Μείωση σε 7 από 20 στα ειδικά μισθολόγια

Μπροστά σε ανατροπή της μισθολογικής τους εξέλιξης βρίσκονται οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, οι καθηγητ...

Μείωση σε 7 από 20 στα ειδικά μισθολόγια

Μπροστά σε ανατροπή της μισθολογικής τους εξέλιξης βρίσκονται οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, οι καθηγητές και οι ερευνητές των ΑΕΙ, οι γιατροί και το προσωπικό του ΕΣΥ, οι ιατροδικαστές, οι διπλωματικοί υπάλληλοι και οι μουσικοί που εργάζονται σε κρατικές ορχήστρες.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» τα 20 ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου που ίσχυαν για όλες αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων με τα ειδικά και επιστημονικά προσόντα αλλάζουν και συγχωνεύονται σε επτά φέρνοντας για άλλες κατηγορίες μισθολογικές βελτιώσεις – όπως στους καθηγητές των ΑΕΙ και στους νοσοκομειακούς γιατρούς – και σε άλλες «πάγωμα αμοιβών» όπως τους ένστολους.

Κανείς όμως δεν θα έχει, αυτόματα, μείωση αποδοχών καθώς προβλέπεται ότι αν υπάρξουν μειώσεις από τον νέο υπολογισμό των μισθών αυτές θα καλύπτονται ως «προσωπική διαφορά» όπως έγινε με το ενιαίο μισθολόγιο. Βέβαια ο φόβος της μείωσης πάντοτε θα υπάρχει αφού και στις παλιές συντάξεις υπήρχε η «προσωπική διαφορά» η οποία ουσιαστικά καταργείται από την 1η Ιανουαρίου 2019.


Σχετικές αναρτήσεις

Οικονομία 5907179527629143832

Τοπικές επιχειρήσεις

Ενημέρωση στο email σας

Εισάγετε το email σας:

Πρόσφατα

Δημοφιλή

Σαν σήμερα

Προβολή επιχειρήσεων

item