Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Κυβερνητική γκάφα στην τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ εντόπισαν κορυφαίοι νομικοί

Για κυβερνητική γκάφα με την τροπολογία που προβλέπει τη διαγραφή των τεράστιων προστίμων που έχουν επιβληθεί για λαθρεμπόριο στη ΣΕΚ...

Κυβερνητική γκάφα στην τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ εντόπισαν κορυφαίοι νομικοί

Για κυβερνητική γκάφα με την τροπολογία που προβλέπει τη διαγραφή των τεράστιων προστίμων που έχουν επιβληθεί για λαθρεμπόριο στη ΣΕΚΑΠ συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, κάνουν λόγο κορυφαίοι νομικοί, καθώς δεν προβλέπει αναδρομική ισχύ, όπως απαιτείται.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό Κώστα Τζαβάρα, η τροπολογία έχει ενσωματωθεί ως άρθρο 22 στο νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που θα ισχύσει τρεις μήνες μετά την ψήφισή του. Συνεπώς, δεν περιλαμβάνει ήδη τελεσθείσες πράξεις ή πράξεις κρεμούσες στη Δικαιοσύνη.

Επίσης, επειδή είναι ρύθμιση αστικής ευθύνης, δεν καλύπτεται από τη γενική ρύθμιση του Ποινικού Δικαίου που προβλέπει ότι επικρατεί μεταγενέστερος νόμος εφόσον είναι ευνοϊκότερος.

Άρα, υποστηρίζει ο κ. Τζαβάρας, η κυβέρνηση πρέπει να φέρει νέα ρύθμιση που να καλύπτει την αναδρομικότητα.

«Μου έδωσαν την τροπολογία και την κατέθεσα» δήλωσε εν τω μεταξύ χθες Τρίτη ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Αθήνα 98,4.

«Είναι μία τροπολογία που την έκανε η συντονιστική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την κατέθεσα ως υπεύθυνος των Επιτροπών Παραγωγής και Έλεγχου του Κυβερνητικού Έργου», είπε χαρακτηριστικά.

Η τροπολογία για την ΣΕΚΑΠ βρίσκεται και στο μικροσκόπιο της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ενδέχεται να συνιστά κρατική ενίσχυση κατά παρέκκλιση των κοινοτικών κανόνων περί ανταγωνισμού.