συνωστίζονταν σε περίπου 15 πλεούμενα, όπως μεταδίδουν APF και Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

not a scene from a horror movie...Real life tragedy unfolding on Europe's doorstep today! pic.twitter.com/OcJH8C92Yh

— Chris Catrambone (@cpcatrambone) 24 Μαΐου 2017

Οι μετανάστες βρίσκονταν σε ένα ξύλινο πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες άνθρωποι σε απόσταση περίπου 20 ναυτικών μιλίων στα ανοικτά της Ζουάρα, που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης.

Ενώ το πλήρωμα του πλοίου Phoenix, που έχει ναυλωθεί από τη MOAS, είχε αρχίσει να διανέμει σωσίβια, μεγάλο μέρος των ανθρώπων που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα του πλεούμενου έπεσαν στο νερό, πιθανόν εξαιτίας ενός κύματος.

«Δεν είναι σκηνή από ταινία φρίκης, είναι μια πραγματική τραγωδία που εκτυλίσσεται σήμερα στις πύλες της Ευρώπης», έγραψε στο Twitter ο Κατραμπόουν, ο οποίος βρισκόταν πάνω στο Phoenix.

Με τη βοήθεια ενός σκάφους της ιταλικής ακτοφυλακής και πολλών εμπορικών πλοίων, οι διασώστες προσπάθησαν να περισυλλέξουν όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσαν. Ένα στρατιωτικό αεροπλάνο έριξε στη θάλασσα σωστικές λέμβους ενώ ένα ελικόπτερο υπερίπτατο της περιοχής στην προσπάθεια να ανασύρει επιζώντες και σορούς.

«Οι περισσότεροι ήταν πολύ μικρά παιδιά», έγραψε ο Κατραμπόουν στο Twitter, αναρτώντας φωτογραφίες που δείχνουν δεκάδες μετανάστες να καλούν σε βοήθεια μέσα στο νερό και πολλούς λευκούς σάκους με ανθρώπινες σορούς στο νεκροτομείο.

Τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκε εξάλλου να παραβιάσουν τους σύρτες που κρατούσαν κλειδαμπαρωμένους εκατοντάδες μετανάστες στα αμπάρια του πλεούμενου.

Περισσότεροι από 1.250 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του 2017 στο πιο επικίνδυνο στον κόσμο πέρασμα που χρησιμοποιούν οι μετανάστες οι οποίοι διαφεύγουν από τη φτώχεια και τον πόλεμο στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ)

Την περασμένη εβδομάδα περισσότεροι από 7.000 μετανάστες διασώθηκαν από επικίνδυνα πλεούμενα σε διεθνή ύδατα ανοικτά των δυτικών ακτών της Λιβύης, όπου διακινητές ανθρώπων δρουν ατιμώρητοι.


Σχετικές αναρτήσεις

Νεκροί 9063583281598200203

Τοπικές επιχειρήσεις

Ενημέρωση στο email σας

Εισάγετε το email σας:

Πρόσφατα

Δημοφιλή

Σαν σήμερα

Προβολή επιχειρήσεων

item